Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

K čemu je tato koza?

Od: ka odpovědí: 14 změna:
A jak se odborně nazývá? Děkuji.
K čemu je tato koza?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Rekl bych, ze naprosto univerzalne k cemukoliv, co je zrovna potreba podeprit.

Odborne to muzes nazvat treba celoocelova podpera stavebni pevna (nestavitelna). Nebo klidne celokovova koza. Je to jedno. kazdy to pochopi. *nevi*

"celoocelova podpera stavebni pevna (nestavitelna)" - nesouhlasím. Snad "Lešeňotrubková samodomo stavební podpěra poněkud nepevná (nestavitelná)". To svařoval někdo zkusmo, moc bych tomu nevěřil.:-D

hodnocení

4x

Máme doma 2 podobné kozy, ale dřevěné, manžel říká, že jsou to "kozy zednické." Prostě když se ohazoval třeba strop či zdi vysoko, kam se nedosáhlo ze země, zedník si na ně dal prkna a zdil z nich.

Ty vaše mi připadají takové nerovné, nestabilní a mají dost úzké ty základny, na nichž stojí. Bála bych se, že se z nich bude zedník poroučet včetně škopíku s maltou a zednické lžíce. ;) Jaga.

hodnocení

1x
Odborně to je koza, dobrá tak akorát na rozbití huby.

hodnocení

1x

Tak to vím naprosto přesně,na co to je,tady na tyto kozy vždycky tchán hodil starý dveře a já na nich pařil prasata a jmenujou se-železné kozy na paření a škrábání prasat.

break
hodnocení

0x

Věšák na pracovní oděv. Podle kvality provedení bych to podpěrou nenazýval

asd1
hodnocení

0x

Stavební koza, hodíš na to prkna a máš vejš podlahu.., Tuhle vyráběl nejspíš dost vožralej zedník *smich*

hodnocení

0x

Obdorně to je výrobek samodomo, sloužilo to jako náhrada stavební kozy. Může to být z dob, kdy nic nebylo a vše se dělalo na koleně a levně.

Pevná lešeníářská koza, která zhotoviteli sloužila dobře. Nadávačům na díla jiných je třeba říci, že ne vše musí být krásné, hlavně když je to funkční.

Já mám doma bagr samo domo, a minulý týden mi spílal člověk, který šel okolo, že "které prase to svářelo". Sdělil jsem mu já, že svářet neumím, ale to kopátko je staré více jak 20 let a stále kope. Stovky kubíků..

není hezké, ale plně funkční, hlavně, udělal jsem ji ho já, jako jiný místní poradce před několika lety.

Pane Milane, jenže to není o tom, jestli autor uměl svařovat, ale o tom, že to zbytečně odrbal. Dole to ovařil jakžtakž, jenže nahoře... Přitom stačilo ty trubky buď sklepnout anebo lépe vybrousit a ovařit dokola. Už jsem viděl takový svar utržený, na houpačce s osmiletou holkou. Tak přivařená horní tyč na ni spadla a zbytečně.

asd1

Je to nejen prasecky svařený, ale i křivý jak prase, každá jinak vysoká i skloněná = kozy se budou viklat na zemi, i prkna na kozách, což je dobrý tak na rozbití si huby. Nehledě na to že u práce vyrovnávat viklání znamená i že ta práce pak podle toho vypadá...

Podobný svary se dost často trhnou, pak letíš na ty kozy a dolámeš se. Když ti upadne kopátko tak se nic neděje.

fungují a to je důležité, uměl si poradit.

break

To člověk nemůže vyjádřit svůj názor i když je negativní?

Tak to budou kozy do nerovného terénu

gg*
hodnocení

0x

kozy doma svařené, na které hodíš staré dveře nebo jinou podlážku, a máš stůl na prase nebo jiné věci nebo na to vlezeš, 240kg to v pohodě unese (když počítám, že jedna trubkaponese v průměru 30 kg

když ty trubky dovaříš líp, tak to unese i násobky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]