Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,u nás v práci se bude k 31.3.2022 propouštět. Když teď nastoupím na nemocenskou,jak to probíhá. Musím pak jít podepsat výpověď,nebo se to dělá až po ukončení nemocenské? Musím hlásit svému lékaři,že jsem vlastně od 1.4 2022 nezaměstnaný. Lístek na peníze bude posílat mému zaměstnavateli,u kterého už vlastně od dubna nebudu zaměstnán. Nárok na odstupné nemáme,protože nám byla smlouva neustále jen prodlužována o tři měsíce,nebo o půl roku. Zaměstnavatel nám řekl,že má udělenu vyjímku. Děkuji za odpovědi
Jaké máte potíže? Co Vám je? Pokud se cítíte nemocen, zajděte k lékaři. Za týden můžete být zase v pracovním procesu, když to nebude nic vážného. Nemá cenu uvažovat o tom, jak budete na kontrolce v dubnu, je teprve konec února. A o žádných zdravotních problémech se nezmiňujete.
Pokud má ten zaměstnavatel všechny takové kujóny, kteří nechtějí dělat, ale chtějí marodit, nedivte se, že se s nimi chce rozloučit. Já bych místo hledání marodění raději pořádně vzala za práci. Pokud se bude zbavovat jen těch nemakačenků, tak abych si to místo obhájila, aby viděl, že by byla škoda, kdyby mě propustil. Nemáte taky ten pocit? Jaga.
Omlouvámse paní "TUPÉ" že jsem neuvedl důvod ukončení pracovního poměru. Nejsem žádný nemakačenko,podle sebe soudím tebe,že? Můj provoz je ukončen,protože si majitel postavil novou výrobní linku v zahraničí. není to o tom,že bych nechtěl pracovat. Už více než měsíc si všichni hledáme práci,ale zatím nic. Tak se omlouvám že se ptám,jak je to kdybych nastoupil nemocenskou. A jen tak mimochodem,nejsem povinen vám říkat něco o mém zdravotním stavu,ale aby jste měla klidné spaní,tak jsem po třech operacích páteře - 2xbederní a krční - tak i z tohoto důvodu je pro mne těžké si práci najít.
Myslím že máš nárok na nějaké volno na shánění si zaměstnání.
Ale myslím že jsi ani nenapsal, zda ti končí smlouva na dobu určitou? Případně jakým způsobem bude ukončeno
Ale taky mě zajímá, s čím jdeš marodit. Nebo to je klasické ukončení: hodím se marod?
Ano,mám smlouvu do konce března. Vždy nám ji prodloužili jen o pár měsíců a pracovalo se dál. Teď s náma majitel slušně řečeno vypekl a řekl,že už nám smlouvu nebude prodlužovat,protože náš provoz končí. Přesouvá se do zahraničí. Já myslím že jsem svou otázku položil docela srozumitelně,nechápu proč mne mají někteří za někoho,kdo nechce pracovat. Je mi 49 let a nemám zájem být nezaměstnaný. Jen se ptám jak to bude,když od 1.4.2022 nastoupím na nemocenskou. Samozřejmě pokud si do té doby nenajdu práci.
No já ti člověče nevím, ale proč bys podepisoval výpověď, jak se ptáš v prvním postu, když ti skončí smlouva uplynutím doby?
ten původní dotaz byl tedy zmatečný, asi jako 50% dotazů zde
sice tomu nerozumím, zaměstnanec nejsem, ale pokud máš smlouvu na dobu určitou, tak ti skončí uplynutím doby, chápeš!? Už teď si můžeš sjednat jinou práci od 1.4. jinde...
stále by mě ale zajímalo, s čím hodláš marodit?
chápeš, že zaměstnavatel platí prvních 15 dní nebo jak to bylo ze svého? to přesně chceš, zaměstnance, kteří soustavně marodí, tedy nepracuji, ale na nákladech zaměstnavatele stojí peníze. Zamyslel ses někdy nad tím? Co bys dělal, kdybys byl v pozici zaměstnavatele?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.