Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nové obroučky

Od: saphira odpovědí: 14 změna:

mám koupené obroučky nové z optiky protože jsem si je koupila 200km daleko od domova myslela jsem si , že si do nicn mohu nechat udělat skla všude v optice , mýlily jsem se, zatím mě všude odmítli s tím , že si musím přímo u nich koupit obroučky , jsem z toho nešťastná , za obroučky jsem dala 5 000

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

U nás tedy jsou optiky tři a v každé mi do obrouček přinesených dali nová skla. Takže to nechápu. Potřebujou z vás vytáhnout peníze za jejich obroučky, nic jiného v tom není.

lee*
Argument s penězi se mi nezdá. Když jsem si zjišťovala ceny do vlastních obrub, tak za vlastní obrubu byl příplatek. Tím si kompenzují zisk obrub. Z jedné optiky mi přišla odpověď: zábrus do nošené obruby 200kč do nové vlastní 800kč. A v tomto duchu odpověděli všichni
saphira
hodnocení

Cena je za obroučky , líbili se mi , nenapadlo mě , že mi u nás neudělají skla ...jsou to nové brýle

vilik*
hodnocení

2x
Musíte pochopit, že optika ručí za provedení práce s úpravou skel na míru a proto musí vědět, do jakých obrub skla montuje. Proto preferují nové obruby, o kterých ví, jaké mají vlastnosti.
U nás v okolí existuje i pár menších optik, kde by skla vsadili, ovšem bez jakýchkoliv záruk.
Druhá věc je, že hodně optik ani takovou možnost nenabízí, protože prodej obrub je pro ně větší kšeft než se jenom crcat se sklama.

lee*
hodnocení

2x
Pardon, ale tomu se mi nechce věřit. Běžně si kupuji obroučky jinde. Minimálně všechny velké optiky jako Grand optical, Eiffel atp. vám samotná skla udělají. V lednu jsem si nechávala dělat též jen čočky, obepsala jsem 7 optik s žádostí o sdělení ceny do vlastní obroučky a žádná mi nenapsala, že jen čočky neudělají.

hodnocení

1x

Pokud neuplynulo 14 dní od koupi, tak máte právo odstoupit od smlouvy a zboží vrátit bez udání důvodu.

Pošlete obroučky zpět a oni vám vrátí peníze.

pb®
hodnocení

1x
Je to snaha vydělat, na obroučkách je marže 1000%. Nebo fakt myslíte, že kousek plastu nebo kovu má cenu několik tisíc? Ještě bych tu cenu pochopila u ručně vyráběných dřevěných obrouček. Nebo máte pocit, že plastové obroučky z drogerie za 200Kč jsou výrazně méně kvalitní, než ty z optiky?
bro
Brýle kupuji už léta v lékárně, nebo v marketech, kde prodávají sice jen čtecí (cca200Kč), ale dají se snadno vysadit skla a novou obrubu použít na jakákoli vlastní skla, soukromník optik zábrus udělá rád dohodou na moji odpovědnost a za příznivou cenu (obvykle 100,- bez účtenky:), když je spoleh tak příště přidám a chodím pravidelně, obrouček mám spoustu.

hodnocení

0x

U nás to do přinesených obrouček také nedělají. Prý by za zhotovení nemohli převzít záruku, když nedají všechny ty komponenty své. Je to zřejmě rozumné stanovisko. Kdyby jim při montáži rámeček praskl, vědí, odkud je berou a mohou tam vznést reklamaci. Když se jim poškodí ten Váš, bůhvíodkud, museli by Vám asi škodu nahradit. Ze svého.

A možná, že v tom bude trochu i ta snaha vydělat, to chce nakonec každý.

Teď bude hezky, udělejte si výlet tam, kde jste obroučky koupila. Ať Vám do nich vsadí i skla. A bude to v pohodě, oni to udělají, Vy budete spokojená. Jaga.

lee*
Takže s každou změnou dioptrie si člověk kupuje nové rámečky? Tomu moc nechci věřit
pb®
Třaba já to tak mám, už dvoje brýle jsem nosila tak dlouho, dokud mi nepopraskal antireflex, asi 7 let. Pak už jsou obroučky na odpis, takže nové brýle. Brýle nosím denně od rána do večera.

@lee: Bohužel, u nás je tomu tak, jak říkáte Vy. Nové brýle, nové rámečky. Stalo se mi už, že jsem chtěla dát nová skla do používaných obrouček, nikoliv ale zdevastovaných. Prostě nedali, obroučky musely být rovněž nové.

Chápu to tak, že chtějí co nejvíc vydělat. Protože by to neměl být problém, pokud obroučky nejsou nějak zohýbané apod. Jaga.

saphira
hodnocení

No čettal jsem vaše odpovědi a docela jsem v šoku , že někde to jde, nekupuji skla v nikde jinde než u optika. Vrátit do toho místa se nemohu, neboť prodejna je zrušená bo covid. Tak pokud jste okolí Bruntálu nebo z Olomouce, Šternberk, Šumperk ,poraďte mi , kde je takový optik , který mi uděla skla do obrouček ...děkuji

doplněno 12.03.22 19:45:

omouvám se obroučky u optika

ick

Polsko?

Mně loni v jedné malé optice na Smíchově (Praha 5) nová skla do starých obrouček normálně dali. V době kovidové byli asi rádi, že vůbec někdo přišel. (Když jsem pak kolem jel párkrát tramvají, prodejna byla pokaždé prázdná.) Skla z fabriky poslali do dvou dnů, což mě překvapilo, čekal jsem aspoň týden.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]