Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Olympijský maskot

Od: dserum odpovědí: 7 změna:

Zdá se Vám Olympiský maskot pěkný? Mě moc ne. Nevypadá jako panda, na hrudi má být také černo a proč jsou tam čáry kolem obličeje? A oči vypadají jako dva monokly.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Maskot se stává je čím dál moderněji pojatý, občas i na úkor vkusu.

Nejvíc se mi z olympijských maskotů líbil medvídek Míša - Moskva 1980. Byl takový buclatý, s přátelským úsměvem. Tehdy jsme si ho mohli koupit na čemkoliv. Proto měly naše děti snídaňové hrnečky s Míšou a do školy dětské ručníčky taky s Míšou. Byl to moc hezký maskot. Jaga.

jiofa

Fakt? No nevím. Tenhle s pistolí se tedy moc nepovedl. Přátelsky moc nevypadá.

Olympijský maskot

Proč? Vždyť drží sportovní pistoli, ne UZI. A střelba z pistole tehdy byla a možná i dnes je olympijská disciplína.

I když chápu, že v dnešní hyperkorektní pošahané době to může někomu připadat nevhodné...

minsk
hodnocení

1x

Vůbec to nesleduji, tak jsem se musela podívat o čem je vůbec řeč.

Souhlasím, také se mi olympijská panda na první pohled nelíbí. Zvláště ta obruč na hlavě. Byť to je symbolika.

Ovšem pokud porovnáte kresbu pandy s plyšákem, tak ta kreslená je dobrá.

U plyšáka hračky hodně záleží na detailech zpracování. Viz obrázky různých druhů.

jiofa
hodnocení

0x

Tak mě se výtvarně líbí. Že není hruď černá je podle mne ryze učelová, jako podklad pro barevný emblém OH. Rovněž čáry kolem obličeje korespondují s barvami olymp. kruhů. Je to výtvarné pojetí, nikoliv věrné napodobení pandy.

jiofa

Tak samozřejmě - mně. Oprava.

hodnocení

0x

Ze zvědavosti jsem si prohlédla maskoty některých dřívějších olympiád. K nahlédnutí zde. V tom srovnání nevychází pekingská panda vůbec zle. Brada mi doslova spadla z maskotů pro Atlantu 96 a Londýn 12. To nebyly maskoty, to byla strašidla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]