Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bude opět lockdown země

Od: gabina odpovědí: 37 změna:
Jak se dívám tak vrcholí pandemie covidu-19 a čísla oproti minulému roku kdy zavedli nouzový stav jsou rapidně vyšší.Zaregistrovala jsem až 68tis.nemocných minulý týden.V době kdy byli nejtvrdší restrikce se nákaza pohybovala jen 15-18tis.pozitivních denně. Nyní je to 4x více než v prvních vlnách a fialová vláda nemá v úmyslu zavést lockdown na ochranu zdraví našich občanů.To je nová vláda tak slepá že nevidí takovou apokalypsu nákazy koronavirem která nyní probíhá?

37 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Co to? Jaká apokalypsa? Něco se chystá, něco víte?

Počet nakažených je zcela irelevantní a v podstatě nedůležitý údaj. Podstatný je počet nemocných resp. vážně nemocných. A pokud jde o tento údaj, tak se žádná apokalypsa nekoná.

Ale pokud máte doma dostatek hřebíků a delší prkna, klidně si okna a dveře zatlučte...a sychrujte se.

Počet nakažených je irelevantní? Neplatí, že víc nakažených znamená víc nemocných, zemřelých, pozůstalých a víc lidí s dlouhodobými následky? Těch posledních je v ČR cca 100 000.

Zcela irelevantní.

Dělat byste chtěl co? V podstatě se nic strašného neděje (tato "mutace" je daleko mírnější než ty předtím), ale všechny ekonomiky na světě jsou v loji, státání dluhy rostou, inflace je ve vesmírných hodnotách a mělo by se zase zavírat?

Pokud počet nemocných v nemocnici (s Covidem) podělíme počtem okresů, jsme na čísle 41 osob (to ovšem nemusí být a není těžký stav). Z toho chcete dělat drama?

smode2

Ty rozumné věci se tak krásně čtou...zvlášť v dnešní době :) Martine děkuji *palec*

Kolik nakažených , kolik testovaných? Testují se obvykle příbuzní nebo známí nakažených. Kolem 30 tis. lidí za rok umírá na onkologické problémy, a kdovíkolik třeba na srdeční potíže ... jenže to se jaksi nehodí do covidfanatismu

hanakr
hodnocení

4x

Gabino, netrapte se tím, zbytečně se stresujete. Já jsem teď omikron prodělala, jsem stará, tlustá astmatička, měla jsem jeden den teplotu a pár dní pak kašel a rýmu. A to nejsem očkovaná. Vy určitě očkovaná jste, a žijete ultra zdravě. Nejspíš si ani nevšimnete, jestli se nakazíte. Trochu jsem se bála, když mi přišel pozitivní pcr, ale zbytečně.

gabina
hodnocení

Já se bojím protože odborníci tvrdí,že na to mnoho lidí zemřelo.Poslechněte si pana Flégra nebo Kubka.
pb®
Mnoho lidí zemřelo, ale mnohem víc lidí, mladých i starých, to prodělalo bez nějakých následků samo doma, aniž by je doktor viděl. Bohužel média se snaží vypíchnout hlavně ty špatné případy. To máme lidé umírají, ale co jim bylo krom covidu se už nedozvíme. Už i děti umírají, co na tom, že jich bylo asi 6 a zas o nich víc nevíme. Jestli dítě zemřelé na covid mělo i cystickou fibrózu tak sorry jako, takové děti běžně umírají na infekce horních cest dýchacích a nedá se s tím nic dělat. Víte, že strach a stres snižují imunitu? Média do nás už třetím rokem zasévají strach. Každý den zprávy kolik nakažených, kolik zemřelo,záběry z JIPky. Vystrašit, hadr na hubu, zavřít doma a to by bylo, abychom jim tu imunitu nezlomili. Však kolik lidí v lockdownu přibralo, přitom obezita je hlavní komorbiditou při covidu. Evidentně jim to pořád žerete. Přitom nač se dnes strachovat, když omikron je už pouze lehké nachlazení. Užívejte vitamíny, cvičte venku a nečtěte zprávy.
monarc
Gabino, vy jste přesně ten typ člověka, který by měl okamžitě vypnout televizi a přestat sledovat zprávy. Nedělá vám to dobře. Za prvé Kubek není odborník (jak sám v diskuzi s prof. Beranem přiznal, když řekl, že tomu nerozumí), ale zločinec, který doufám, bude za to, co říká, jednou sedět! A Flegr je taková ubohá postavička, odborník na toxoplazmózu, ale to je tak vše. Proč mu média dávaly a dávají tak obrovský prostor, mi do teď není jasné. Tomu chudákovi bych vězení nepřál i když by si ho za to, jak strašil lidi s mrazáky na ulicích, zasloužil. A rada pro vás... Začněte si shánět informace i mimo hlavní proud. Zkuste začít u Zdravého fóra a SMIS-LAB. Tady jsou odborníci, ne ti v televizi.
racio

