Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Argumentační faul - definice

Od: boomer odpovědí: 21 změna:

Zdravím. Jistě jste mnohokrát narazili na populární argumentační faul, jež s oblibou uplatňují ti, kteří vědí vždy nejlépe, co všechno by se mělo udělat za cizí (zpravidla erární) peníze: (Pseudopotřební) nemohou za vaše posrané životy. V posledních týdnech zejména ukrajinští uprchlíci, ti jsou zvlášť potřební. Zkrátka se vám nelíbí, že pro Ukrajince je všeho nadbytek (z eráru, ne soukromých zdrojů) a modrožlutý hujer vás seřve, ať držíte pysk, že Ukrajinci nemohou za váš posraný život. A mě by hrozně zajímala definice posraného života. Dobroserové občas něco naznačí, ale ne a ne se tam vejít: Tomia jsem nevolil, dluhy nemám, jsem abstinent a o mém majetku může většina dobroserů jen tiše snít...takže, jak se vlastně pozná onen posraný život? Děkuji a omlouvám se za vulgární výrazy v prologu.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x
To nemůžeš pochopit proto, že vše přepočítáváš na peníze. Posraný život může znamenat i nedostatek mentální kapacity. Ale naštěstí jsi materiálně zabezpečený, tak tě nějací uprchlíci nemusí trápit, dokud jim jednou sám nebudeš.
boomer
hodnocení

Dobroserové občas píšou něco o exekucích, životě na sociálních dávkách, věčném vysedávání v hospodě, občas uvádějí i nižší intelekt. A náklonnost k SPD, případně panu Volnému...Pořád nějak nevím...finance jsem popsal, abstinentství také (jsem i nekuřák, o fetu ani nemluvě), IQ testy dle Ravenovy i Wechslerovy metodiky dopadly velmi slušně, SPD nevolím. Jsem i občasným donátorem...samozřejmě ze svého, ne z eráru. Asi tedy budu velká výjimka. Nebo je to jinak?

tomaso
Výjimka která potvrzuji pravidlo. Taky můžeš mít nějakou formu autismu nebo jine dusevni poruchy. Ale spíš si jenom vymyslís...

ben®
hodnocení

6x
Dobrý den, kdo má v hlavě místo mozku (inteligence) nas*ano, tak ten se neustále užira svým pos*anym životem, který je plný závisti, nenávisti a hledání viníka jeho nespokojenosti a jeho nezdaru. Zdravím!

nox®
hodnocení

5x
Kdo nemá posr*ný život, ten neřeší argumentační fauly, majetky, potřeby, nároky druhých atd.
boomer
hodnocení

To je lacinější než laciné. *nene*

nox®
Leč pravdivé.
joudic*
ne, to je naopak naprosto vystizne

hodnocení

5x

Posranej život spočívá i v tom, kolika lidem jsme ten život posrali my.

I svou nečinností i mlčením. Kolika lidem jsme rozvrátitli zem a život v "koalicích ochotných"?

Kolika lidem jsme rozvrátili život planými sliby a lhaním?

hodnocení

4x

@boomer - Tomia jsem nevolil, dluhy nemám, jsem abstinent a o mém majetku může většina dobroserů jen tiše snít...
Pak ještě myslím zmiňujete IQ a dobročinnost - možná právě to, že máte potřebu tohle všechno svému okolí nežádán a netázán "otloukat o čenich" je snaha něco (si) dokázat nebo vytěsnit. Že by právě ten "posraný život"? Možností jeho znečištění je neúrekom.

boomer
hodnocení

...možná se snažím vytěsnit děsivý fakt, že jsem za celou dobu svého působení zde neudělil jediný palec...vlastně ne, to byl někdo jiný...nemáte tušení, kdo by to tak mohl být, jedubabičko s velmi jednostrannou "palcovou" statistikou? U promona mě to nepřekvapuje; pronajímatel bytů by nikomu nedal ani vypálenou sirku, ale proč vy, chytrolínko? *zdravi*

hodnocení

2x

Posranej zivot se v soucasne situaci definuje velmi lehko.

