Mám známé,kteří žijí kousek za Košicemi blíže k Ukrajinským hranicím.Chtěl jsem jim v případě nebezpečí válečného konfliktu nabídnout ubytování v mém větším rodinném domě.Byl jsem udiven, když jsem jim z medií vyprávěl,že válka už je velmi blízko jejich hranic.Odpoveď jejich byla,že se o takové věci vůbec nezajímají a žádné riziko jim nehrozí.Podle nich média to všechno zveličují a nemají vubec žádný strach,protože válka je na Ukrajině a je to ještě daleko.Připadal jsem si hloupě.Co na to říct a jak jim dokázat,že je situace velmi vážná,aby to nezlehčovali celé? doplněno 15.03.22 16:07: Snažím se případně nabídnout pomocnou ruku a oni vyostřenou situaci buď bagatelizují nebo na vesnici u hranic nic netuší a domnívají se,že se vůbec nic neděje.Někdy mám pocit,že někomu pomoci se otáčí k nevděku.
Vy chcete nekoho, kdo ma nezkreslene a 3. stranou nezprostredkovane informace, presvedcit o "sve" pravde, kterou cerpate z medii? Nebo co jim chcete dokazat?
Však tam ani nepojedou, je to jen propaganda jako že na podporu Zelenského, který se prý v Kyjevě již delší dobu nezdržuje. Čekejte tedy, pokud bude nějaký sraz premiéra se Z., že půjde o zelené plátno a habaďůra na prostý lid.
monarc, je miliony dukazu, ze zelensky je v kieve, aktualni casove sparovatelne videa atd, abyste veril, ze neni, chce to iq pod 70-80, a nebo kolaborantskou spinu. Vyberte si.
Koukám místní ruská pátá kolona se přesunula do nového tématu. Tak co je nového? Zelenský už v Kyjevě delší dobu není? A kde je? Sedí v bunkru tisíc kiláků od války jako váš taťka Putin?
Nic a nijak. Je zbytečné vyvolávat paniku. Oni moc dobře vědí kde žijí a jestli a co jim hrozí. Někdo se z toho sype, jiný si to nepřipouští, je to přirozená reakce organismu.
Pokud jste nabídku učinil, nechte to být. Oni ji dostali a vědí o ní. Je zbytečné a stresující se v tom pitvat a někoho přesvědčovat.
Pokud jste nabídku neučinil, nechte si ji na dobu až bude (doufejme, že nikdy) potřeba.
Jak trefné... Stačilo mi o vikendu po víc jak měsíci vidět sobotní zprávy na ČT 1 a nedivím se, že existuje někdo takový, jako je tazatel. Tuhle propagandu a hraní na city bych dlouho nevydržel. V solidním zpravodajství něco takového vůbec nemá mít místo.
Ted trosku premyslim, jestli by jim to bylo neco platne, kdyby bylo napadene slovensko. Nejspis by uz jste jim trn z paty nevytrhl. Asi jako z blata do louze. Leda kdyby je andrej pozval na francouzskou rivieru. To by byla jina.
Tak se nevnucuj, nedělej ze sebe panickýho poseru.. Dostali nabídku dál to nech na nich. Jasně že je možnost že jim do baráku přilítne zbloudilá raketa nebo sestřelený letadlo (vot těěěchnika), ale normální člověk to přijme jak běžný životní riziko že ti tam prskne kulovej blesk. Lepší volba jak strávit život někde pod zemí jak krysa.. Nechal bys svůj dům prázdnej aby ti ho někdo vybydlel?
@barak - Někdy mám pocit,že někomu pomoci se otáčí k nevděku. Tak oni vaši "pomocnou ruku" s nadšením a patřičným vděkem nepřijali. Zkuste pochopit, že pomoc můžete pouze nabídnout, ne nutit a už vůbec ne být dotčený, že byla odmítnuta.
Já bydlím v paneláku, a strach tedy mám. Až bude potřeba, klidně se u vás ve sklepě schovám, a budu vděčná. Ále je fakt, že nevděk vládne světu...-reaguji na zakladatele, samozřejmě...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.