@gabina Když se bojíte, tak se chraňte - vše je ve vašich rukách. Nemůžete ostatní nutit, aby kvůli vám přestali normálně žít, tak důležitá zase nejste.

vilik*
hodnocení

4x
No, ono opravdu hodně záleží, jaké projevy nemocní mají.
V první vlně čtyřicátníci měli nezřídka stavy podobné těžkému zápalu plic a teď vrstevníci mých rodičů v důchodu slabou rymičku.
Samozřejmě to nechci zlehčovat, někdo i dnes na covid umírá, ale oproti první vlně, kdy ještě nebyli rizikové skupiny proočkované, jde o řádově menší počet. Mimochodem, v týdnu jsem zachytil informaci, že snad skoro 700 tisíc lidí sedí v karanténě, takže ten lockdown už vlastně dávno máme, protože skoro nikdo nedělá.
A tazatelce nebo tazateli, pokud se na úkor zdejší poradny baví, bych doporučil dát si pořádně pár facek. To nemáte žádné živé kamarády, že máte nutkání psát podobné nesmysly? To vás baví, uspokojuje, zvyšuje vám to sebevědomí? IQ máte alespoň v pásmu většinové populace? A pokud je dotaz myšlen vážně, silně doporučuji návštěvu lékaře, toho přes hlavu.

nox®
hodnocení

2x
Zabarikádujte dveře a už nikdy nechoďte ven. Svět je totiž plný virů. Ale jako trolling dobré.
smode2

Docela by mě zajímalo kolik za takovou agitku paní (nebo snad pán?) bere :)

007cz
Jakože, myslíte že agitky antivaxerů jsou placeny hůře?
nox®
Chtít žít normální život není žádná agitka, ty antivaxere.
buk*
Chcete snad říct, že před rokem 2020 jste si svobodne nežil? Tak asi se něco porouchalo. Napište to Fialovi a celému světu, taky dupejte nohama.
007cz
Patří do "normální života" antivaxera i stavba šibenic?
nox®

To nemám zdání, ale vy nám to jistě povíte.

nox®

Mimochodem, pořád vás ještě baví označovat lidi, kteří nemají zájem o dobrovolné očkování, jako antivaxer? Mě osobně to už připadá jako ubohost pro klávesnicové tragédy, protože se to už nepřímo stalo urážkou a stejně jako očkování na covid bychom tak mohli onálepkovat třeba toho, kdo nemá očkování proti žluté zimnici. Máte očkování proti žluté zimnici? :)

007cz
Antivaxeři žluté zimnice, dělají ze sebe někde pitomce s šibenicí? Použiji vaší oblíbenou frázi, fašismus? Diskriminace? Nenavist? Nebo absence rozumu? Doplň si sám. Nálepkují se dobrovolně.
nox®

Možná ze sebe dělají pitomce jinak. A co má společného šibenice, jakožto symbol protestu proti útisku a nesouhlasu s na sílu protlačeným pandemickým zákonem a nechuť se očkovat na rýmu?

Ta šibenice se používá jako symbol nespokojenosti a takové skryté hrozby rozbouřeného davu, asi všude na světě. Benito Mussolini na ní dokonce i skončil. U nás je spíš symbolem defenestrace, vyhození konšelů z oken, jenomže to se těžko znázorňuje. Tak ti demonstranti použili tu maketu šibenice. Význam je ale stejný.

nox®

Já myslím, že je to velmi názorná ukázka toho, že lidé s podobným smýšlením vůbec nespojují příčiny a důsledky, ale jde jen o to, aby si schladili žáhu na snadném cíli, případně podpořili veřejnou dehonestaci.

007cz
Šibenice je symbol čeho? Možná to jen špatně čtu.
nox®
08.02.22 13:13

Očividně.

007cz
To je dobře, že to očividně špatně čtu a není to pravda.

hodnocení

1x

Gábino, vy se sice "díváte", ale nějak jste u toho zapomněla číst i přemýšlet. Jinak byste znala souvislosti, celkový vývoj a stav Covidu a nemohla bystese na takovou hloupost ptát.

ferik
hodnocení

To nevíte,že nová vláda schválně nechce tvrdé restrikce s lockdownem.Jde jim jen o prachy a ne o zdraví lidí.Jednají ve stylu tvrdého kapitalisty bývalá strana ODS.Chtějí že bychom se promořili jako ve středověku.Jak by zavedli omezení tak mají obavy, že by lidí šli do ulic a to přece nechtějí.Dokonce už jim nejde ani o to očkování.Očkovaným berou výhody a tečka bude nanic.
monarc
Jaké výhody máte na mysli? Myslíte ty, které mají zaručit to, že neonemocníte a nebo těžce neonemocníte či nezemřete? Tak ty už snad máte, ne? Nebo jste si vakcínu nechala píchnout z jiného než zdravotního důvodu?

hodnocení

1x

A kde jste těch 68 tisíc nemocných zaregistrovala? Na Novinkách?

gabina
hodnocení

Píši to na seznam.cz vždy nahoře zvláštní kolonka.Sleduji to pravidelně už jak vstanu a píšu si ty hodnoty už 2 roky do notesu.

