Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem já moc pozadu nebo všichni moc napřed

Od: valentyna odpovědí: 10 změna:
Zdravím, přátelé, není to zřejmě otázka kdy si jdu pro radu, ale pojďme rozjet nějakou komunikaci, zavzpomínat.
Je mi 22 let, od mala velka sportovkyně s olympijskými ambicemi, talentem ale zřejmě mi tato cesta nikdy nebyla souzena.. Kolem těch 16,17,18 let kdy mí vrstevníci začali shánět první brigády, já tvrdě trénovala a žila si ve své bubline že budu nejlepší. Rodina ale neměla takové finance, abych i jako dospělá nemusela "nic" dělat (studovat VŠ a do toho trénovat, nemít brigády) tak jsem se na tento svůj sen musela na chvíli vykašlat a jít do práce (snové práce, nestezuji si). Nyní, ve 22 letech pracuji, mám pronájem bytu v Praze, koupila jsem si své první auto a veškery volný čas opět venuji svému snu být úspěšná sportovkyně. Když se kouknu kolem sebe, holky v mém věku mají děti, jsou zasnoubene, staví domy, jezdí na luxusní dovci... Já jim to nezávidím, spíš se ptám JAK? jak je to možné že tohle mají ve stejném věku kdy já si tohle absolutně nemohu dovolit? Neporovnavam, zajímám se... Jak jste to měli Vy v mém věku? Co jste dokázali, měli a zažili? Pojďme se rozpovídat, jsem zvědavá na Vaše životní příběhy :)
doplněno 23.02.22 09:25: Přátelé hlavně nechci aby tato otázka sklouzla k tomu, že jsem nevděčná, či že v jiných končinách lidé nemají co jíst a já tu řeším materiální věci, to vůbec ne prosím, tak to neberte

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Holky kolem tebe zřejmě stojí nohama na zemi, nesní o olympiádě a místo toho si našli třeba starší, dostudované partnery, se kterými už je reálné dosáhnout na hypotéku a začít stavět. Je ti 22 let, úspěšná sportovkyně už nikdy nebudeš, tak se prober a rozmysli si, co vlastně chceš. Šanci na pohodový život má dnes každý. Je to prostě o prioritách. Pokud je tvým cílem nesmyslně sportovat do úmoru, fajn, ale potom teda nefňukej.

minsk
hodnocení

3x

Nemyslím, že jste se zaměřila na ten správný a dostatečně široký vzorek populace ve Vašem věku.

Možná těch pár lidí okolo má děcko, ale většina to tak nebude mít, natož stavět domy a luxusní dovolené.

Nestěžujte si, máte toho ve svém věku dost.

Každý máme nějaký osud, životní příběh.

Myslím, že nemáte dostatečný přehled a chybí nadhled, zkušenosti.

Pokud 100% sportujete ve svém volném čase, tak nemáte čas hledat partnera, zařizovat hnízdo, jezdit na lux. dovolené. Je to Váš život a všechno přijde, u Vás možná později. Ve 30 letech budete opět někde jinde. Neohlížejte se na ostatní, porovnáváte, i když píšete, že ne.

Věřte, že většina mladých lidí to nemá tak, jak to tady píšete.

hodnocení

2x

:-D Nojo moje milá, ale takto to nefunguje. To, že Vy máte chuť tady o sobě něco psát, ještě neznamená, že na to budu mít chuť třeba já a nevím, proč bych se zrovna Vám měla zpovídat. *co* Poradit nepotřebujete, jen se asi nudíte a nemáte co dělat. A to je divné. A když píšete, že máte tu "práci snů" a do toho ještě tvrdě trénujete, tak se divím, že v tuto chvíli sedíte u počítače, nebo držíte v ruce mobil a nejste raději už v tom zaměstnání, nebo na tréningu. ;)

hodnocení

2x
Je to jednoduché. Zatím co ty jsi se mordovala někde na sportovišti, ty holky mezitím klofly nejperspektivnější samečky ve svém okolí. Jinak sportu se drž, je to fajn -jen si myslím, že do rozjetého vlaku už zpět nenaskočíš. Dělej ho pro radost, nehoň se zbytečně...

hodnocení

2x

Nějak té otázce nerozumím. Pořídila jste si auto, podnájem, máte dobrou práci. A divíte se, že ostatní děvčata mají totéž. Proč by neměla? Také pracovala, šetřila, případně se provdala za schopného muže a jsou na to s manželem dva. Proto se jim dobře daří. To zasnoubení a sňatek určitě přijde taky, nemějte strach. A protože máte dobrou práci, můžete si časem našetřit i na tu dovolenou. Proč ne?

