Nejste přihlášen/a.
Velmi nemile mě překvapilo kontaktování od realitních šmelinářů zvaných eufemisticky realitní makléři, aniž bych kdekoliv inzeroval nějaký prodej. Tyto šmelící existence si evidentně projíždí stovky a tisíce zápisů v katastrech nemovitostí a slídí na kom by se mohli přiživit koupí menšinové části nemovistosti, aby pak většinového vlastníka snáze mohli doslova vydírat prodejem onoho menšinového dílu za podsatně vyšší cenu. viz. nedávné kauzy na webu Seznam. Nebo vám do nemovitosti schválně nasadí nepřizpůsobivou rodinku apod. Jen čekám kdy nějakému takového vydíranému většinovému vlastníku takových nemovitostí selžou nervy nad letitou bezmocností i přes české soudy a vyděrače připraví definitivně o možnost ničit desítkám lidí roky a roky životy. "Chce se mi zvracet" z tohoto systému...
Je to holt jejich způsob podnikání. Mockrát jsme měli ve schránce nabídku na odkup domu, naposledy jsem dostala já a ségra přímo doporučený dopis, kde nabízeli odkup naší části pole za poloviční cenu, než je v dané lokalitě cenová hladina. Nevyžádanou nabídku házím do koše a nezajímá mě, nedělám si s tím hlavu.
Ohledně prodeje svojí části nemovitosti nějakému makléři. Když se vlastníci nejsou schopni domluvit na společném prodeji, protože to jeden blokuje, ale zároveň nechce či nemá finance na vyplacení ostatních vlastníků, tak co jim zbývá? Nechat ležet statisíce či milony jen tak ladem, nebo prodat a mít tak třeba nutnou hotovost na vlastní hypotéku, finance na rekonstrukci?
Je to blbá situace.
Ale původní vlastnik ten podíl prodal dobrovolně. Další postup už je v podstatě vydírání aktuálním vlastníkem onoho podílu.
Otázkou je, proč ten podíl předtím ten původní vlastník prodal realitce a ne většinovému vlastníkovi? Špatné vztahy? Nechtěl akceptovat cenu? Jo dobré vztahy jsou k nezaplacení. Když se spoluvlastníci nedomluví, tak to takhle občas dopadne. Bohužel.
Oni ti nový majitelé menšiny nasadí ceny v násobcích, příjezdová cesta krátká za 500 000, pak když většinový majtel projeví snahu koupit ihned cenu znásobí na ještě větší absurditu. Evidentně pro ně dělají realitní šmelináři. Překvapujeme ta "vyspělá" banánovost naší republiky, která umožní odesílání stovek dotazů za den do katastralní databáze z jedné IP adresy. Zřejmě do dělají ručně, protože ta databáze vyžaduje vyplnění kodu proti plošnému skenování databáze automaty.
Je otázka času než nějakému většinovému majiteli rupnou nervy a s těmi vyděrači s.r.o. udělá krátký proces. Není to přehnané, opravdu tito Vyděrači sro mají na toto firmu a pracují pro ně asi mnohé Realitní šmeliny sro nebo se tím už asi sami tito Realitní šmelináři taky živí. Vlastně si myslím, že se už něco v průběhu let odehrálo, pouze masmédia o tom nejsou vůbec pro jistotu informována OČTŘ. Tuhle byla krátká přístupová cesta v ceně 50 000 nabízena Vyděrači sro za 500 000 a když chtěl většinový majitel jednat o ceně, Vyděrači sro tu cenu tuším vynásobili x 5...
Bohužel je to v rámci zákonů, nikoliv slušného chování. Pamatuji na jeden případ, kdy nějakou chybou byla špatně vytýčena hranice pozemku, majitel postavil bazen který zasahoval snad 1/2 metru k sousedovi. Když se na to přišlo, tak soused vůbec nechtěl slyšet na kjakoukoliv rozumnou nabídku a ...pouze zbourat bazen / asi také žádný neměl...tak ať mu ta koza taky chcípne../
A když chtěl Katastr zamezit automatizovanému vytěžování dat z volně přístupného Nahlížení do KN s pomocí ověření identity... to bylo křiku.
Máte co jste chtěli.
Je rozdíl mezi free Nahlížením do KN a placeným Dálkovým přístupem. Ale nevím co jsi tím chtěl říct Ty? Že by se mělo přejít jen na placenou verzi? To by ovečky teprve bečely.
Co se týká captchy, tak ta tam byla, ale po čase se ji "těžiči"naučili obcházet.
Doporučuji si přečíst článek od Kamila Zmeškala: lupa.cz/...
Bohužel nakonec katastr vyměkl a místo zamýšleného ověřování přes identitu se vrátil ke captcha ověřování.
Jsi to nepochopil. Tady jde o to, že od spoluvlastníka koupí (typicky dědictví, když tam on nebydlí a druhej nemá hned na vyplacení tak to šmejdovi střelí a má hned prachy a klid). Šmejd pak může s klidem vydírat "buď to koupíš za raketu nebo ti tam nastěhujem čmoudy" Tvůj podíl je prakticky neprodejný nebo jen za směšnou cenu, takže buď zaplatíš raketu, a když jí nedáš tak to buď prodáš s velkou ztrátou nebo bydlíš s čmoudama...
Nevím zda to bylo na mne. Psal jsem o Peny. V tom ostatním souhlas. Jsme na tom stejně. Hlavní vlastník má přes 50%, má rozhodovací právo, tvrdí, že není předkupní právo. Nejsem si jist. Dalších 8 spoluvlastníků. Někteří užívají, někteří na druhém konci republiky. Přišla docela slušná nabídka. Když ten z druhého konce republiky prodá tak si třeba užijeme. Nový vlastník může vydírat Zemědělské družstvo, nás aby jsme mu platili nájem atd. Ovšem hlavní vlastník tvrdí, že není čeho se bát. Spoluvlastník nejdřív musí nabídnout nám. Moc tomu nevěřím.
To Molly. Zapni mozek. Všechno co píšeš tak obchod zjistí z účtenky. Ta slevová karta prakticky jen láká zákazníka do jejich obchodu. Ano donedávna byla slevová karta vázána na jméno a adresu.
Pripostim že karta má číslo a dodatečně by obchodník mohl spárovat více nákupů k jednomu anonymnímu zákazníkovi. K čemu by mu to bylo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.