Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rusové ve válce

Od: babkazov® odpovědí: 12 změna:

Jsem nešťastná a bojím se jako všichni lidé. Jen jsem si uvědomila, jaká je to obrovská síla mladých mužů, kteří obsluhují, tísní se a strádají v ocelové technice. V zimě, bez hygieny, stravy, pití. Jejich mámy a rodiny, jejich strach a bolest. V té zemi nikdy neměli úctu k životu, nikdy jejich mocí posedlí vůdcové, kteří si svou krpatou postavu kompenzují dokazováním velikosti, síly a moci. *alene* Jen jsem si potřebovala poplakat nad těmi, kdo jsou bezmocní, na obou stranách.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

9x
Přesně jak píšete.
Mám rozporuplné pocity. Na jednu stranu vidím mladé kluky, kteří by měli chodit na rande a nedávno si ještě hráli, jak mají smůlu kvůli tomu, že se jich nikdo neptal a poslal je tam. Kdyby to byli vojáci z povolání, neřeknu, s tím rizikem se o takovou práci zajímali.
Na druhé straně vidím ale lidi nejen ty mladší nebo mého věku, ale i starší napolo nemocné pány, kteří vyfasují zbraně a musí na ty kluky střílet, protože někdo daleko zalezlý v luxusním bunkru má pocit, že nutně potřebuje bez ohledu na ostatní dokázat, jaký je pašák.
Z mého pohledu to nemá řešení, můžu se stokrát uklidňovat, že se to dělo celou lidskou historii a že to není nic nového, ale jinak vypadá boj v dějepisu, jinak v počítačové hře a jinak, když se večer po příchodu z práce díváte na vlastní děti.
Proto nechápu ty, i zdejší, kteří takovou věc schvalují a omlouvají, byť v nějakém pofiderním vyšším zájmu. Tady už nejde o nějaké vyšší zájmy, tady jde fakt o živé lidi, z nichž valná většina by jen ráda žila své vlastní malé životy a se sousedy by se nějak domluvila, nebo přinejhorším by na sebe přes plot nemluvili.
Nebo to území je pro někoho tak důležité, že by bez něj nemohl žít, kdyby ho nezískal? Možná by ho lépe nakrmilo, mohl by lépe spát, měl by ze sebe dobrý pocit. Ale nesouhlasím s cenou, kterou musí obyčejní lidé zaplatit.
Jsem rád, že zatím se společnost, jejímž jsem členem, k tomu staví odmítavě a pomáhá v rámci možností i tím, že se izoluje od těch, kteří tohle dopustí. Mrzí mě jen, že to dělají až teď, a tím nemyslím čas, ale lokalitu, protože být to jinde, možná bychom si jen přečetli pár ojedinělých zpráviček v novinách. I když ty důvody chápu. A jsem i rád, že máme takové zástupce, s jejichž kroky víceméně spíše souhlasím, i když samozřejmě se najdou momenty, kdybych je nejraději poslal makat někam do těžkého průmyslu.
Ale vidím na tom i několik pozitivních skutečností, jestli se vůbec dá o něčem takovém v tomto případě mluvit. Nikoho totiž při přímém přenosu utrpení jiných tak nějak nezajímá Greta, 80 různých pohlaví, dehonestace střední třídy, která by se měla podle posledních trendů omlouvat za všechna příkoří z minulosti a jiná kontroverzní témata poslední doby, kdy lidé rozežraností už vymýšleli kraviny, ale to, jestli se ohřejeme, jestli budeme žít relativně v klidu a jestli si to dokážeme udržet i v budoucnu.
Doufám, že jsem vás mým povzdechem spíše ještě více neznejistil. Tak jestli můžete, projděte se venku na sluníčku a zkuste nabrat nějaký ten vitamín D.

Velmi dobrý příspěvek, palec hore. Evropa i Amerika už blbla nakvadrát, možná nám z toho všeho blahobytu už začíná hrabat. Tak třeba tahle agrese nás na nějaký čas nasměruje trochu jiným, snad lepším směrem.

tabletka*

výborně, Vilíku. Souhlas.

hodnocení

Vilíku, děkuji. Přesně jste pochopil, o co mi jde, o čem mluvím a reagujete naprosto adekvátně. *palec*

liska5
hodnocení

2x

Taky bečímm, když vidím ty obrázky. A to jsou pořád v rezervě zbraně těžšího kalibru.

Co to je za hrdinský čin poslat střelu na porodnici?

hodnocení

0x

babkazov

Je mi to taky moc líto, když jsem si přečetla, jak ruský vojáček volal mamince, že není na cvičení, ale ve válce a že se chce oběsit. Nahnali je tam jak dobytek. Je to hrůza.

Večer mi při zprávách samovolně tečou slzy, když vidím ty malé dětičky, jak v mrazu šlapou odevzdaně se svýma maminkama a ani nevědí kam, jen aby unilkly válce.

Už z toho mám tak nervy v hajzlu, že nemůžu spát.

Mně bylo do breku, když jsem včera viděla děti z jeslí v podzemí. To mi bylo moc líto.

hodnocení

0x

Slza tekla až na bradu.

Co teprve ty šestileté děti, co se učí střílet

idnes.cz/...

Taky jsme měli na základce střelecký kroužek. No a?

hodnocení

0x

babka:"nikdy neměli úctu k životu, nikdy jejich mocí posedlí vůdcové, kteří si svou krpatou postavu kompenzují dokazováním velikosti, síly a moci"

Tak ono se moudře říká: podle sebe soudím tebe ;)

Na tvrzení "podle sebe soudím tebe" není nic moudrého. Je to jen poněkud nadužívaná hláška, která někdy sedí, jindy zase ne. A že by žena malá vzrůstem trpěla napoleonským komplexem? To asi ne, že?
V Sovětském svazu potažmo v Rusku se nikdy moc nehledělo na lidské ztráty, to nevymyslela babkazov, to nám již několikrát ukázala historie. A Putin v tom pokračuje.

hodnocení

Pane svačinko, žabomyší válka? Co budete? Žabka nebo myš?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]