Nejste přihlášen/a.
Tak mě napadlo si zde udělat takový průzkum.
Víte, že vláda vyhlásila nouzový stav a proč?
Edit. Máte pravdu, chybí tam možnost, že důvody vyhlášení jsou pouze zástupné. Tak to jedině napsat do odpovědi.
Ano, kvůli Ukrajině
Ano, vím, z internetu. Prý kvůli velkému množství ukrajinských uprchlíků do naší země. Připadá mi to ale zbytečné. Ostatní okolní státy mají také uprchlíky, Polsko o hodně víc, než my a nouzový stav nevyhlašuje. Pomáhá i bez něho.
Spíš mi to připadá, že nouzový stav má jiný cíl - přelévání peněz někam jinam bez kontrol, náhodně vybrané nákupy kdečeho bez výběrového řízení, a zakrývání a zalepování různých machinací a rozhodnutí. To se to bude, panečku, rozhodovat. A kamarádi se budou radovat.
Nevím, možná tomu nerozumím, ale myslím si, že nouzový stav by měl nastupovat při jiných problémech. Ukrajinci se zvládnou i bez něj. Co myslíte? Jaga.
Ano, kvůli Ukrajině
To je sice zajímavá myšlenka, ale zaspala jste dobu, Babiš a jeho pijavice už nejsou ve vládě, nýbrž v opozici.
Je mi to jedno, starám se jen o sebe.
Vím to a je mi to úplně jedno. Hlavně aby nebyla válka.
Ano, něco jsem zaslechl, ale nevím proč.
Ano, dnes jsem to na netu četla, ale tak nějak jsem se nic nedočetla.
Ale ohledně pandemického zákonu přece slíbili, že ho nezneužijí. A co víc, jak slib politika, byste chtěl?
Ano, vím o tom a podrobnosti, a odůvodnění vlády, jsem si přečetla dnes ráno. Ale moc se mi to nezdá, protože to všechno co tam vysvětlují, by přece mohli dělat i bez vyhlášení "nouzového stavu". Tak se trochu obávám, že v tom bude někde nějaký skrytý "háček", aby se mohli později odvolat právě na ten "nouzový stav". Ale to ukáže až čas. Nebo se také může stát, že to za krátkou dobu zruší, protože se lidé začnou bouřit. Anebo počítají s tím, že až se přežene první vlna nevole, tak na to lidé zapomenou, protože si nemyslím, že by se nás to dotklo tak, že bychom si to nějak museli uvědomit a museli kvůli tomu nějak měnit své běžné návyky.Takže tam asi půjde o nějakou právní kličku, která bude určitým lidem dovolovat dělat něco, co by bez vyhlášení toho "nouzového stavu" dělat nemohli. A do toho teda asi ještě nikdo z nás zatím nevidí. Ale divné to rozhodnutí je. A také je dost divné to, jak vehementně lidem vysvětlují, že se jich to v ničem nedotkne. Tak když se nás to v ničem nedotkne, a nic nám nehrozí, tak proč ten "nouzový stav" vyhlásili? Ledaže by to bylo také kvůli tomu, že bez vyhlášení "nouzového stavu", by třeba nemohl prezident nařídit výkon mimořádné služby vojákům, a povolat k výkonu mimořádné služby i vojáky v záloze. Protože i tom se už mluvilo, a to by se mnohých teda sakra dotklo. Tak nezbývá než čekat, co se z toho vyklube.
Protože se nejspíš v dohledné době vyklube světová válka, berte to jako trénink. Bude hůř. (A to jsem zpravidla spíš životní optimista).
Také jsem náturou optimista, ale to mi nebrání vidět realitu a ta se vyvíjí špatně. Putin určitě neustoupí. No a Ukrajinci to nemohou vyhrát sami. On to tam rozfláká a oni se budou muset uchýlit k vážným ústupkům, jinak tam zemře strašná spousta lidí a stejně je nakonec spacifikujou. On klidně vystupuje v televizi a vzkazuje lidem, že nikomu nechce ublížit, že pouze odpovídá v sebeobraně na útoky vůči Rusku. Je to nebezpečný magor, to už ví celý svět (kromě teda většiny Rusů), ale nikdo ho jak je vidět, nedokáže zastavit. A lidé v Rusku nemají přístup k internetu, to jim zatrhnul, tak musí poslouchat jenom to, co jim říká on.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.