Nejste přihlášen/a.
Ahoj, vím, že tam ženy jsou na frontě. Ale to budou asi vojačky. Tipuji. A další otázka teoreticky pokud by bylo třeba bránit ČR, brannou povinnost mají i ženy od 18-60, stejně jako muži. Ženy, kdyby vám byl zaslán povolávák, šly byste? Umíte si to představit? Já mám čerstvé dospělé syny. Raději já než oni...šílená představa poslat své děcko do války...
Jsem už starší, takže bych nešla povinně, ale mám dobré zdravotnické vzdělání, tak bych určitě svoje místo našla. Jsem v zdravotnické záloze už od covidu. Doufejme, že to nebude potřeba.
a koneckonců dneska už se střílelo i poměrně nedaleko hranic se Slovenskem, takže si myslet, jak je taková úvaha zbytečná a nesmyslná je poněkud krátkozraké.
Branná povinnost se sice vztahuje i na ženy, ale to neznamená, že budou společně s muži odveleny do bojů. Ženy většinou dostávají jiné povinnosti. Synové do války.. šílená představa to je, snad to nikdy nebude nutné, zatím za nás obětují životy Ukrajinci, měli bychom je všemožně podpořit.
Podle toho, co k nám utíká, mají ukrajinské ženy poměrně dost dětí. Kdyby byla pro ženy 18 - 60 branná povinnost, kdo by se tyto děti postaral? Matky by šly do války. Třeba ne přímo na palebné pozice, ale jako zdravotnice, spojařky, kuchařky...Ale ani v tomto případě by se o děti postarat nemohly. Takže snad jenom ženy bezdětné. Ale i ty mají své blízké a o každou by se určitě někdo bál. Jaga.
Nešla bych ani mladá. Příčí se mi násilí a zabíjení lidí. I když je to nepřítel. Taky ho to bolí. Navíc to není skutečný nepřítel, ale chudák, které tam Putin nahnal pod pohrůžkou zastřelení.
A pak se někdo diví průběhu druhé světové a holocaustu. Nemáme rádi násilí, tak necháme toho, kdo ho má rád, aby nás zničil. A jen čekáme, kdy nás cizí kanonenfutter zachrání. A nakonec snášíme(zase tiše, protože nemáme rádi násilí) 40 let a více následky s pocitem, že nám kdosi ublížil.
Už Vás v duchu vidím, Tabletko, jak sveřepě nakukujete ze zákopu v maskáčové uniformě, v pravici kulomet, v levici odjištěný granát, v zubech nůž.
Ano, v dějinách zažili lidé různé násilí, přesto si myslím, že to násilí je tragédie a nemělo by být. Jenže jsme lidé různí a říkejte to nějakému násilníkovi, že NE! Vždycky záleží na tom, jak se situace vyvine. Proto nelze hodnotit podle nějakých tabulek. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.