Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ve které zemi je nejlepší žít?

Od: nelis® odpovědí: 4 změna:
Kam do které země, kdyby jste mohli by jste se chtěli přestěhovat a žít tam? Kde je nejlepší bydlet podle vás? Je někde lepší si vydělávat, než v ČR?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Podle mě je nejlepší žít asi zde... sice je zde vláda, co stojí za stalou belu (to by byl jediný důvod stěhovat se někam, kde mají lepší vládu), ale z peněžního hlediska mi přijde dost blbý se stěhovat. Kdo ví, co se stane s tou ekonomikou v daném státě, a za milionovou bankovku si budete moci koupit maximálně tak kostkový cukr jako levnou bonboniéru. Držím se pravidla "Kdo chce víc, nemá nic". A leckdy je to pravda.

liska5
hodnocení

2x

Andorra, Nový Zéland, Irsko, Island, Švýcarsko

Kdybyste, tak byste/ čeština/...

joudic*
hodnocení

2x
vydelavat na zapade, zit u rovniku, ale trpim tam trochu kratkymi dny... to je v podstate uplne jediny zivotni klad zivota v mirnem pasmu, 3 mesice je teplo a svetlo je jeste v 9.. blizko rovniku zapada slunce okolo 4-5, ale zase muzu zit cely rok a ne jen 3 mesice a zbytek prezivat ve vezeni domu.

nox®
hodnocení

2x

Tolikrát jsem se už s někým bavil na toto téma. Nejvíce bych asi dal na sympatie k dané zemi, chtěl bych, aby tam bylo teplo, ale ne horko, přijatelné náklady na život, dobré a dostupné zdravotnictví (u mé osoby rozhodující, jelikož jsem tak jako tak odkázaný na léčbu, kterou bych jinde asi těžko sháněl), dobrá možnost spojení s ČR, přece jen tu mám rodinu, přátele, kořeny. Ideálně, aby počasí v dané lokalitě netvořilo nějaké extrémy jako hurikány, záplavy, atd. Slušní lidé, bezpečí, žádné nebezpečné zvířata, pracovní možnosti a spousta dalších aspektů. No, ve finále se asi dostanu k tomu, že v ČR se žije velice slušně a pohodlně a nebýt otravných covidových opatření, tak si právě takové lokality vyhledávám jako časté cíle dovolených a nic jiného neřeším.

Vzdálenější část rodiny žije v San Antoniu, takže pokud, tak bych směřoval tímto směrem, část v Kanadě, ale to už je trochu mimo zájem. Líbil by se mi i Island, krásné místo, ale trošku dražší a chladné, stejně tak Norsko. A bydlet dlouhodobě někde na exotickém ostrůvku je sice krásná představa, ale počítám, že se to časem přejí, začne chybět civilizace a výše zmíněné důvody.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]