Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fóra s bohatou funkcionalitou

Od: krimakx6on odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

znáte nějaké technologicky zajímavé fórum bohaté na featury? Případně fórum s netypickou funkcionalitou.

Pokud na nějaké takové chodíte nebo znáte, postněte sem prosím odkaz. Zaměření fóra je zcela irelevantní, zkoumám funkcionalitu fór obecně.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Lidi, prosím vás, vysvětlete mi, co ten člověk hledá a proč to hledá?! Co to jsou bohaté featury? Netypická funkcionalita? Technologicky zajímavé? *hej*Neposmívám se, ale nechci umřít úplně blbá.

doplněno 22.06.13 16:33:

*sok**ee**sok**bzum*

doplněno 23.06.13 08:43:

krimak, děkuji za vysvětlení. Sice se v tom šíleně plácám, ale přece jen mi to dává smysl. ;)

Babko, po odpovědi uživatele totak jsem se smířila s tím, že blbá umřu. *ee*

kirmakx6on

tak dám pár příkladů technologicky zajímavých věcí. Například, když má fórum WYSIWIG editor (což znamená, že text, který píšeš, se ti v editoru zobrazuje tak, jak jej odešleš...třeba když napíšu tučně ...tak se mi to už zde v editoru zobrazí tak, jako po odeslání příspěvku. Ve fórech se to typicky musí udělat pomocí BBkódů, tj. jako [b]tucně[/b]. Takže mít takovej editor považuji za "technologicky pokročilé". Na WYSIWIG editoru též budu demonstrovat, co myslím "bohatostí". Zde na poradte.cz je velmi jednoduchý editor...je zde několik málo hlavních možností, nicméně npříklad nelze vložit tabulku, nelze změnit font textu ani jeho velikost, nelze odsadit text ani ho zarovnat např. na střed či jinak, nelze vložit do odpovědi obrázek apod. Pokud nějaký editor tyto věci umožňuje, řeknu, že má bohatou funkcionalitu, to znamená, že má prostě hodně funkcí.

Pár dalších příkladů technologicky zajímavých featur. Některá fóra (a je jich menšina) ti nabízejí automaticky "podobná témata". Vypadá to tak, že na konci stránky s příspěvky máš menší tabulku typu "mohlo by vás zajímat také" a v ní máš názvy obsahově podobných témat. Jinej příklad je třeba hodnocení. U mnohých fór můžeš hodnotit nebo "děkovat" za posty...a teď se to liší v podrobnostech. V nejjednodušší variantě se jen v uživatelově profilu zobrazuje, kolikrát mu bylo poděkováno. V o něco složitějším případě se ti u příspěvku v dolní liště zobrazí, kdo děkoval. Někdy je navíc možnost nejen dávat "palce nahoru", ale i "palce dolů" a např. na votocvohoz mají funkci, že když příspěvek dostane příliš mnoho negativních hlasů, tak je automaticky, jakožto nekvalitní, schován a je nahrazen např. textem typu "Tento příspěvek dostal příliš mnoho negativních hlasů a byl proto schován. Chcete-li jej přesto zobrazit, klikněte ZDE." U některých zahraničních fór jsem viděl hodnocení dovedeno ad absurdum, že tam bylo 9 různých možností (nikoliv jen 2 - palec nahoru a dolů).

No a teď ještě příklad té "netypické" funkcionality. Tak typické je, že příspěvky jsou v tématech řazeny do stránek - tj. klikneš na téma, na stránce se tě zobrazí třeba 20 příspěvků...a až je přečteš, tak klikneš na další stránku... Takto to má 95% všech fór. Některá fóra to ale mají jinak - netypicky...např. tak, že jak se blížíš ke konci stránky, příspěvky se tě automaticky načítají. Tedy mají to podobně jako je to na facebooku nebo google plus, nicméně mít to takto řešeno na fóru poměrně dost zvláštní až podivné.

Vyjmenovávat podobné zvláštnosti a rozdílnosti bych mohl hodně dlouho, ale pro představu by to mohlo stačit.

Já osobně znám docela dobře fóra postavená na diskusních systémech phpBB, MyBB, vBulletin, XenForo, SMF, IP.Board, Burning Board a Discuz! To jsou nejvýznamnější typy diskusních fór, které se právě od sebe liší svojí funkcionalitou. Je dost možné, že žádné jiné než phpBB fórum ani neznáš ...phpBB je dalece nejrozšířenějším typem fóra)

takže tak...no a poslední věc na co ses ptala, proč to chci. Čistě pro inspiraci. V jednom spolku, jehož jsem členem, chtěj udělat nové fórum a prvním krokem k návrhu je udělat přehled funkcionality stávajících fór. No a to právě momentálně dělám... Ty známé typy fór (viz jak jsem je vypsal výše) mám prolezlé, ovšem typů fór je zhruba deset kvadrilionů -- naprostá většina jsou šitovky, který stojí za prd, ale i tak se může stát, že nějaké je něčím zajímavé, má něco netradičního...a v tom případě o něm chci vědět.

Aha, děkuji... sice neporadím, ale neumřu tak úplně blbá *tanec*

hodnocení

0x
Taky netuším o čem ten člověk mluví ;) Nicméně jestli mám poradit zajímavá fóra tak warforum a war4all jako zdroje z oblasti warez. War.forum na militárie. Mobilmania a mobilecity co se mobilů týče forum.zahrada.cz ( o čem asi ) AB Forum a Cardshare z oblasti satelitní techniky ATD ATD. Jestli ta fóra obsahují nějaké Featury nebo jiné nesmysly na které se ptá ale netuším. Jisté je že mi na těch fórech už tisíckrát vytrhli trn z paty.
Zapoměl jsem svoje oblíbené anglojazyčné Softarchive.net a často mazané a znovu spouštěné Comounhacha.CL od protinožců z Čile ve španělštině.
kirmakx6on

ok, díky, mrknu se na to

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]