Nejste přihlášen/a.
Chci se zeptat pokud je takto zpracovaná sůl i cukr jak dalece je to škodlivé zdraví, já osobně raději používám cukr třtinový a sůl mořskou ve zdravé výživě .Běžně v obchodě se nabízí sůl s jodem,ale prý tam žádný jod ani není a cukr písek z cukrové řepy, proč se to řadí do ,,bílých jedů´´
Nektarinko,
jsi moc závislá na webových stránkách,které si říkají BIO.
Kuchyňská sůl je chlorid sodný nejvyšší čistoty(99,9 % )- samozřejmě kromě polské - v té spotřebitelské je samozřejmě podle normy přidán jodid sodný.Ta mořská má těch přísad víc,je víc"znečištěná" mikroprvky.
S cukrem je to stejné.
Krystalový cukr je sacharoza,o čistotě 99,1% a 0,9 příměsí.Třtinový cukr je také sacharoza,ale módně znečištěná melasou.To jsou balastní látky,které se při čištění a rafinaci odstraňují.BIO ochránci konzumují nečistoty a svinstva v množství až 3% v cukru za trojnásobnou cenu.
JABRAKA
Ahoj,
nejsem si na 100% jistý, ale Tebou uvedený příklad "sacharoza znečištěná melasou" je spíše nekalou obchodní praktikou klamání spotřebitele. Jedná se o normální řepný cukr, který vymáchají v melase a prodávají jej jako třtinový. Třtinový cukr by měl být hnědý i uvnitř krystalu - když se rozmačká krystal třtinového cukru, je uvnitř hnědý. No a co se týká "zdravosti" cukrů, tak rozhodně si myslím, že je zdravější to, co nepršlo nějakým chemickým procesem, než to, co jím prošlo. Navíc třtinový cukr by měl obsahovat více minerálů a dávají jej jenom do luxusních sladkostí - proč by to jinak dělali? Co je to vlastně ta "rafinace"? Co se s cukrem v tomto procesu děje?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.