Jakej zivot na hovno musi mit clovek, ktery zavidi i tu trochu pomoci lidem, kteri ze dne na den prisli uplne o vsechno, museli opustit sve domovy, aby si zachranili holy zivot, utect do jine zeme, nechat za sebou vse, vcetne pribuznych, kteri umiraji kvuli invazi cizi armady. Vsechny jejich sny, kariery, vse co budovali, vse na cem jim zalezelo je pryc lusknutim prstu...

Rict o tomhle, ze je jejich dosavadni zivot v hajzlu jejich realitu zdaleka nevystihuje.

A takovym se zavidi.

Uvazime-li, ze vzdy se zavidi to lepsi, pak je snadne odhadnout, jak totalne nahovno musi byt zivot lidi, kteri i tohle dokazi zavidet ve chvili, kdy sami zijou v zemi s dostatkem prakticky ve vsech oblastech zivota.

A to pak je ten tvuj posrany zivot.

boomer
hodnocení

S tou neustále až směšně omílanou závistí jde o ukázkovou projekci, viz třetí a čtvrtý vý/.... U absolventa VŠDS poněkud překvapivé. K nám dorazili Ukrajinci převážně z oblastí, kde se vůbec neválčilo, např. z Haliče. Nikdy se už na Ukrajinu nevrátí, řídí se heslem, hloupý, kdo dává, hloupější, kdo nebere. To je ta tvá závist. A bude veselo, protože vůči nim rychle narůstá nevraživost, každou chvíli slyším hlášku zku-vení Ukrajinci. Například od prodavaček, za horlivého přikyvování nakupujících. Asi za tím bude závist, ne krádeže a výtržnosti v supermarketu. *vtip*

boomer

Oni rusáci nejprve pošlou doporučenou obsílku že jim budou bombardovat město a až potom začnou lítat rakety. Jako absolvent IQ testu dle Ravenovy metodiky - jakou vypovídací hodnotu má názor jedné pokladní v supermarketu´vůči cca třem milionům uprchlíků? U těch krádeží a výtržností jsi byl osobně?

Boomer. Rekl bych, ze mas problem s pochopenim psaneho textu.

Reagujes totiz uplne mimo misu.

Pises neco o ukraincich a jak je lidi prestavaj mit radi (mimochodem, v tom tvem kratkem textu predvadis minimalne 4 argumentacni fauly), zatimco ja jsem odpovidal na tvuj puvodni dotaz, jak poznat posrany zivot.

A to napriklad tak, ze se zavidi i to malo, co nekdo druhy ma.

To, ze ty si to vylozis tak, ze pripisuji zavist jakekoliv negativni reakci na situaci kolem ukrainskych uprchliku je pouze tvuj konstrukt a neco, co mi vkladas "do ust" a nasledne na to reagujes - to je mimochodem dalsi casty argumentacni faul.

boomer
hodnocení

Poněkud zoufalé floskule.

Aneb kdyz dojdou uz i argumentacni fauly.

Když jste na konci s argumenty, můžete ještě začít nadávat. Elbert Hubbard :)

hodnocení

0x

@boomer Tak to se povedlo ;)

hodnocení

0x

Lidi jsou různí. Ti co nadávají na Ukrajince třeba mají opravdu strach, že se kvůli nim zhorší dostupnost ubytování, práce nebo sociálních dávek, což ještě zhorší jejich "posraný" život. Někdo jiný je zase sociopat bez jakékoli empatie. Ze svého okolí naštěstí neznám nikoho ani z jednoho tábora.

hodnocení

0x
Ja bych zatim neresil. Ono to nadseni brzy opadne a pak treba lide zacnou vic premyslet nad dopady, co jim prinese to ci ono a pak bude mit pos*any zivot kazdy druhy pepik. At to bude tak ci onak, vzdy plati porekadlo, ze ryba smrdi vzdy od hlavy. Na ukrajince bych nejak nastvany nebyl. Zalezi to jen na nas, jake si to udelame, takove to budeme mit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]