Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Váš názor?

Od: aja1946® odpovědí: 32 změna:

To přece ČR neunese. je třeba donutit EU k pomoci

zivotvcesku.cz/...

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

boomer
hodnocení

3x

Osobně tipuji jeden milion uprchlíků, ovšem plus Ukrajinci, kteří zde již žijí. Celkem tedy 1,3 - 1,5 mio. Na rozdíl od Šmuclera jsem přesvědčen, že je to velmi špatně. Ukrajinci reprezentují naprosto jiný civilizační okruh a řada našich občanů se o tom už přesvědčila, majíce Ukrajince za sousedy. Dost mě překvapuje, kolik lidí se stále utápí v naivní představě o nutnosti zvýšit porodnost kvůli penzím, atd., případně ji nahradit přistěhovalectvím. Je to naprostá blbost a naopak bude později znamenat ještě vyšší zátěž pro penzijní (a sociální) systém. V čem se Šmuclerem souhlasím na tisíc procent, je fakt, že banderovce už odsud nikdo nikdy nedostane.

Kolega chodí k ukrajinské zubařce, možná právě díky takovým, jako je Šmucler. Zajímají ji hlavně prachy, za bílou plombu si prý účtuje bůra, čili pět tisíc korun českých...já u své české zubařky cáluju kolem litříku, podle velikosti plomby.

Že je to průser, o tom nikdo nepochybuje. Že jsou jiní, o tom taky žádná. Ve srovnání s EU protěžovanou skupinou, která přinese do Evropy kulturní obohacení, jsou to ale pořád Češi jak poleno. Průser je v tom, že za skupinou potřebných žen a dětí přitáhnou všichni. Nekalé živly a póvl bůhvíodkud nevyjímaje. Už teď se proslýchá, že na hranicích se objevují "zahraniční studenti", gastarbeiteři apod. Ty bych bez milosti poslal zpět do jejich domoviny. Ale počítám, že všichni ztratili doklady. Co se týká Ukrajinců, jsou mezi nimi šikovní řemeslníci, inženýři, doktoři. Sám mám ukrajinského zubaře, žije si u nás dobře, ale nemlaská u toho. Jsem za něj rád. Můj zubař odešel do důchodu a co za prachy chtěli ostatní, kteří měli volno... Samozřejmě jsou mezi nimi i ti, co "umějí všechno" a i jejich ukrajinský předák je z nich mírně řečeno nešťastný. Nebude to lehké. Primární problém je ubytování a zamezení vzniku ghet, z kterých nikdy nic dobrého nevzešlo. Práce by se našlo, ale pro lidi alespoň částečně kvalifikované a se snahou naučit se jazyk.

tabletka*

Banderovce odsud nikdo nedostane? Jako fakt? Banderovce? Ta ukrajinská zubařka, neříkal známý, zda je to majitelka ordinace nebo pracuje pro nějakou českou, možná Šmuclerovo společnost? Většinou to totiž tak je, že to jsou jen zaměstnanci...a ti si ceny neurčují.

Ale vy jste známý svou objektivitou, tak ty banderovce a další informace máte jistě z dobrého zdroje.

qwert
hodnocení

1x

Já si myslím že je dobře že přišli. Věčina národů v České republice (Češi, Moravané, Slezané, Slováci, Němci, ... vyjma věčiny Romů) se snaží získat co nejlepší vzdělání, a tedy dobře placené práce. Kdo ale bude zastávat ty nízké posty? Kdo bude vzdělané obsluhovat? Nemáme tady nedostatek pracovníků, kde jsou řemeslníci a další? A hele už přicházejí... To fčil nakopne ekonomiku!

hodnocení

0x

Ona je ještě jedna zajímavá konspirační teorie ...v Bělorusku čeká pár (set) tisíc importovaných uprchlíků . Lukašenkovi nevyšel první pokus jak je dostat do Evropy, tak se chystá "přimíchat" je mezi ukrajinské uprchlíky ..a my těm syrským,afgánským a jiným zdivočelým inžinýrům posíláme zbraně , bez jakékoli evidence a organizace... máme se na co těšit

Na to, až se po případném konci války ty zbraně začnou vracet zpět k nám. Založím cestovku, specializovanou na krásy Ukrajiny. Motto - "najdi a přivez si svůj samopal"...*smich*:(

mathew

Vy se smějete, ale troufám si tvrdit, že až skončí boje tak když vemu 1000 Euro a pojedu na Ukrajinu tak mám do hodiny zbraň a pokud něco přihodím a věnuji tomu čas tak i něco lepšího než obyčejný samopal.

