Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
včera jsme jeli na výšlap okolo Hlinska. Bylo nás 13 důchodců. Do autobusu se nikdy necpu. Tentokrát ale zastavil vchod úplně přede mnou, tak jsem nastoupila jako první. Oznámila jsem cílovou stanici + senior. Řidič si řekl o 12 korun a začal nadávat. Prý má takové lidi, jako jsem já, nejradši! /a to ještě nevěděl, že za mnou jich čeká dalších dvanáct / Za těch pár halířů ode mě budou prý v současné době tak nanejvýš 2 deci nafty! A lidé se nestydí jezdit za pár korun. On by je vyházel z autobusu!
Jeho reakce mě překvapila, řekla jsem jen, že se dočká, už brzy mu nasypeme víc.
Navíc, jako perlička - řidič důchodce za pár halířů vézt nechtěl. Ovšem těch pár lidí navíc, které vezl mimo nás, vystoupilo v Nasavrkách a do cíle jsme jeli pak úplně sami. Takže kdyby neměl nás, měl autobus zcela prázdný a nevydělal ani ten "pakatel" od nás.
Docela mi zkazil radost z výletu. Přemýšlím o tom, řidič přece tu naftu neplatí, může mu to být jedno. Zajímalo mě, zda je řidič nějak finančně motivován za výši jízdného, které vybere. Co myslíte? Jaga.
Díky, Zmizíku, za rozumné vysvětlení. Víte, myslela jsem si, že ta tržba hraje taky určitou roli a proto se to řidiči nelíbilo.
Inu bylo to v sobotu ráno, lezavo, 8,30, doba kdy jiní lidé sedí v teple u snídaně. A on musel vyjet. Možná proto byl tak naježený. Jinak byla to společnost Arriva. Přesto se mohl chovat slušně a myslet si, co chtěl. My měli kdysi dávno řidiče, jako sluníčko. Na každého se usmál, něco prohodil. A hned měli lepší den i ti lidé, kteří jeli brzo ráno do práce.
Jinak ty cesty studentů o víkendech. Chápu, někdy se mládež nudí. Ale třeba vnučka z Pardubicka studuje v Brně. Proto musí odjíždět na kolej z domova už v neděli odpoledne, v pondělí od rána má přednášky. V podobných případech je ta cesta o víkendu opravdu na místě. Hezký den. Jaga.
Od busfáry to bylo trapné, nedůstojné a hlavně úplně zbytečné. Chápu, že práce s lidmi je peklo, navíc mají příšernou buzeraci ze strany kšeftařů, ale tohle je nepřijatelné...jinak vzpomínám na stížnosti jistého řidiče, kterak někde na stanovišti odstavil bus u obrubníku na značně šikmé vozovce. Bus se naklonil, hladina v nádrži také, čidlo zareagovalo...a busfára se hodně, ale opravdu hodně zpotil, aby kšeftaři dokázal, že nekradl naftu. Nechtěl bych tu práci dělat. Ale znovu a naposled: Byla jste v právu.
Tak třeba v Libereckém Kraji nějaké přepravní výkony ,,vysoutěžila,, za nějakou cenu za jeden kilometr jízdy, společnost s utajeným vlastníkem BusLine ze ,,Semil,, . Ta dostává za ten ujetý kilometr to své vysoutěžené. Všechno jízdné se vybírá právě pro zadávající Kraj. Když např. řidič nevydá platnou jízdenku, tak takhle okrádá ne firmu BusLine ale právě ten Kraj. Ten stařeček měl zřejmě nějakou psychickou potíž. Přeji příjemné cestování.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.