Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik se dává v lázních za procedúru do kapsy?

Od: karlosdos* odpovědí: 13 změna:

Nevím jak to je? dává se nějaká odměna za provedení masáže nebo jiné úkony,? 50Kč., nebo 100Kč., spolupacienka manželce říkala , že so má připravit 100koruny,

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x
Masér, terapeut a pod. osoba poskytující předepsané procedury je placená institucí, která provozuje lázeňské služby. Jiná věc je odměna za službu poskytnutou navíc, třeba i na pokoji, po dohodě s obsluhou.
Za chvilku budeme dávat do kapsy i prodavačům, recepčním, řidičům tramvají, uklízečce, kuchařce a dalším?!

tabletka*
hodnocení

8x

V životě jsem v lázních nedala nikomu nic "do kapsy". Proč bych to měla dělat?

Jezdím do lázní víc jak 15 let a nikde jsem neslyšel že by se jim dávaly dýška. Občas někdo na konci pobytu dával kafe nebo bonboniéru za dobré služby ale ani to není pravidlem.

prik
hodnocení

5x

Nedávej úplatky, nedávej úplatky, nebo se zblázníš.

hodnocení

2x

Jezdím do lázní často. Dávám něco, když jsem spokojená. A záleží při jaké proceduře. Třeba při masáži, fyzioterapii většinou ano, ale při zapnutí do elektřiny, nebo magnetu většinou ne. Ono při 62 procedurách za pobyt, by to lázně hodně prodražilo. A nezaznamenala jsem rozdíl v chování personálu, jestli něco dáte nebo ne.Jsou všichni za svou práci placeni lázněmi. A když se o tom bavím s ostatníma, tak někdo dává někdo ne, dle svých finančních možností, není to povinnost...

hodnocení

1x

Stejně, jako se dává dyško v restauraci nebo u kadeřnice, hodně lidí dává i v lázních. Byla jsem v lázních v roce 2016 a spolupacientky tvrdily, že když daly, byla masáž delší, promakanější, v perličce mohly pobýt déle a v parafínovém zábalu také.

Takže záleží jen na Vás, zda dáte tu padesátku či stovku. Babička jezdívala do Karlových Varů, dávala do sešitku desetikorunu, ale to bylo kolem roku 1980. Dneska by tuto částku mnohá lázeňská považovala za urážku. Jaga.

hodnocení

0x

Pracovala jsem v lázních, ale už je to 45 let. Do sešitku s vypsanýma procedurama vložili pacoši papírovou deseti, nebo dvaceti korunu. Vím to od holek, co dělaly na procedůrách. Já v jiném oboru..

Nevím, jak to je dneska, stovka mi přijde hodně a padesátka je jen kovová.

Já dávám dýško i dopravcům, kluci jsou rádi, že dostanou dvacku na kafe v automatu na benzínce.

tabletka*
hodnocení

0x

To byly zřejmě ty samé holky, co dnes v důchodu bědujou, jak poctivě pracovaly a teď je všechno drahý :(

hodnocení

0x

V lázních jsem byla v roce 2006. Nepřidávala jsem nikomu nic. Moje tehdejší spolubydlící prý také nic. Nemyslím, že by mě masérky masírovaly špatně, že by mi daly málo rašeliny na zábal atd. Jinými slovy - nevím, kde a jak by se dala ta "lepší" péče připlatit. Ale třeba se někdo s vlastní zkušeností svěří. Do kapsy jsem dávala kovovou padesátikorunu jen saniťákům, když mi přivezli a přes zahradu převedli špatně pohyblivou maminku a špatně pohyblivého partnera.

karlosdos*
hodnocení

Ano, souhlasím , uvidíme , jak se budou chovat , když pomůžou - což se od nich očekává , něco jim tam necháme. Jedu tam s manželkou od 18.3. Třeboň ,Aurora.

radek123
hodnocení

0x
Jezdím do lázní již asi deset let ale jako poděkování dávám vždy bonboniéru nebo nějaký jiný dezert nakonci většinou fizioterapeutce ,nebo v bazénu když mi sestřička pouštěla napřed do jednoho si zaplavat a pak do druhé si zacvičit i když jsem to mnel psané obráceně...ale jinak jsem nikdy nic nedával...ale dcera se s tím setkala ,ale to bych dal taky ,neboť měla Masera a on byl slepý...tak mu každý dál na talířek desetikorunu...což chápu...ale jinak to slisim prvně .asi jezdím do těch správných lázní...naštěstí pořád do jedněch..zrovna tam za měsíc pojedu tak doufám že nebudu muset rozbit prasátko..

hodnocení

0x
Byl sem v lázních v Jáchymově a po celou dobu pobytu sem nikomu do kapsy nic nestrkal ani to po mě nikdo nevyžadoval
Lazně se platili jako celek na konci pobytu u mě to šlo na pojištovnu
Jednotlivý terapeuti taky berou svou měsíční gáži tak nevidim dúvod jim strkat penize navíc
Jo pokud chcete neco navic co neni uvedený v rozpisu rehabilitací a na co byste normálně neměla nárok pak je to na vas jak se s dotyčným pracovníkem dohodnete a co za to bude chtít

inspa*
hodnocení

0x

Vy jste zralá po vystoupení z vlaku běžet za strojvedoucím a něco mu šoupnout do kapsy... :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]