Liší, odběr z kraje nosu je z kraje nosu a z nosohltanu je z nosohltanu-šťourání do hlavy. Vybrat si můžete odběrové místo, kde odebírají ze slin, ale i tady je rozdíl. Někde se plive, někde cucá tampon, někde bukální stěr, někde z mandlí. A vůbec, koho dnes vlastně zajímá covid?
Od těch se spíš bojím opravdu nebezpečných nemocí, třeba tuberkulózy. Já očkovaná jsem, děti ne, neočkují se od roku 2011. Možná by stálo za to očkovací centra na covid předělat na očkovací centra na spalničky, zarděnky, přidat k tomu RTG a dělat RTG plic. Covidová rýma mě nestraší od té doby, co jsem ji sama měla.
Já tedy nikdy nepodstoupil ani jeden, většina tvrdí že v tom velký rozdíl není - maximálně hluboký test je více nepříjemný. Část také tvrdí že při mělkém nosním testu teče krev z nosu (musíte mít kapesník) kdežto u hlubokého nosošťouru teče krev uvnitř a vy ji rovnou polykáte (kapesník nepotřebujete).
Rozdíl v tom je asi jako když se poškrábeš na ušním boltci nebo si čistíš vnitřní prostor ucha.
Pokud si ti dotyční, kteří po odběru vzorku krváceli, dělali odběr z nosohltanu sami, tak jsou to s prominutím blbci, kteří si pořádně nepřečetli návod.
Odběr z nosohltanu může provádět pouze vyškolený zdravotník. A krev z nosu při odběru neteče. Neteče ani z nosu ven. A neteče ani z nosohltanu dovnitř.
Absolvoval jsem dva placené odběry z nosohltanu (jeden na odběrovém místě, jeden za volantem auta). Není to příjemné ale vydržet se to dá bez problémů. Stačí při odběru nepohnout hlavou.
smode2
Ne. Hluboké testy dělal vždy vyškolený zdravotník. A jak mi jeden "vyškolený" prozradil svými slovy: "pokud neukápne slza, nejde o dobře provedený test". Ani se tomu nelze divit...v době kovidu byl "vyškolený zdravotník" každý druhý jouda co neumí do pěti napočítat. Pak to tak vypadá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.