Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má ženská umět vařit?

Od: kamilla odpovědí: 28 změna:
Viděla jsem v týdnu výměnu manželek a překvapilo mě, že ženská okolo 30, 3 děti neumí vařit. Vyloženě neumí. Neumí sáhnout na maso, neví jak nakrájet... Nebylo to tam poprvé. Tak mi to prostě vrtá v hlavě. Přijde vám normální že někdo ve 30 fakt neumí vařit? Natož když má rodinu? Chápu, že každej není Jamie Oliver, každého to nebaví nebo nemá talent. Ale řízek s kaší, smažený sýr, pečené kuře, rajskou, kuřecí plátek na 100 způsobů, různé nudličky s rýží, hranolkama atp, špagety... To snad zvládne i úplný lempl, ne?

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

12x
Upřímně, přežil bych, kdyby moje manželka neuměla vařit, ale o dost hůř bych nesl, kdyby koukala na Výměnu manželek. Tento pořad řadím mezi nejzoufalejší reality show, protože na rozdíl od různých Paradise hotelů a islandů, kde po sobě všichni nezávazně lezou, se zde vyměňují manželky a jsou do toho tahány i děti.
Tím vám nekritizuji vaše gusto, jen že umění vařit asi není u ženy to nedůležitější.

hodnocení

7x

Ona dokaze ine veci, vajcia na makko a spanielskeho vtacika na tvrdo. Navyse nezabudajte, ide o TV relaciu, kde im rezia povie, ako sa maju spravat, napr hrat rolu "nevarim". Vseobecna rada : nepozerajte brakove reality show.

kamilla
hodnocení

Já to beru, že je to točené "na efekt" na druhou stranu hrát tokové kopyto, to by byl fakt talent. Zkrátka mě fascinuje že rodiče od dětí neumí připravit teplé jídlo

liska5
hodnocení

7x

Podle mne ano, protože by měla živit své dětičky. Za mne je to bonus, když dokáže vařit chlap, ale já se na to nikdy nespoléhala. Jen obě snachy vařit nebaví, moc toho neumí, a je to na tom vztahu znát.

Úplně nahlavu je to, když rodina s hypotékou má šetřit, a mladá paní na MD s děckem si posílá pro pizzu nebo utrácí za drahé obědy v zahrádkách restaurací s kamarádkami, přičemž dětičky trpně sedí ve stoličkách nebo bezcílně řádí kolem.

To je prekonany model, vid USA + zapad EU, varenie je pomaly chapane ako gender tyrania.

kamilla
hodnocení

Paní nechodí do hospod, vaří z pytlíku :-D Já teda nechápu, kdo může dát za pytlík chemie 30kč, když za 30kč udělám polívku vlastní
liska5

Znám takovou, co zavařovala dopředu brambory. Vypadalo to, jak dýňovej kompot.

Prý, aby je nemusela děckám /1,5 a 3 roky/ každý den vařit. Koza!

" Jen obě snachy vařit nebaví, moc toho neumí, a je to na tom vztahu znát."

A synové umí něco užitečného pro vztah? Aniž bych se vás chtěla nějak dotknout, tak často platí, že jaký šel, takovou našel *nevi* A taky za výběr partnera si člověk odpovídá sám.

liska5

Ano, péče o děti u chlapa nadstandartní, rekonstrukce domu, zahrada taky jen chlapská záležitost, auto, kola a lyže taky.

hodnocení

5x

Vařit by měl umět i chlap.

kamilla
hodnocení

No já si taky myslím že když je někomu 30, bydlí sám... Tak se přece něco naučí? Nečekám svíčkovou a domácí knedlík, ale koupit plátek masa, udělat to na pánvi ... Nechápu, co ti lidé doma jedí. Doma vařím spíš já, ale přítel se naučil právě aspoň tyhle rychlovky a potěší, když je doma občas vařeno
tabletka*

Kamillo, je to důsledek rozmazlování malých pánečků tvorstva, mamánků, co do třiceti studujou, nemakaj, všechno za ně dělá máma včetně sběru špinavého prádla po kvartýru...mám kamarádku, prima ženskou, co si takové trdlo vychovala. Prej byl nedonošenej, tak se starala a stará dodnes. A mladej ještě držkuje, že tohle nejí a tamto chce jinak.

hodnocení

5x

Matka dětí by zcela jistě měla umět vařit. Chlap aspoň základní jídla - když matka nemůže, nebo si potřebuje odpočinout.

kamilla
hodnocení

Vidím to úplně stejně

Hm tak jsme asi výjímka-oba umíme vařit a docela obstojně, syn (dnes 27) dokázal už snad ve třech kuře, dcera (31) také umí.Akorát někdy zvítězí lenora a objednáme se jídlo z restaurace,.

hodnocení

3x

Lidi, prosím vás, nekoukejte na Výměnu manželek ani na jiné reality show. Není to tak dlouho, co tady na poradně nějaká uživatelka psala, že v jiné reality show (nějaké ty svatby nebo co) ani jedna z těch nevěst nevaří, a pak si z toho vyvodila závěr, že asi žádná mladá žena v dnešní době nevaří *zed* Reality show musí být divácky atraktivní, tak tam vždy buď vyberou nějaký extrém, a nebo účastníkům řeknou, aby ze sebe udělali úplně neschopné blbečky. Za Výměnu manželek dostávají účastníci tuším 100 tisíc, což už se někomu, kdo má hluboko do kapsy, může vyplatit se takhle ztrapnit před národem.

