Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prizivnik..nezasluzi si zit

Od: jajo odpovědí: 23 změna:
Co by ste povedali, jaký je človek, který rekne na neprispúsobivého príživníka, že ho treba obesit, ze
si nezaslúži život, že to je rodina nehrá roli. Ale ze praje smrt nekomu, proto, ze nepracuje. Ten neprisposobivý nebere od státu žádne dávky, živí ho mater a starká. Co také slová vypovídají o človeku?

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

5x
Ten dotyčný to sice hodně přehnal, buď z rozčilení nebo z nějakého psychického stavu, ať už trvalého nebo dočasného, ale co si budeme povídat, s takovým, který ačkoliv není nemocný, soucit moc lidí mít nebude. Nechat se živit rodinou, která třeba sama nemá dostatek prostředků, je v tomto případě nemorální a neetické a souhlasím s tím, že je potřeba takové lidi nehledě na korektnost přestat hýčkat a rozmazlovat.

hodnocení

2x

Kdyby mě měla živit "mater a starká", hanbou bych se propadla. Ten člověk není nic dobrého. Kdyby byl slušný, hledal a našel by si práci a spíš by koukal té matce a babičce přilepšit. Ony dvě už v životě své udělaly, není jejich povinností živit příživníka.

Ten chlap je prostě pijavice. Nemyslím ho "obesit", ale přestat mu dávat peníze, případně se pokusit pomoci mu najít nějakou práci.

Ovšem chce to vidět i druhou stranu. Možná právě ta matka a babička ho špatně vychovaly /či spíš vůbec nevychovaly/, on makat nikdy nemusel a teď ví, co si k nim může dovolit. Není to člověk, kterým by se mohly chlubit. A tak sklízejí, co zasely.

Takže, zatím ještě prosím nezabíjet, třeba se vzpamatuje a začne se živit sám. *smich* Jinak ale musíte uznat, že takový člověk je vážně k ničemu. Nikomu neprospěje, neudělá radost ani nic dobrého...

Ten člověk, který se na něj hněval, byl asi velmi rozzlobený a neřešil, jaká slova by měl použít. Prostě ho rozzlobilo, že ten mizera žije na úkor dvou nejbližších žen. Určitě to tak nemyslel. Prostě, ve zlosti se řekne leccos. Nesmíte ho brát tak doslova, ale musíte uznat, že až na to oběšení měl ten člověk taky kus pravdy. Jaga.

jajo
hodnocení

Ved áno, souhlasím...az na to obesení a to se mi zdá brutální. Kdyby řekla, ze pracovný tábor, blazinec, na psychiatriu vysetrit, ale ne násilnú smrť. On je mozná chorý, neliecený človek..a okolie najbližšie to prehliadalo az je z toho moc smutnej osud a ztracený život.

racio
hodnocení

2x

Celkem nic. Zřejmě se vytočil a pronesl něco, co nemyslel vážně. Pokud bude tento parazit odstřižen od zdravotní péče, jakýchkoliv sociálních dávek, ochrany policie, nebude využívat veřejnou dopravu, atd., pak ať si spokojeně žije třeba do stovky.

pb®
hodnocení

2x

Realista. Někteří lidé dělají takové problémy a nezmění se, že se vše vyřeší až s jejich smrt a okolí si oddychne.

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. O takovém člověku bych řekla: "Co na srdci, to na jazyku." Řekl nahlas svůj názor. Jen mě trochu mate, jestli je považováno za špatné to, že nepřizpůsobivý příživník si nechodí pro dávky od státu a raději se nechává živit matkou a babičkou, a že proto si zaslouží nežít, nebo fakt, že nepracuje, a proto si zaslouží nežít. Na to, že nepracuje a je příživník, bych řekla: "Kdo nepracuje, ať nejí." Ida

jajo
hodnocení

V Bibli je to..kto nechce pracovat, at nejí. No to jenom za to, ze at tá osoba co by vešala, nemyslela ze ona nejak živí z daní. Celé to je zle samozrejme.

zor
hodnocení

0x
Otázka by spíše měla znít, jak je nahlíženo na člověka, dospělého, který se nechá živit rodici. Jestli mu to není trapné takto se prizivovat. A jestli je neprizpusobivy, tak by se měl ptizpusobit, hlavně se snažit najít si práci - k němu vhodnou. Neprizpusobivy flakac, prizivnik se obyčejné stává terčem různých narážek, ale ne tak, že by některé z nich někdo myslel vážně.
jajk
hodnocení

No tak mne to je trochu luto, ze nekdo druheho chce zabijet, nejsme v praveku. Ten clovek je podla mna chorý a neliecený, za co múze aj jeho matka. Ze nikdy netrvala na vysetrení a psychiatrovi.
zor
V dotazu jste nepsal, že ten dotyčný je nemocný a neleceny.
jajo
hodnocení

