Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je to s omikronem?

Od: karlosdos* odpovědí: 22 změna:

celé dva roky se držíme a teď najednou kašel,chrapot , zvýšená teplota. Je nám 70let. Zítra jdeme na PCR test. Jaké máte stím zkušenosti.?

zámek
kapkanadeje uzavřel tuto otázku

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karel556*
hodnocení

0x
Podobné příznaky jsme měli asi před měsícem, řešili jsme to tak, že jsme nikam na test nešli, ono to asi po týdnu odeznělo a pohoda, jsme ve stejném věku.

karlosdos*
hodnocení

Děkuji za odpověď, u nás je ten problém , že máme jet 18.3. na 4 týdny do lázní Třeboň.manželka je po operaci páteře a má to placené pojišťovnou.

karlosdos*
hodnocení

To jste se ani netestovali antigením testem? a co jste užívali za léky.?Já mám kašel , že se málem pozvracím , manželka má rýmu bolest hlavy a dnes ještě průjem.

Ja mel taky suchy drazdivy kasel a bral jsem sirup na nej a erdomed. Plus vitaminy c a d. Pokud jdete na test a vyjde vám pozitivni, tak lazne asi neklapnou. Ja bych to risknul a kuryroval se poctive a toho 18. Vam treba uz nic nebude. Ale zalezi. Jste starsi, tak to treba potrva. Pcr vas stejne nevyleci...

Antigen je na nic. Teď končím 8. den covidu, zítra půjdu do práce. Měla jsem stejné příznaky jako Vy - kašel, rýmu, bolest svalů a kloubů a v pondělí jsem měla pozitivní PCR. Hned, jak mi došla SMS, jsem si udělala antigenní (mám je doma) - negativní.

Taky nejsem nejmladší, ale jsem 3x očkovaná. Příznaky byly velmi mírné, jako slabá chřipka bez teplot.

asd1
hodnocení

0x

Většina lidí v okolí lehký průběh, max. pár dní to co popisuješ, do týdne OK.. Spousta lidí trochu rýma..

Covid to taky být nemusí.

hodnocení

0x

Příznaky tomu, bohužel dost napovídají.

Protože jedete za pár dní do těch lázní, mohli byste to tam roznášet na ostatní lidi, což by bylo vůči nim nezodpovědné. Také si lázně zaplatili a jeli by kvůli vám domů. Proto si zajděte co nejdřív na testy, abyste zjistili, zda jste v pořádku, či nikoliv. Pokud by to skutečně covid byl, myslím, že v tomto případě vám lékař pobyt v lázních jistě odloží na později. Určitě byste nebyli sami, koho to potkalo. Jaga.

karlosdos*
hodnocení

No to jistě nechceme na někoho něco roznášet , ale jde o to , jestli nám uznají odložit nástup třeba o týden. Manželka měla termín nejpozději absolvovat komplexní lázeňskou péči do 20.3. ( operace bala v Brně 17.9.2021).

karlosdos*
hodnocení

beru erdomet a ibalgin , antibiotika mi lékařka nechce dát, mám doma dost antigeních testů , včera jasné obě čárky C i T , dnes manželka obě písmena silně , já jenom C , T už je slaboučké, dnes dostaneme SMS výsledek PVR testu. a v pondělí to budeme hlásit praktické lékařce , tak nás tam třeba omluví , že bude nástup o tři dny později. Zaplatím celý pobyt , tak oni - lázně na tom neschudnou.

