Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stát selhává, nechává slabé na pospas dravcům. Energie jsou posledním příkladem

Od: yes odpovědí: 7 změna:

Kolem 1 milionu domácností (3 miliony občanů) v česko má nejdražší energie v Evropě, min. o 50% vyšší než na Slovensku natož Madarsku, co dělá "česká" vláda? Vyrábí si PR alibi. Nyní jsou oběti "miliardáře" Písaříka ve spárech takzvaných dodavatelů poslední instance. Faktury neskutečně neskočily. Desítky tisíc lidí je nechtějí platit, možná na ně ani nemají. Anebo z existenčních či jiných důvodů nemohou cestovat na pobočky velkých energetických korporací, aby řešili patálii, kterou nezpůsobili.

Co na to firmy, často vlastněné státem či komunálem, jako ČEZ nebo PRE? Jak nás ujistil ministr Jurečka, "poprosil" firmy, aby byly shovívavé. A nikoho neodpojovaly.

Realita je však jinde. Stát nechává slabší na pospas. Jak skončí ten, kdo nesplatí faktury? Jako vždy, v rukou exekutorů. S tím nemají firmy vlastněné komunálem či státem žádný problém, uvrhávat své klienty do soukolí zvrácené exekuční mašinerie. Třeba se nebožáci od Písaříka dostanou do rukou Juraje Podkonického, bývalého dlouholetého šéfa této vyděračské mafie, který aktuálně neváhal okrádat lidi při vládní akci Milostivé léto. Na což stát opět nijak nereaguje.

Vtipné, nebo vlastně smutné je, že tyto molochy si ještě chtějí vytvářet pozitivní PR, jak jsou vlastně lidumilné, že neplatiče ze své iniciativy obvolávají, a dokonce za nimi jedou domů, aby splatili ty hrůzy. Ministr Jurečka se chlubí, že se na této benevolenci s korporacemi dohodl.

Slovenský ministr financí Igor Matovič oznámil zmrazení ceny energií na tři roky. Ač to má jistě i jiné vnitroslovenské souvislosti, je to razantní a srozumitelné řešení. Jak Matovič uvedl, nechce, aby se lidé museli bát, zda bude vývoj cen energií pro ně likvidační, či ne. Populistické, nicméně jasné sdělení. V Česku se musí bát každý. Vláda se o slabé neumí postarat. Ačkoliv by to měl být její hlavní úkol.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

5x
Takže vlastně chcete další sociální dávky a jistoty.
Dřív platilo, kdo nepracuje, ať nejí. Dnes se dokážeme postarat o ty, kteří pracovat nemohou. Bohužel si však hodně lidí myslí, že to platí i pro ty, kteří pracovat nechtějí.
Jiná věc je legislativa, ta skutečně je v tomto konkrétním případě nastavená špatně. Nechci poukazovat na to, že vláda je nová, vládne necelé dva měsíce, ale zatím vím, že adresná pomoc se konkretizuje, což je podle mě v této situaci v pořádku.
Ovšem vláda nemůže držet lidi za ručičku, já sám jsem v DPI byl také a už dva měsíce nejsem, vše jsem vyřídil na jeden telefonát z obýváku, a tu možnost měli všichni. Takže jediné, co mě v této kauze štve je, že pan Písařík není v teplácích. Ale na druhou stranu, možná není vinen, o tom by ve vyspělé zemi měl rozhodnout soud a ne dav, a já sám jsem se v této souvislosti nijak na jeho souzení nepričinil, vlastně je mi to tak nějak jedno. K podpisu smlouvy s jeho společností jsem se odhodlal dobrovolně, neklaplo to, já jsem nositelem rizika, mohu ho zažalovat a neudělal jsem to. Jediné, co v tom smyslu budu dělat, že když se objeví nějaká iniciativa zvenčí, tedy hromadná žaloba nebo nějaký subjekt bude v tomto směru iniciovat změnu zákona, podle svého uvážení je podpořím.
Stačí vám taková odpověď nebo jste jen přišel jen nadávat na vlastní neschopnost a chcete od ostatních prostředky na bezpracnou obživu?
yes
hodnocení

Přečtěte si ten text ještě jednou, opakování matka moudrosti. At ta "česká" vláda Protektorátu ZRUŠÍ obchodování české národní elektřiny přes germánskou ! burzu neboli zrcadlení cen elektřiny podle nějaké stupidní germánské burzy to samé s plynem ! ! Všechny státy mají obě energie podstatně levnější ! Jen v Protektorátu česko už zavírají sklárny, chemičky atd. a "česká" vláda žene statisíce spotřebitelů do chřtánu exekutorských hyen a jejich loupeživých pacholků...

tabletka*
hodnocení

0x

Třebaže jsem asi ten poslední, kdo by nejen na tomto serveru zastával názor, že stát by se měl do všeho srát (což usilovně dělá, počínaje tím, že se stará, kolik kdo vydělá a jak a konče tím, zda čtyřleté děti musí do školky či smí zůstat s rodiči doma), tak v tomto případě souhlasím, že zasáhnout měl - ne proto, že jeho hlavním úkolem je starat se o slabé či jaké, ale protože je v zájmu přežití společnosti, aby se nezhroutila ekonomika ve všech svých oblastech včetně kupní síly obyvatelstva, exportu atd. A vláda (ač je nová, ale to má holt smůlu, že to na ni padlo, kdyby to neměla zvládnout, klidně se mohla volit z hordy negramotných bezdomovců, to už by vyšlo nastejno) na to kašle a řeší, jak dlouho bude moci beztrestně prudit s epidemií, co už žádná epidemie není. Jo, štvou mě pekelně, ač zrovna na mne to zdražení energií tak nepadlo, jen v rámci inflace, žádné desítky tisíc zálohy. Ale je to prostě zbytečné a dopadne to špatně.

yes
hodnocení

Ale tento "náš" stát už se postaral a sral, tím že všechny předchozí "české" vlády podepisovaly v "Brusele" podle not zaslaných z "Berline" v zájmu fanatiků EU a Green dealu z "Berline" (podespisovali spoustu smluv, směrnic, hlasovali, lobovali atd) v rozporu se zájmy drtivé většiny občanů kromě pár tisíc podnikatelů v energetice a dalších parazitů na dotacích EU, tj. parazitů na našich daních. To že nejsou žádné masové demonstrace není tím, že by lidé nebyli naštvaní, ale tím že, žádnou neziskovku a agenturu ani hnutí "milionu okamžiků" nesponzoruje žádná cizí země natož český dolarový multimilionář a tudíž lidé nejsou ve svém hněvu zorganizováni.

tabletka*

omlouvám se, ale na "fuj zlý Brusel" nehraju, jistě zde najdete hafo souhlasných komentářů, takže mé další vyjádření na toto téma je zbytečné :)

yes
hodnocení

Tím jsem myslel např. ten podpis Bureše pod tuším smlovu "Agenda 55" či tak nějak, o fanatickém nereálném snížení CO do nějakého nesmyslného roku. Zkrátka podle "Melounových" NOT z Berline. (Melouni-navenek zelení uvnitř...)

mnam*
hodnocení

0x

Vemte svoje peníze, prodejte nezbytný majetek a běžte se postarat sám o slabé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]