Mimochodem je zajímavé, že se pořád řeší jen to, zda by ŽENA měla umět vařit. Co by měl umět muž? Ten nemusí umět nic? U ženy se vaření bere jako samozřejmost a když náhodou uvaří chlap a pochlubí se tím na sociálních sítích, hned dostává spoustu lajků a komentářů, jak je to super, když chlap uvaří - přitom dělá jen to, co dělá tisíce žen (a nikdo je za to nechválí a nepoplácává po ramenou, jak jsou skvělé) *ee*

Řekla bych, že každý, kdo si přečte nějaký recept, je schopen něco uvařit (pokud se nejedná o něco náročného, co vyžaduje zkušenosti a praxi), je to pouze o vůli a o nutnosti plánovat to. Ovšem zrovna ten smažený sýr, který tady uvádíte, že by měl každý umět, se mi nejeví vyloženě jako nějaké snadné a začátečnické vaření - musí se to dobře obalit, jinak má tendenci se to roztékat, po třetím usmaženém sýru už strouhanka opadává do oleje a na pánvi se připaluje, takže další sýry už jsou tím poznamenané (to stejné platí i u řízků). Stejně tak usmažit na pánvi rovnoměrně hranolky není úplně easy záležitost, když nemáte doma friťák... pokud teda nemyslíte takové ty hranolky z polotovaru, co se koupí v pytlíku a jen se upečou v troubě.

Připomněla jste mi starý americký seriál Krok za krokem. Tam tatík na otázku na povinnosti chlapa odpověděl - "Bejt chlupatej".

tabletka*
hodnocení

2x

Každý má umět vařit, od cca dvanácti let by měl být schopen si udělat kompletní jídlo, vědět, co se kdy jí a jak, umět stolovat a používat příbor a nežrat v teplákách pizzu u televize v případě, že by ho mohl kdokoli spatřit.

smode2
hodnocení

1x

Šmankote proč by měla umět v dnešní době žena vařit? Vždyť je tolik služeb co čerstvé jídlo dovezou až domů. Stejně tak není třeba hlídat děti - jsou na to hlídačky. To stejné úklid - paní na úklid chodí za pár korun jednou za 14 dní a je šikovná profesionálka..pohoda...Úplně a zcela postačí když bude žena donášet domů každý měsíc čistých 100 tisíc;)

mraf

*palec2*Poslankyně to přesně tak mají, neboť nemají jednoduše čas. Jednu znám. Od 1. února 2022 činí platová základna pro představitele 84.060 Kč.

Ovšem místo plkání manžela ("Zas není teplá večeře?") poslouchají 36 - hodinové rozpravy poslanců (momentálně jak vidno), - co je horší? A k tomu tam jako genderová menšina trpí, většina s námahou prosadí názor (kluby "řádí").

Už ve středu jsou zřejmě restaurace otevřeny pro každého, žádné vaření doma, kdo nechce vařit nebo neumí.:)

tabletka*

a proč by měla spát se svým mužem, všude je plno štětek za peníze...přesně

liska5

*smich*. Kam až to vaření dospělo...

hodnocení

1x
Ano,i chlap. Každý mentálně zdravý dospělý člověk by měl být schopen uvařit základní potraviny, připravit maso,brambory, rýži, těstoviny,salát ze zeleniny,jednoduchou polévku. Dřív byl předmět vaření na základní škole. Nevím,jak je to nyní. Ale patří to podle mě k základním nezbytným dovednostem dospělého člověka. Stejně jako základní hygiena, základní úklid, schopnost hospodařit a nakupovat.

fdhgdfhgd
hodnocení

0x

Stačí když ví, že se nedává plastová rychlovarná konvice na plynový sporák a pod.

smode2
04.02.22 16:09

*haha*

No, manželka dala friťák plný oleje na sporák elektrický, protože měla málo míst na stole. A potom zapnula jinou plotýnku, než chtěla.

Na oheň nedošlo, ale bylo to o chlup. Plotýnku jsem ale oškrabával celý den. A friťák jsem vyhazoval zabalený v igelitu, smrděl příšerně.

hodnocení

0x

Nekoukám na to, ale tak mne napadlo, že to možná má ve scénáři, a ve skutečnosti vaří dobře. Jinak by se na to asi nikdo nedíval, protože to je určené pro určitý druh diváků a ti právě potřebují aby tam byly tyhle šílenosti. Jinak by jim asi klesla sledovanost.

dasa*
hodnocení

0x

U nás se říká, jaká matka, taká Katka...

Mamka mne i segru od útlého mládí držela u plotny, obě umíme skvěle vařit i péct.

Tchýně vařila a pekla výborně, tak švagrová se k ní chodila o víkendech 20 let i s rodinou stravovat...

Prostě jak si to kdo zařídí, tak to má...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]