Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukrajincům se na Moravě nelíbí?

Od: ratujihu odpovědí: 27 změna:

Většina Ukrajinců se zabydlela v čechách, hlavně v Praze nebo do Karlových Varů či Plzně. Nevím proč do Prahy vždyť je tam draho. U nás na Moravě nebo ve Šlonsku se jim nelíbí? Pár jich sice zavítalo do Brna, ale to je asi všecko. Chápu, že čechy jsou "dál"od války, ale Polsko je blíž a taky tam jsou.

seznamzpravy.cz/...

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tebi
hodnocení

5x

Nechápu, na co si stěžujete? Ukrajinců tu je velmi mnoho všude, a bude tolik, že je budete potkávat úplně všude. Má to svá negativa- byty dál zdraží a to extrémně, mladí ho neseženou, když se nezadluží do konce života a na operaci si pockate tak dlouho, že vám z toho bude zle. A ve vzduchu visí možnost třetí světové, to všechno jen kvůli tomu, že se lidé neumí domluvit...

Presneeee, nestezujte si furt. Tady na ostravsku jich je evidentne dost. Kdyz prijdete do ČSOB, tak jich tam plno zrizuje ucty, aby mohli zacit cerpat, takze se to casem hezky rozprostre.
nox®

Jojo, to je přesně ono, proto sem přijeli. Aby si tu mohli otevírat účty a čerpat příspěvky. Po tom museli celý život toužit.

A pisu snad neco takoveho noxi? Nic mi prosim pekne nepodsouvej porad. Pises posledni dobou nesmysly. Nikdo tady neschvaluje zadnou valku ani agresi ani ze tady jezdi ukrajinci kvuli prispevkum. Holt je to realita dnesnich dni. Pardon ze nejdu se stadem a nenadavam a nehledam spinu na rusacke vrahouny a nedelam si modlu ze zasazene porodnice. Je to hnus hnus a jeste jednou hnus. Ale toho je mraky. Proc jste nekviceli na amiky? To te nezajimalo, ze tam umirali deti, protoze to bylo daleko coo? A dotklo se te to maximalne nejakym zhoupnutim ceny phm... Ale najednou vsechny strasne zere to, ze nam tady rusak vrazdi za humny. Hrozne pokrytectvi.a kdyz si dovolim neco poznamenat, tak jsem hrozna nelidska sv*ne. Tak o cem se tu chcete furt dokola bavit? Psat jak v kafemlynek ze ti jsou takovi a ti makovi a ze ti tam nemaji co delat a ti zas si muzou delat co chcou, to pak opravdu nema absolutne zadny smysl rozvijet temata, protoze to pak je pouze jenom o protiruskych kvikalech a proti nim spekulanti. Pro mene rozumove nadane zopakuji, ze agresi, vstup a vrazdeni na ukrajine absolutne odmitam a odsuzuji. Pouze polemizuji o okolnostech. Nic vic. A uz me fakt nebavi, jak mi tady nekdo, pripadne i jinym diskutujicim neco podsouva jako zasenuty kazetak. Aneb covid diskuze cislo dve.
nox®
Tak o tom čerpání píšete sám, já si jen trochu ironicky přisadil. Rozhodně jsem tím nic nepodsouval a ani to dělat nehodlám, pokud tu něco prezentuji, jsou to jen moje názory, klidně i ty nesmysly, jak říkáte. Ale rozohnil jste se sám. Jiné názory nikomu snad neberu a přijímám, leč třeba nechápu.
Ja ale noxi jen pisu fakta a vy na to reagujete stylem jako ze me to stve nebo jim zavidim. Tak to ale neni. Proste prijdete do banky a pred vama stoji zastup ukrajincu, kteri zřizují ucty, na ktere jim budou chodit avizovane davky. Tak to je. A hlavne to byla puvodne reakce na to, ze se hrnou do prahy. Ne, je jich dost i na ostravsku a dodal jsem svoji zkusenost. Minule jsem tu napsal zkusenost s naborem do prace, zase jsem byl za mimone, protoze jsem je nelitoval a zaroven nevychvaloval do nebes. Ja proti nim absolutne nic nemam. Delal jsem jak s ukrajincema, tak s belorusama, spatnou zkusenost jsem nemel. No nic asi uz mam limit vybrany, tak hezky den.