Co se týká toho sportu - to už nedoženete. Můžete jistě sportovat pro radost, ale na vrchol se ve 22 letech už nedostanete. Začíná se už v dětském věku, tvrdě a ty děti mnohdy dostanou zabrat. Vrcholový sport, to je tvrdé odříkání. Teď na olympiádě jsme mohli vidět 15 leté sportovce. U Vás je už pozdě. Ale jen tak pro radost z pohybu - proč ne? Jaga.

jirib
hodnocení

1x
Nechápu vás...?Jak si to nemůžete dovolit?
Jinak na vykecávání není čas.Makat!

hodnocení

1x

Milá Valentýno, takové reakce jako od suzymon a jirib jste asi nemyslela, ale z těch si nic nedělejte, určitě přijdou i normální. Někteří lidé se prostě vzbudí a už jsou kyselí a už ráno mají den špatný. Nebudu popisovat svůj příběh, celý produktivní život jsem pracoval, ale i úspěšně hodně sportoval, samozřejmě že po práci jen amatérsky. Za bolševika jsme mnohé měli snadnější, ale mnohé i mnohem těžší. Ale naučili jsme se nenaříkat. No, z Vás není olympionička, ale jinak jste úspěšnou, a věřím, že i šťastnou ženou. Když sleduji, jak to v ČR ale i v okolních státech běží, tak určitě nejste pozadu /když neberu v úvahu nějaké malé procentu výjimek/, ale určitě o hodně napřed před běžným průměrem. Rozhodně nemáte na co naříkat. Ve 22 máte ještě ohromný prostor to, co umíte, zlepšovat, a užívat si. Ve sportech, ve vzdělání i v zaměstnání. A osobní či rodinný život, však ono ještě všechno přijde. A sporty? Ve všem můžete být úspěšná, dobrá, výborná, optimistická a spokojená, byť třeba ne reprezentantka a olympionička, to přece není nejdůležitější. Přeji Vám úspěchy a hlavně zdraví a spokojenost, radost ze všeho, co děláte. A na škarohlídy nereagujte, ti se jen něčím potřebují nasytit. Zdravím Vás!

hodnocení

1x
Já jsem ve 22 studovala, zlehka sportovala (Píšu naschvál zlehka, protože to opravdu je i do ted na rekreační úrovni) a jezdila po dovolených. Na žádnou brigádu jsem nikdy nemusela, peněz bylo jaksi dostatek,auta už dávno byla,motorky taky, dům také už byl- ale jak píšu- u nás to bylo o tom, že jsem nic nemusela. A to je rozdíl. Když máte zdroje,tak je mnohem snazší věnovat se svým cílům a koníčkům. V mých 22 většina holek kolem mě už měla minimálně jedno dítě a nebo alespoň plánovaly svatby. Na druhou stranu,teď o deset let později- já nemám své vlastní dítě, do práce bych nemusela,mám pocit, že mi nic nechybí a že jsem šťastná a spokojená. Většina z těch holek nemá vlastní bydlení, natož postavený vlastní dům,děti mají dvě až tři,jsou rozvedené (některé i vícekrát), práci kloudou žádnou, peněz nemají nazbyt.. takže za mě- nekoukejte na holky kolem sebe, žijte si tak,abyste byla spokojená Vy. I přesto,že jste neměla to štěstí,mít veškeré potřebné prostředky pro brzké splnění Vašeho sportovního snů, nic nevzdávejte a myslete pozitivně. O nic nepřijdete (tedy krom toho sportování na vrcholově úrovni,nechci být zlá, nevím jakému sportu se věnujete, ale je tam ta přestávka..Vy sama nejlépe víte,jak reálná šance ještě je), ten pravý muž na Vás jistě někde čeká (pokud po tom toužíte) a nemusíte ho potkat nutně teď hned a mít děti a stavět domy. Snažte se užívat si toho,co máte teď. Máte práci snů, máte kde bydlet, máte auto, máte čas na Váš koníček.. Buďte šťastná ;)

hodnocení

0x

Já myslím, že jste na tom v podstatě velmi dobře.

Sport se Vám nikdy v životě neztratí, a to ani když ho budete dělat již jen rekreačně.

Někdy je ten život opravdu jen "náhoda", kdy v nějaké životní situaci má člověk volbu "doprava nebo doleva" (ano či ne) a život dál může jít o 180° jiným směrem (někdy tím dobrým, někdy špatným...a někdy prostě "jiným").

Opravdu chybělo třeba jen jedno "ano" a mohla jste být špičková tenistka s příjmem 3mil USD ročně, mít svůj servisní tým a dvě vily na Kanárech. 330 dnů v roce být mimo ČR, bydlet po hotelech...a místo kamarádů byste měla pár "známých".

Možná by Vám to vyhovovalo, možná ne..

Nicméně nemyslím si, že by 22 let byl v ČR průměrný věk, kdy se děvčata vdávají...Průměrný věk kdy se lidé berou je 27 u žen a 29 u mužů. Buďte v klidu, máte spoustu času.

Sportujte..

joudic*
hodnocení

0x
holt roztahly tomu spravnemu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]