Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vytáhnutí korunky u hodinek

Od: jarin* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, měl bych dotaz. Mám hodinky Tissot PRC 200. Moc je teď přes zimu nenosím. Mám je necelý dva roky, baterku mají ještě originální. Před pár dny jsem se díval a zatím běží. Napadlo mě, když je moc nenosím, abych pošetřil baterii a strojek, že bych je zastavil a povytáhl korunku...tady je šroubovací.

Nemůže to hodinkám víc uškodit jak pomoci? Vím, že v hodinářství to tak běžně mají, ale přece jen, je v tom tolik mechanických částí, že jede neví.

Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Strojky jsou různé, takže možná by vám správně poradili právě v tom hodinářství..Ale baterie co jsou originální,tak vydrží obvykle hoodně dlouho..Ale třeba se tu najde nějaký hodinář..Taky mne to totiž zajímalo..

hodnocení

0x

Záleži na tom,akú technológiu použil výrobca. Napr. Citizen to má tak,že jedno kratšie vytiahnutie,strojček ide a dá sa prestavovať dátum,úplné vytiahnutie strojček stojí a nastavuje sa čas. Kvalitná baterka vydrží cca 3-4 roky a jej nepoužívaním ten jej čas veľmi nepredlžite. Tak kvalitné hodinky sú stavané na trvalú prevádzku,tak je jedno či idú alebo stoja. Moje Citizenky už šľapu 28 rokov nonstop v pohode,hoci obal už je zvonku opotrebovaný dosť, a to sekajú,vrtajú,zváraju spolu so mnou,len sprchovať sa nesmú. Baterku mením cca 3-4 roky záleži od kvality ktorú tam dá hodinár,väčšinou je švajčiarská.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]