pb®
hodnocení

4x

Však ani moravákům se na Moravě nelíbí a cpou se nám do Prahy, celá republika se cpe do Prahy, nevím co tu hledá za štěstí. Tuhle byl poměrně nesmyslný dotaz ohledně pekárny v Praze, evidentně od nějakého vidláka, co nikdy nedojel ani do Brna, o milion obyvatel menšího než je Praha. Jako když někdo vystuduje na VŠ nějakou úzce specializovanou technickou odbornost, kde jeden přístroj je v Praze a druhý až ve Stockholmu tak chápu, že asi v té Praze zůstane a nebude hledat štěstí na Vysočině. Ale proč se sem cpou nutně lidi na pozici skladníka, to nepochopím.

Protože Pražák by jako skladník přece nepracoval. Za ty prachy se mu nevyplatí vstávat... *haha*

joudic*
jen at se cpou, cim vic budou rust nemovitosti, tim spokojenejsi budu :)
tebi

Narážím na to, že Pražáci se cítí být nadlidmi. Jen protože bydlí v Praze, to mi přijde dost ubohé. Chápu ty mladé, že chtějí do Prahy- šrumec, dojezd metrem v krátkém čase, vyšší mzdy. Město je to hezké, ale těch lidí, fuj:)), raději v zapadákově( rozuměj na ČR velké město), já bych ale klidně bydlela i v maličké vesničce pod horami, ta má své kouzlo. Jen mít tak odpovídající protějšek, tam bych byla spokojená...

@tebi: Šest let jsem v Praze studoval (a bydlel), dalších 20 pracoval. Až na výjimky jsem v Praze nikdy nezažil ty řeči o naplaveninách, které jsem byl nucen poslouchat ani ne 50 km za Prahou. 3/4 pražáků má rodiče nebo prarodiče ve všech koutech ČR a nemá důvod k nafoukanosti. Co jsem ale vypozoroval, je fakt, že i když přijedu do svého rodiště, první, co slyším je: "Nojó, pražáci přijeli." To je pak pro mě důvod to dotyčnému dát sežrat. Takže jestli ona to spíš není bledá závist nebo buranství těch mimo Prahu. Podotýkám, že v Praze nebydlím a už několik let ani nedělám, značku mám libereckou (náhoda), přesto jsem pořád za "zasranýho pražáka". Asi jako nadávat lidem z Bruntálu do cypu z Ostravy. Svědčí to o (ne)vzdělanosti autora poznámky a samozřejmě to sklidí reakci "nafoukanýho pražáka".

@pb
Ty jdeš jistě příkladem a necpeš se na Šumavu pomalu co víkend ;)
tebi
@ amper: Já měla skvělého přítele z Prahy, rodilého Pražáka, ten měl podobné řeči jako PB, takže jsem si ihned vybavila jeho poznámky k naplaveninám, a věděl, že mi by se bydlet v Praze nezamlouvalo, nebo možná právě proto tu poznámku občas utrousil, to nevím, odešel navždy, moc mi chybí...
pb®

Ne necpu se na Šumavu ani nikam jinam víkend co víked a nepovažuju se za "nadlidi". Jelikož můj otec byl z Vysočiny, poslouchala jsem celé dětsví řeči typu jó pražáci a co vy v té Praze děláte. Taky bylo dost úsměvné poslouchat od lidí z venkova řeči jó Lojzík je taky v Praze, neznáš ho? Jako fakt neznám. Od mala jen poslouchám, jak jsem špatná, protože jsem se narodila v Praze. Jo narodila a taky máma, babička a prabababička a nic s tím nenadělám. Mám tu dům, rodinu a práci, nehodlám se stěhovat jen pro to, abych nebyla z Prahy. To možná na důchod, až prodáme pražský barák za desítky milionů a vyřešíme tím to, že důchod brát nebudeme.

Velice zvláštní mi přijde, že celá republika nadává na Prahu a pak se sem cpe. Rodilý pražáci si nemyslí o lidech z jiných krajů vůbec nic, nenadáváme na lidi třeba z olomouckého kraje, zato celá republika nadává na Prahu. A to cpaní do Prahy mě štvě a štve mě zvýšená zástavba a zastavění kdejakého volného prostoru v mém okolí. Stejně jako obyvatelé vesnic nevítají výstavbu "paneláků naležato" ve svém okolí.

tebi
Stačí se přestěhovat na Vysočinu, třeba, a budete mít klid. Praha se bude jen rozpínat a zdražovat, tak to prostě je...
break

"57,57 biografů mají..."