Jo. Viděl jste i ten druhý smajlík? To bude další průser na obzoru...

Přiznám se, že tohle jsem moc nepochopil. Komu že to "posíláme zbraně, bez jakékoli evidence a organizace"? Syrským uprchlíkům? Co je tohle za nesmysl?

mathew

Vy si myslíte, že na Ukrajině probíhá nějaké organizace a evidence? Pochybuji, že tam má někdo přehled o tom co mají lidi doma pod polštářem a v jakém množství, na to tam byl moc velký bordel už před válkou;)

007cz
Mathew za svých návštěv Ukrajiny jsem pod polštářem nikdy nic nenašel, máte jinou zkušenost?
liska5

Já myslím, že někteří tmaví migranti zvaní Lukašenkem, aby je vnutil EU, prošli zároveň s prvními prchajícími Ukrajinkami už na Slovensko. Jestli to teda nebylo zase nějaké desinformační video. Ten reportér ale zněl věrohodně.

hodnocení

0x

Dotaz na znalejší - kam se poděly peníze ze Sberbank?

007cz
hodnocení

0x
Vzpomínáte jak se zachoval Babiš,když EU potřebovala pomoc s uprchlíky třeba že Sýrie? Pamatuje si to EU?

A pamatujete jak ze 40 u nás ubytovaných se po týdnu objevilo 37 v německu?

007cz
A co jako?

007cz

Vemte si inžinýry a doktory k sobě, když je vám jich tak líto.

Nebýt Babiše, tak je tady černo.

007cz
Doufám že nám to EU vrátí a nechá nás v tom vymáhat. S názory jako máte vy Boba si nic jiného nezasloužíme.

@007cz

Je tu pár drobných rozdílů, tihle migranti jsou (zatím) rádi, že mají kde bydlet. Doktoři z Afriky - to byla podstatně jiná liga .

007cz
Kolik doktorů z Afriky znáš?

@007cz

Z Afriky žádného , z Ukrajiny několik. A to je právě ten rozdíl mezi migrací z Arriky a Ukrajiny .Tahle není řízená , ukrajincům nikdo nesliboval prčené holuby a navíc - narodíl od afrických uprchlíků - se provádí dosti pečlivá registrace. Vidíte ten rozdíl?

007cz
Já tedy víš, že ti běženci z Afriky jsou doktoři?

@007cz

Představitelé EU přece prohlašovali že běženci z afriky jsou doktoři a inženýři kterí nás přišli kulturně obohatit

Je zvláštní jak mají někteří selektivní paměť

12.03.22 21:43

nunici *palec*

007cz
Nunici , můžu si to někde přečíst?

@007cz

Určitě ... kdyř si to najdeš. Nebudu tu denně hledat 150 odkazů pro sklerotiky

007cz
A já si myslím že lžeš.

@007cz

Pozor na slovíčkaření, tohle už je trestné. Maximálně se mohu mýlit *smich*

Ale vzhledem k presumci neviny dokaž že nikdo z evropských politiků nic takového neřekl

007cz
Není to trestné, lžeš. Dokaž že ne, obhaj si svoji lež.

v007cz

nikoho neobvuňuju tudíž nemusím nic dokazovat

007cz
Proč se vykrucuješ? Kteří představitelné EU prohlašovali že běženci z afriky jsou doktoři a inženýři kterí nás přišli kulturně obohatit.

hodnocení

0x

Každý máme nějaký názor. Je mi líto.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]