@karlosdos antibiotika jsou nesmysl, ty jsou na bakterie, covid je virová záležitost. Na viry antibiotika neúčinkují, léčí se jen symptomy - ibalgin na bolesti, paralen na teplotu...

vilik*
hodnocení

0x
Podle tohoto covid.gov.cz/...
jste po pozitivním testu minimálně 7 dní v izolaci, pokud nemáte příznaky.
V tomto případě jste v případě pozitivního testu ze dne 12.03. brán jako zdravý až nejdříve 20.03., pokud poslední dva dny nebudete mít příznaky, takže byste nástup určitě nestihl.
karlosdos*
hodnocení

No, zkusím domluvit pozděkší nástup , pokud to půjde.

hodnocení

0x

Příznaky odpovídají - já to chytil před cca 3 týdny, bolest v krku, chrapot a pod. Pozitivní antigen, o den později PCR negativní. Nicméně mě nechali v karanténě, prý se to očkovaným takhle stává, já měl 3 očkování, takže to byla fakt jen rýmička, docela příjemný týden doma.

karlosdos*
hodnocení

My máme také tři očkování , tu třetí v prosinci 2021, ale na hygině mi řekli , že to očkování omikron obejde, že to není nic platné.

No mě řekli, že sice nevykryje všechny mutace, ale průběh je lehčí. To se taky potvrdilo

nox®
Na to očkování ani vliv mít nemuselo, u omikronu je lehký nebo skoro žádný průběh dost častý i bez očkování.

No - asi takhle - chytil jsem to při servisu na Moravě, volal mi šéf té firmy, že má 6 zaměstnanců v karanténě že je jim fakt blbě a 2 v nemocnici. U mě to byla skutečně jen rýmička. Pokud takhle funguje očkování, tak za mě dobrý...

To ze je nekomu fakt blbe je relativni pojem. V dnesni dobe nekteri jedinci pri ryme a zvysene teplote uz umiraji. Ja nastesti nebyvam nejak nemocny, ale pamatuju si, ze kdysi bylo normalni tyden prolezet s horeckou v posteli.
V nasi firme neskoncil v nemocnici nikdo, ale co se tyce omikronu, tak jsme meli jeden tezsi pripad, kde byly obtize s dychanim kvuli astma. To byl 60 lety kolega neocko. Jinak vsichni klasika, nic co by stalo za rec a at uz ockovani nebo neockovani. Nekteri ockovani na tom byli i hur nez neocko.. timpadem nelze jednoznacne za me rici, jestli to ze jste mel jen rymicku bylo zasluhou vakciny. Tod moje realne zkusenosti. Hlavne se neopijet rohlikem. Jo a jeste dodam, ze nekteri od nas jsou od vakcinace mnohem casteji nemocni, ale to muze byt jen nahoda. Jde predevsim o lidi pod 40.

Ano, celý svět je relativní *smich*

Nehodlám zde fungovat jako propagátor vakcinace, či čehokoliv jiného. Nicméně já jsem se rozhodl jít do toho, protože jsem denně ve styku s lidmi z celé ČR a přilehlého okolí. A funguje to. prosté, že... *smich*

Tak proc si protirecite . Ano, vy se stykate s celou cr a zbytek lidi zije v izolaci. Jo dobře, funguje to. Mate pravdu. Jak jinak taky.

Ano, chápu, problém s psaným textem *smich*

Takže - když jsem měl pozitivní ATG, tak jsem, pochopitelně, naklusal do izolace na chatu. PCR už byl negativní - prý se to stává, že očkování takhle zaúčinkuje, nicméně jsem byl i nadále v izolaci po celou karanténu.

Pochopitelně jsem po ČR nejezdil v dobu izolace,to jsem zmínil proto, že kvůli tomuto povolání je jen otázkou času, než potkám někoho s Covidem, proto jsem se nechal očkovat. Pochopeno?

Tak to spis asi vy mate problem pochopit, co vam druzi pisou. Rozplyvate se nad tim jak vam ockovani funguje a nejen ja jsem vam napsal, ze to nemusi byt tak docela pravda a konkretne jsem uvedl jak to bylo u nas v praci. Ale vy jak kdyby jste si precetl prvni dve slova a znova kafemlynek. To pak nema smysl ani nijak reagovat. Asi jen pochvalit vakcinu a pogratulovat vam. Jinak ano ve vasem pripade je logicke, se naockovat, akorat dneska uz je to asi jedno, protoze se tomu clovek nevyhne i kdyby chodil jen do samosky na rohliky.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]