Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám ve sklepě výbušninu

Od: drgero odpovědí: 3 změna:

Zdravím kdysi jsem si kupoval Diethylether ,ale zapoměl jsem na něho a už ho mám zhruba 4 roky, pořád na stejném místě v kotelně. Bojím se že to někdo otevře, protože Ether se časem mění na nebezpečný Peroxid který je vysoce vybušný. Chci se zeptat jak v takovém to případě postupovat abych se ho bezpečně zbavil. A jestli bych měl zavolat policii. Je za to nějaký postih? Děkuji za odpověd.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Stačí zavolat hasičům a oni vám poradí.Jsou na tohle vybavení..A to kolem toho chodíte a v zimě topíte a teď vám to teprve došlo? Možná by to chtělo minimálně přikrýt aspoň kýblem,aby se minimalizovalo riziko že kolem toho někdo půjde třeba s cigaretou nebo to shodí kočka atd..

rudolff
hodnocení

1x
Kolik toho máte? Litr dva? Ether je velice těkavý s nízkou teplotou varu. Sice je teď venku zima, takže to půjde pomaleji, ale nechal bych jej na zahradě otevřený, ať se odpaří, a máte klid...

drgero
hodnocení

Kotelna kdysi byla v provozu dneska tam je jenom prostor pro harampádi. Topíme plynem a ten je na druhé straně sklepa zhruba 10m přez dvě místnosti. Děkuju za info.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]