Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to pucka?

Od: tereza* odpovědí: 15 změna:
Dobrý den, chci se zeptat co romsky znamená pucka, zajímá mě to protože to říká hodně lidí a ja nevím co to znamená a na internetu nemůžu nic najít.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Jsem teda též Moravák, ale pucka je v řeči našeho kmene jemněji řečeno tlustoprdka.

V mužské verzi je pak používán výraz pucek

hodnocení

2x

V slovenskom nárečí,bežne používanom na východe slovo pucka znamená mužské prirodzenie a čo viem,tak dosť rómov bolo odsťahovaných v Čechách,tak sa to možno uchytilo tam.

hodnocení

1x
Tento výraz jsem mezi romskými slovy nenašel... A že jich je! Např.:
ciganskyslovnik.sk/...
Jinak pucka je také velké kladivo, velká těžká palice.
Také označení pánského přirození. Jak kde v kterém kraji...

hodnocení

0x

Slovník nespisovné češtiny (ne romštiny) uvádí: Ženské přirození vulgárně, zadnice, v moravských nářečích hadrový míč, slovensky buclaté dítě. Ze svého dětství si pamatuji slova "umyjeme pucinku".

U nás se zase říkalo, že pucka je jako prd.
A minda máma říkala ženskému přirození. Umyjeme mindičku, říkala. Ale kočku jsme měli taky Mindu, tak se to pletlo.

hodnocení

0x

Slovo "pucka" jsem neznala. Ale "pucek" ano. Říká se tak u nás kostičkám z housek a rohlíků osmažených na másle. Ty se potom přidávají na stůl k hustým polévkám. Takže třeba hrachovka "s puckama."

Přirození u malých holčiček jsme říkali "julinka", u větších děvčátek "julča". ;) Jaga.

hodnocení

0x

Jedna moje známá slovenského původu, ženské Pipině říkala čuřina. Nevím, jestli někdy čuřila, ale čůrat určitě tato schopna byla.

Slova s písmenem ř bývají převzaté z češtiny.
Zřejmě ta známá to slovo pochytila v Čechách, nebo i v původní zemi, od toho, kdo to používal.
Na Slovensku "ř" není součástí abecedy!

Tahle dnes 74 letá stařenka žije od svých 16 let v Čechách. Až za ní pojedu do pečováku, tak se schválně poptám, jak k tomu přišla.

molly
hodnocení

0x
Pucka je též čistící mašina, stroj na mytí podlahy

henrich
hodnocení

0x
Pucka ke velké kladivo :))
Co je to pucka?

jaj*
hodnocení

0x

Já pocházím ze západního podhůří Jeseníků. Tam se "pucka" říkalo sněhové kouli umačkané v rukách. Když jsme po sobě házeli sněhové koule, tak se říkalo, že se "puckujeme". Nebo, když jsme se domlouvali na sněhovou bitku (koulovačku), tak jsme se ptali, jestli se půjdeme "puckovat".

Již zse bylo uvedené, že to může znamenat hadrový míč na házení - to by mohlo částečně odpovídat i sněhové kouli na házení.

Spojovat to s něčím intimním jsem ještě nikdy neslyšel, až tady se o tom píše.

jm
hodnocení

0x
Slovo pucka se uziva dost casto v nasem regionu na Zabrezsku se spojenim jako hod po nem pucku. Jedna se o snehovou kouli.
kenav

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]