Obě moje děti odešly do Prahy. Zeť i snacha jsou Pražáci minimálně ve třetí generaci a kupodivu jim nedělalo problém založit rodinu s nějakým póvlem z Opičích hor.

hodnocení

2x

Líbí se jim všude, kde jim český národ pomůže.

frantaodvedle

Takže si myslíte, že moravský národ jim nepomáhá, proto jsou více v čechách?

U Stropnických na zámku se jim nelíbilo,asi málo chtěli pomáhat.
liska5

Oni prý narazili zrovna na takové, co chtěli jít dál.. Možná do Kanady, tam je prý velká Uk menšina.

liska5
hodnocení

2x

Jsem na severu Olomouckého kraje. Do bytu pode mnou přijely z Prahy dvě Ukrajinky matka s dospělou dcerou. Muž, syn a brácha zůstali bránit Ukrajinu. Ten byt zdědil Pražák a dal ho k dispozici. Docela vybydlenej. Ty dvě utíkaly z centra Kyjeva s nejnutnějším a kam je strčili, tam sedly. Za několik dnů trmácení a útrap se octly tady. Říkaly, že v Praze to byl mazec, nával, blázinec, a jsou rády, že je odlifrovali někam na periferii. Na ulici jsem viděla ukrajinské maminky s kočárky a dětičkami. Jsou z vedlejší vsi, kde je škola a nějaký dům sociálních služeb. Prostě rozmisťování podle možností.

floro*
hodnocení

2x
Tak ono je to přirozené, že se pomoc při evakuaci rozjede ve velkých městech dřív než v menších a v ČR těch velkých měst zas tolik není. Taky je to tak nějak o centralizaci všeho do hlavního města.
Z prvu evakuační vlaky mířily jen do Prahy.

hodnocení

0x
Asi se ridi heslem, ze v Praze je blaze.

nox®
hodnocení

0x

Předpokládám, že hlavní trasy jdou do největších měst, následně se počty rozdělují po okolí. U nás v pětitisícovém městě nedaleko Brna a vedle, kde je utečenecký tábor, tak bylo ještě před pár dny asi po 150 lidech. Ubytovávají místní hotely a penziony.

hodnocení

0x

Nadávat na Pražáky, Pardubáky, Liberečáky a další "áky" mi připadá velice dětinské. Všude žijí lidé, ti dobří i ti horší, všude je něco.

Prahu ráda nemám a bydlet bych v ní nechtěla. Ale stejně nemám ráda ani ostatní velká města /krajská/. Celý život, až do svého stáří bydlím v nevelké vesnici. Nemáme sice obchod, poštu, lékaře, nic, jen zastávku autobusu. Ale v nedalekém městysi /2 km/ zařídím všechno. Nákupy, lékaře...

Město je dobré něco tam nakoupit, nebo zajet za kulturou, do divadla apod. Ale bydlet tam ne. Vyběhnu z domu a za pár minut jsem v přírodě. V Praze jsem se všude prodírala davy lidí, přišla jsem tam dokonce o knoflík od saka. *smich* Ještě, že ne o peněženku, ale tu jsem si hlídala pořádně. Šla jsem z metra v Dejvicích na vlakové nádraží a za těch pár set metrů jsem potkala snad 10 krát na ulici nazvraceno. Tak nevím, byla to náhoda, nebo prodejna v Dejvicích dostala mimořádně zkažený salám? I mně bylo potom nanic. *blee*

Proto si vážím své vísky a do Prahy se stěhovat ani náhodou. I když tam mají krásné technické muzeum. Ale na to stačí jeden den a vrátit se. Tak se, milí Pražáci, nebojte a klidně si tam žijte. Já se tam určitě nepohrnu.

A s tím výběrem ZOO? Musíte si vybrat, co navštívit. V sobotu jsem lezla na Říp, lidí tam, po pravdě, bylo dost, ale jak jsem zaregistrovala, Ukrajinec ani jeden. Jen Češi vědí, proč se tam drápat.*smich* Jaga.

joudic*
ono neni Praha jako Praha, v centru jsem za 35 minut a kousek od baraku mam jedno z nejpeknejsich mist CR.. ricni kanony, lesy, meandry, vyhlidky, radost sednout na motorku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]