Ja si to len myslím, neviem to naisto. Myslim ze ci nema.nejaku schizofreniu. Lebo to normalny clovek nemoze robit, ja som tu uz o nom pisala v inej teme, ze co s nim a bola tam odpoved aj ze je psychopat alebo sociopat. Je to ale prizivnik a este je aj agresivny hajzel.

tabletka*
hodnocení

0x

O kterém člověku to má něco vypovídat? O tom nepřizpůsobivém (co to je za termín, mně naopak připadá, že se umí přizpůsobit velmi dobře), o tom co ho chce oběsit, o těch ženských, co ho živí? O vás? Který z nich jste vy?

jajo
hodnocení

O tom, kto povedal, ze niekoho zabiť, lebo je taký a taký.
Ze co to vypovídá o tom cloveku, co má také názory. Ze hned zabiť nejakeho cloveka, lebo nepracuje. Ten co to povedal, jeho sa to nijako nedotýka zivot prizivnika nijako. Mna hej a velmi negativne..

hodnocení

0x

@jajo - jaký je človek, který rekne na neprispúsobivého príživníka, že ho treba obesit
Vy jste nikdy v návalu emocí neřekl, že byste někoho nejradši praštil, přerazil, zabil? Já mockrát - co to o mně vypovídá? *smich*

jajo
hodnocení

Do prednedávna to nebolo u mna mozné. Ale teraz uz som sa zmenila k horsiemu a v hneve to poviem aj ked to odvolavam potom.

stam
hodnocení

0x
Pardon, ale nevěřím tomu, že pokud je někdo bez příjmu nesnaží se aspoň trochu dojit stát. A protože takových příživníků je "vela" vypouští pak lidé z úst takové věci. Pokud je to jen zátěž rodičů - nic mi do toho není. Ale na dojiče soc. systému mám podobný názor. Když můžu pracovat já, můžou oni taky. Vši v kožichu patří zamáčknout
jajo
hodnocení

Ne, nic nebere od státu, nemá ani zdravotní, více jak 10 let. Ale sa prizivuje na dúchodu rodičú a dediciství.
jajo
hodnocení

Ne, nic nebere od státu, nemá ani zdravotní, více jak 10 let. Ale sa prizivuje na dúchodu rodičú a dediciství. Je mu 46 let.

hodnocení

0x
Já bych si u takového člověka, který řekne "oběsit", jen pomyslela, že asi mluví trochu nepřesně. Nechtěl říct "oběsit", ale "nechat umřít hlady" samozřejmě.
Svým nezájmem nepracující člověk obvykle škodí svému okolí, které pak jeho průšvihy musí napravovat, třeba i pomáhat s jeho dluhy. Trápí tím druhé. A takové tvrzení může být soucit s tím dobrákem, který takovým chováním příbuzného trpí.
Kdyby se za takovou věc věšelo, tak by se věšelo i za špatný charakter, závist, za podobnou poznámku..

jajo
hodnocení

To áno, trápi druhých..:(

jardaaa
hodnocení

0x

No já bych dotyčnému řekl, kdybych byl v pozici toho netáhla, předpokládejme že to jsi ty a někdo tě tak to osočil, tak já bych mu řekl: nezáviď frajere.

protože to je čistá závist to mi člověka, jeho výrok vypovídá o tom, jak nezvládá své emoce a je nasraný, že jeho nikdo druhý neživí a on musí makat.

Nicméně problém je, až babička a matka umřou, co budeš dělat a kdo tě bude živit? Pak už budeš skutečným příživníkem.A navíc už není asi přiděláváš matce a babičce starosti, ale nejspíš na tebe berou příspěvek na péči a nebo si utrhávají od huby, ale co se doma upeče...

Ps: bohužel tohle příroda řešila 1 000 000 let vlastní regulací a poslední dobou je tady nestandardní situace. Před takovými 2000 lety bylo asi oběsili, případně by ho vykázali z tlupy...

jajo
hodnocení

No ja to samozrejme nie som. Ja viem, ze v dobach ked slo o zivot, by ho tlupa, osada zlikvidovala. Ja som tu o nom uz pisala. Ale teda islo mi o to, ze niekto povie na druheho ze nech zomrie, treba ho zabit a podobne, ze co to vypovedá o tych ludoch. Inak ja som o nom uz pisala, pretoze mna sa to osobne dost negativne dotýka.
jardaaa

No tak se ho zeptej jestli půjde a oběsí ho, anebo proč tak blbě kecá... především to není jeho věc, tedy pokud to není v jejich rodině a neokrádá tím další členy rodiny.

mě z principu vytáčej lidi, kteří říkají, že je něco třeba. Proč tedy nejdou a neudělají to? My nemůžeme vědět, jaký máš vztah k věci a proč vůbec to řešíš. Anebo proč to řeší ten dotyčný a stará se o to, po čem mu, podle tvých slov, ani vůbec nic není... takže jsem to vyhodnotil, jako bledá závist, on makat musí a jiný makat nemusí. Prostě mu závidí?

A ani nevíme, jestli ten makající je nějak fyzicky či duševně postižený, anebo jenom zpohodlnělý a líný

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]