Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejedna se o podvod?

Od: hanacsikova odpovědí: 14 změna:

Přišla Vám nová zpráva

Doručená pošta

Spechato.cz so 26. 2. 23:15 (před 15 hodinami)

Vážený uživateli, byla Vám zaslána zpráva ohledně inzerátu dětská patrová postel. Znění zprávy: ahoj Je tato položka stále k dispozici na prodej? Pokud ano,

Hanna Csikova 8:25 (před 6 hodinami)

dobry den, ano postel je stale na prodej.cena s rostem ( bez matrace) 4500,- puvodni cena 7000,- v pripade zajmu ci dotazu na tel. 605704733 nebo (pouze sms ) 7

Karl Alexandra

8:30 (před 5 hodinami)

komu: mně

OK. mám o zboží opravdu zájem.
Žiji v Americe a po potvrzení platby zajistím vyzvednutí zboží
prostřednictvím přepravní společnosti a nyní zaplatím celkovou částku
za zboží bankovním převodem.
nyní chci, abyste se mi vrátili s níže požadovanými údaji potřebnými
pro platbu celkové částky na váš účet:
Jméno majitele účtu
Číslo účtu
Jméno banky
Iban
Telefon
Adresa
Město
poštovní směrovací číslo
Celková částka položky.
Nyní čekám na vaši rychlou odpověď.
S pozdravem,
paní Karl Alexandra.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Je to podvod, nedavno jsem mela podobnou reakci na prodej odstavnovace. Uvazujte copak si nekdo z Ameriky koupi postel?

hodnocení

2x

Vezměte si to z druhé strany. Sháněla byste pro své děcko postýlku. Opravdu byste si objednala starší opotřebovanou postýlku z USA? I kdybyste neměla peníze na novou, myslím, že tu použitou byste si sehnala zase jen u nás v Česku.

Není to normální, nevěřila bych tomu. Bude v tom nějaká číhošť. Jaga.

hodnocení

2x

Uvažujte jenom chvíli. Proč by si někdo z USA, kde mají takový sortiment zboží, o jakém se Vám ani nezdálo, kupoval nějakou opotřebovanou postel v Čechách a platil za transport? To přece nemůžete myslet vážně! *ee*

A kolikpak zájemců máte z Čech? Asi moc ne, a to věříte, že by nějaká stará postýlka zajímala Američana?;)

minsk
hodnocení

1x

Jasné, že podvod. Nereagujte.

Prodávala jsem koloběžku a také mi přišla zpráva od zájemkyně z ciziny.

Opravdu budete posílat postel, balík jako hrom, do ciziny?

Jednejte tady s naším člověkem, ušetříte si dost starostí.

Myslíte, že dotyční nemají ve svém státě prodejny s nábytkem?

avizo.cz/...

Nedávejte nikam číslo účtu, zvláště, když to není Váš účet.

k2
27.02.22 14:31
hodnocení

0x

ano

hanacsikova
27.02.22 14:41
hodnocení

dekuji

ekonom
hodnocení

0x
Toto podvod ještě není. Nikdo po vás nechce peníze, ale chce vám je poslat :))
Vy prodáváte postel?
hanacsikova
hodnocení

ano, prodavam detskou postel,ale jelikoz nemam vlastni ucet tak pouzivam me matky. Proto se chci radeji poradit, nez odeslu udaje. Dekuji za Vas nazor

ekonom
Z účtu ti nic neukradne. Poslal bych mu platební údaje (IBAN / SWIFT)
Ale jakmile po tobě začne chtít peníze od tebe, tak ukončit komunikaci :) Hlavně neotvírat žádné přílohy od něj v počítači.
Pak se ti nemůže nic stát.
Ale samozřejmě, Tak na 50% to skončí tak, že začne vyžadovat nějaké peníze od tebe někam poslat nebo přístup na tvou plochu apod.

No ne na 50%, ale na 100% to bude pokračovat tím, že vyvstanou podivné "problémy". Jak můžete tohle napsat a ještě si dát do "nicku" "ekonom". *zed*

pb®
hodnocení

0x
Tohle se mi stalo, když jsem prodávala kočárek. Chlap byl z USA a chtěl číslo účtu, prý sjedná kurýra. Ukončila jsem komunikaci.
hanacsikova
hodnocení

Take se mi na tom neco nelibi, ale konkretne problem nevidim. Vaham, protoze se snazim postel prodat

A to si jako myslíte, že bude někdo z USA kupovat postel z Česka? Podvod jako Brno, vůbec na něj nereagujte, než se necháte zlomit a okrást.

hubertt
Odebrat volební právo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]