Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatně snáším jiné politické názory a chci s tím něco dělat

Od: annnonym odpovědí: 6 změna:
Zdravím,
nějakou dobu u sebe pozoruji, že jsem nepříliš schopen přijímat jiné politické názory. Projevuje se to tak, že jsem vnitřně rozmrzelý a na daného člověka koukám skrz prsty. Nelíbí se mi to, chci být otevřenější a pracovat na sobě, abych byl nejen schopen vyslyšet opoziční názor, ale bych jej respektoval a na dotyčného hleděl s pochopením. Existuje na to nějaký recept? Fakt mi to vadí a nechci si kazit své sociální kontakty svou netolerantností. Nejsem zlý člověk, nežiju úplně v názorově homogenní společnosti, ale mnou domnělá tolerance je spíše nucené divadlo. Nemyslím si, že bych spokl všechnu moudrost světa. Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

0x
vsechnu moudrost sveta jsem teda spolkl, ale cizi lidi jsou pro me jen hmyz, ktery nevnimam, dokud neotravuje

kljlkjkknhk
hodnocení

0x

Jako každý tak i já mám podobný problém. Když jdu po ulici a někdo předemnou kouří, nelíbí se mi to. Poradte, co mám udělat? Každý má nějaký problém. Nějaký je řešitelný, nějaký ne. S nějakým se dá něco dělat, s jiným zase ne. Jsou tři typy řešení. První vnutit mu opačný názor - říct mu aby přestal kouřit. *andel*Druhý ignoratvní - zatknout zuby, myslet na něco jiného.*ticho*Nebo zvýšit krok a předeběhnout jej - utéct. *mir*Třetí způsob zbybělý - přeběhnout na druhou stranu. Začít kouřit. Třeba jinak jít po ulici před ním a kouřit, aby to on sám okusil.*cert**smich*Tak, který směrem se chcete vydat při řešení vašeho problému?

annnonym
Dám si čas na rozmyšlenou, děkuju.

hodnocení

0x
Budte v klidu, takovych tady je. Nejlepsi je o danem problemu diskutovat a ne jen jak pisete zarolovat usi mlet to svoje dokola. Pak treba dojdete k nejake drobne shode a nebude vas to tolik žrát.

tebi
hodnocení

0x

Já bych to spíš viděla na úzkostnou poruchu, a nebo poruchu autistického spektra. Nejsem odborník, takže blíž neporadím.

hodnocení

0x

Špatně snáším jiné politické názory...

Takových tady je a vůbec s tím, na rozdíl od tebe, nehodlají něco dělat. Stačí si otevřít nějakou diskusi o Ukrajiě a Rusku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]