Nejste přihlášen/a.
Ahojky vsem,nemate prosim nekdo pro inspiraci foto skalky,projela jsem nejake foto z internetu,ale nic pro zacatecniky,zadna ispirace,nechci zadnou super skalku,spis jen mezi zahony par kamenu..jen potrebuju trochu natuknout..dekuji
Při zakládání skalky jelikož jsem chtěla aby byla skoro bezúdržbová (jsem na vozíku) využila jsem prodejní výstavu -na skalce mám různé netřesky některé kvetou bíle, jiné žlutě a nebo nekvetou vůbec, hořec, alyssum, krásnoočko, různé barvy hvozdíku, skalkové tulipánky v rohu kosatce žluté a modré, dva druhy trávy kostřavy jedna zelená druhá stříbřitá, pak to co zasadíte kousíček a do roka je toho půl metru-kvete bíle u nás se tomu říká slzičky, modřenec,bledule, osivku a pak to co mi dobří lidé na chalupě kousek odryly a taky vřes. Skalka kvete od jara do ¨zimy a téměř se nestarám, pokryvné skalničky nedovolí aby plevel rostl. Fotku nepošlu jelikož už mi tu několikrát radili jak se to dělá ale mě to prostě nejde.A dejte pozor kdyby vám aktivně pomáhal manžel, ten můj mi navozil kamení dvoje kolečka, já chtěla skalečku a je to skála 4x1-širší naštěstí být nemohla to bych se z vozíku nedostala.
teeda dekuji za vycerpavajici radupokusim se take neco malo vytvorit,ale nejsem odbornik
tak mi drzte palce!
Offisko pozor dejte jen na to, které skalničky mají raděj vlhko a které chtějí hodně slunce. Až budete nakupovat pište si jakou barvou kvetou aby jste nedala jako já 3žluté vedle sebe.Skalničkáři rádi poradí, taky jsem kupovala jen nenáročné a levné. Vůbec se toho nebojte, skalku mám pro radost a je mi šumafuk jestli to není podle předpisů.
jeste mi tam nelezi ani kamen,proto sbiram rady,a o vikendu bych rada zacala..z internetu jsem si objednala:šuškarda klasnata,kostřava ametystová(okrasna trava),hvozdik sivy i kropenaty,hlaváč japonský.Chci dokoupit jeste krokusy,tařice,skalkové irisy..?
Tařici vyberte nízkou, ta vysoká poléhá, já nedělala žádné drenáže jen manžel nahrnul hlínu do kopce, naskládal kamení a sázelo se. Asi vám skalničkáři řeknou, že květen je na zakládání pozdě ale já na to nehledím co je za měsíc, když na něco natrefím vysadím to kdykoliv a zatím nic nezdechlo a vše roste a kvete, jen hořec je jakýsi špatný a má malý květ ale zase stál v Lídlu 14kč.
lencikvetinovestranky.web/... A když zadáte do vyhledávače - květinová skalka- najdete pár bezvadných a odborných odkazů A až ji založíte, dejte, prosím, také fotečku
fotky? no fotek máme spousty, i 20 let staré skalky i ted´nové 2 měsíce. Ale ono jde v principu jen o to, zasadit skalničky někam do prostoru, rozvrhnout si co ja jak budete sadit a jaké barvy. My ted´když děláme novou, tak dbáme na to, aby byla stále barevná, tedy rozvrhnout aby kvetoucí nebyly hned u sebe, ale aby části se prolínaly, tak aby někde květy byly v závislosti na roční době.
Fidonet. Můžu malounko poradit? Současně kvetoucí skalničky /ale i ostatní kytky) se dávají k sobě. Sladit barvy a tvary. Vypadá to lépe, než když něco kvete tu a tam .
Jen prezentuji názor své ženy. Ono asi jde o to zda jsou skalničky od sebe 50 cm, nebo nalepené jedna na druhé. Ono jak to má je pěkné, zeléné skalničky mezi tím barvičky a ob jednu zrovna nekvetoucí je zas něco barevného. Ale máš pravdu, je to taky hezké jak píšeš, že třeba napřed kvete přední strana, pak zadní, pak prstředek. Asi je to věc pohledu, nebo spíše rozložení skalky. Chtělo by to spíše fotky, ale ty ted´nemám jak zpracovat, nebot´mi vyhořelo PC. A s instalací podpůrnych programů nijak nespěchám. Přeji hlavně MOC sluníčka, malo slimáků a MOC pěkných kytiček ...
Ráda bych, ale přesto, že mi tu mockrát radili jak na to tak mě to nejde.Nejde mi ani vložit zkopírovaný text. BuĎ jsem blbá nebo je někde chyba. (asi ta první možnost)
Bylinková skalka: PT /stařenka/
doplněno 27.05.10 11:05:tak ta bilinková se neukázala, ale tato z netu je pěkná. PT
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.