Můžu se zeptat, proč si vedete tyhle záznamy?

gabina
hodnocení

Zajímám se o pandemii více do hloubky a koupila jsem si o tom velkou knihu.Jsem pro poslušnost epidemických nařízení,3x očkovaná,pravidelně chodím se testovat a vyhýbám se místům kde je více lidí.Roznáší to ti nezodpovědní co nosí respirator pod bradou a scházejí se ve skupině,nepoužívají dezinfekci,nemají od jiného člověka 2metry odstup.Rebelují na demonstracích s praporky a křičí svoboda.V Rakousku by jim to neprošlo co u nás.Takhle se z toho asi nevyhrabeme bez poslušnosti a respektu ke covidu.

No přesně to jsem měla na mysli. Také to tam vidím, ale ani ve snu by mne nenapadlo si to zapisovat do notýsku a ještě ke všemu dva roky a každý den. Takže to už nemůže být ani notýsek, ale pořádný notes a je zřejmé, že jste propadla nějaké mánii a závislosti. A já bych řekla, že ta bude pro Vás z psychologického hlediska daleko nebezpečnější, než samotný virus. No ale je to nakonec Vaše věc, a naštěstí takových umanutých maniaků snad není víc. A podle toho co píšete, jste už někdo, kdo je v důchodu a nemusí chodit do každý den do zaměstnání, nemusí být každý den v nějakém dopravním prostředku, jako je třeba metro a tak dál. Takže Vy si klidně nasaďte ten respirátor, když jdete mezi lidi, s nikým se v obchodech nevybavujte, a doma si řádně umyjte ruce. Já to tak také dělám, protože jsem také důchodkyně a navíc já teda očkovaná nejsem ani jednou. Covid jsem prodělala už vloni, s lehkými příznaky a možná, že i ten Omikron už mám za sebou, protože jsem se před nějakým časem v noci asi 3 dny nezvykle potila. Ale jistá si nejsem, neboť jsem nikdy nebyla na žádných testech. Se svými přáteli se stýkám docela normálně. A "lockdownu" se nebojím anemyslím si, že k tomu ještě jednou dojde. Spíš si myslím, že se to konečně bude všechno pomalu vracet do normálu, protože opravdová apokalypsa by nastala, kdyby všichni smýšleli jako Vy. Tak se neplašte, chraňte sama sebe a ty ostatní tím, že budete nosit respirátor. Jste očkovaná 3x a určitě půjdete i na další očkování, pokud někde uslyšíte, že je to nutné, tak vůbec nevím, z čeho jste tak vystrašená. Já se teda od té doby, kdy se sem ten virus dostal, už nikdy nesetkala s nikým, kdo by byl nemocný. Tenkrát ano, protože jsem to sama chytila od svých přátel, ale v dnešní době už ne a to už dávno nedodržuji tak přísná opatření, která jsem si tenkrát nastavila sama a téměř s nikým jsem se nestýkala a přesto jsem se nakazila.

monarc
Tak vy máte gabino dost. To už je nemoc z vyděšení. A to je zajímavé... U nás dva třikrát píchnutí kolegové právě leží s kovidem doma!:) A já zrůdný antiwaxer každý test negativní a nic... Už dva roky. Dle alarmistů, co všechny nutí k očkování, bych už vlastně měl být asi desetkrát mrtvý... Zneužili váš strach a dělají si s vámi, co chtějí. Zkuste se zítra nedívat na nové číslo nakažených a nezapisujte ho. Zkuste si třeba najít, kolik bylo nově vysazených stromů v deštném pralese, nebo kolik se narodilo nových dětí. To vám jistě udělá větší radost. :)

hodnocení

0x

Vláda nechává virus šířit úmyslně.

Podle Zákona o ochraně veřejného zdraví má MZd epidemii předcházet a ji eliminovat. Šíření covidu je od jara 2020 trestné. Odpovědné osoby na MZd se rok a půl dopouštějí trestného činu:

§ 152 Šíření nakažlivé nemoci

(1) Kdo úmyslně způsobí nebo zvýší nebezpečí zavlečení nebo rozšíření nakažlivé nemoci u lidí, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.

(2) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán,

c) poruší-li takovým činem důležitou povinnost vyplývající z jeho zaměstnání, povolání, postavení nebo funkce nebo uloženou mu podle zákona,

d) způsobí-li takovým činem těžkou újmu na zdraví.

cleaningplanet
hodnocení

0x

Gabino, to Zeme se brani a snazi se procistit, jsme jediny druh na planete co udržuje tak rostoucí podíl geneticky postižených jedinců - ale psst to se nesmi rikat nahlas :) )

zde MUDr. Koukolik - 28 minuta 51 sekunda

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]