Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Protiatomový kryt - máte či si chystáte?

Od: originalt odpovědí: 14 změna:
Zdravím Vás. Připravujete se na možné nebezpečí atomového výbuchu a máte kryt, nebo vymyslite, jak si upravit třeba sklep nebo zahradní sklípek na zahradě? Čím eventuálně byste ucpali ventilační průduchy pro tento případ? Nekamenujte mne za tuto otázku ale není to legrace a je třeba to zvážit.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Je to naprostá blbost něco takového řešit. 15 let tam bydlet nebudete a pokud to opravdu prdne, při vylezení z krytu budete do pár hodin mrtev. A aktuálně nám nehrozí bomba "radioaktivní" ale "vakuová"- před kterou vám nějaký sklep opravdu nepomůže.

Termobarická bomba nám opravdu taky nehrozí.

hodnocení

3x

Když jsem byl na vojně, tak do nás ochranu před atomovým výbuchem hustili dost často. Vždy jsem si myslel, že je to k ničemu. Kdo by pak v tak šíleném světě potom chtěl žít. Takže raději se postavit k výbuchu čelem a podívat se, jak vlastně vypadá. Vydím to poprvé a naposled ( to bude znát hodně rádců).

tabletka*
hodnocení

3x

Mám kamaráda, jaderného fyzika, který dlouho pracoval ve velíně Dukovan. Ten mi na otázku, jak má ČR vyřešenu obranu před atomovými zbraněmi a co dělat jasně vysvětlil, že stát nic vymyšleného ani připraveného nemá, protože to prostě nejde. Byl jedna ruka s Drábovou a ta zastávala stejný názor. Takže to neřeším, až to bude, uvidíme, buď skončíme hned nebo po vzoru Hirošimy. Teď se s tím trápit nebudu. Představy různých prepperů a sledovačů Malevilu mi jsou spíš k smíchu. Ti by vyřešili možná nálet kobylek, ale ne atomových bomb.

hodnocení

3x

Mám. zrovna včera sem ho rozložil a obalil polštářkama:-D

Protiatomový kryt - máte či si chystáte?

Možná bych to vytunil polepením těch oken igelitem, aby se ještě víc zvýšila ochrana proti radioaktivnímu spadu. Ale jinak je to asi jeden z nejlepších modelů s vynikajícím poměrem cena/ stupeň ochrany. *smich*

Nás tady brzo někdo smaže, admin nemá smysl pro humor. Ani trochu. Asi nějaký autismus.

výtka
Upozornění od sys hejkal 01. 03. 2022 17:55:39
Když ho budeš urážet, je to možné.
Nemá smysl pro porušování pravidel!
Proto tato poradna má i dobrou úroveň...

asa
hodnocení

2x

A již víš, jak budeš dýchat?

hodnocení

1x

Pokud by měla nastat jaderná válka, nezůstane kámen na kameni, pomře všechno živé. Mám z toho husí kůži. Ale nic s tím prostě nenaděláte, žádný kryt nepomůže. Kde jsou ty doby, kdy byly pušky ládovačky. Taková puška zabila jednoho. Jenže vývoj šel dál a lidé vymysleli atomové zbraně. Ty zabijí úplně všechno. Takže nemá cenu chystat si atomový kryt. Jaga.

Ono to tak není, záleží, kolik se toho odpálí. Kdyby někomu ruplo v bedně a Rusové i Američané odpálili vše, co mají, tak ano, ale pokud se použije pro výstrahu jen pár střel, bomb, nebo granátů, a ten druhý cukne, tak to budou jen "lokální" problémy, samozřejmě s nějakými dopady i na oblasti, kam spad odnese vítr. Třeba Jižní Amerika a Austrálie by to skoro nemusela pocítit. :)

hodnocení

1x
Vidím to asi takto: Kdybych měl volit mezi jadernou válkou a světem, který ustoupí Putinovi a nechá ho rozpínat se, vraždit a dělat si a brát, co chce, tak si vylezu na nějaký fakt pěkný kopec, protože atomový hřib jsem ještě nikdy neviděl a budu si to chtít užít...

hodnocení

0x

Já ho nepotřebuji, bydlím poblíž Dukovan a fasujeme jodové tabletky. Takže až něco bouchne, tak zalehnu nohama k výbuchu a veznu tabletku. Až bouhne další, tak jen otočím nohy k novému výbuchu. ;)

A rakovunu už mám, takže tohle je jedno. Třeba mě to naopak vyléčí. *smich*

A ty průduchy bych ucpal hadrou, ať se uvnitř dlouho netrápíte. ;)

Ty jsou k nicemu a hexte vam rozhazi stitnou zlazu

hodnocení

0x
Kdyby k tomu doslo, tak budou zivi zavidet mrtvym, nez nejaky kryt, uvítala bych cyankali

hodnocení

0x

A načo, život po, už nebude život. Lepšie bude riadiť sa heslom "Vidieť Benátky a zomrieť". Dúfam, že nielen tento rok, nebudú rásť hríby. :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]