Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oční optika (obchod) - změří mi sami počet dioptrií...?

Od: dioptrie odpovědí: 8 změna:

Oční optika (obchod) - změří mi sami počet dioptrií...?

Potřebuji nové brýle. Už asi 4 roky mám "recept" na nové brýle od své oční lékařky, ale nikdy jsem je nezvyvedl. Brýle nenosím. Teď bych si je chtěl konečně koupit... Problém je, že nevím jestli se mi zrak za ty 4 roky co jsem byl u oční naposledy "nezměnil" (nezhoršil) a ten "recept" s počtem dioptrií od oční (4 roky starý) tedy už není "mimo"... Potřebovaů bych znovu změřit oči (dioptrie atd.). Problém že u oční jsou měsíční objednávací termíny (co já vím, minule tak 2-3 měsíce) a já potřebujo brýle dříve... Můžu si zajít normálně do obchodu s brýlemi a oni mi změří zrak na místě...? A tím myslím stejně kvalitně a přesně/odborně jako by to udělal oční...? "Neodfláknou to", případně neudělají chybu...? Můžu jim věřit v tomto...? (nerad bych si kupoval brýle které nejsou "optimální") (špatně stanovené dioptrie) nebo něco jiného...

Děkuji za odpovědi

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Optik mi řekl : "to je snad poprvé co moje výsledky naprosto souhlasí s údaji od očního, máte dobrou očařku". Takže asi tak. Podle toho soudim, že je asi běžné že se výsledky dvou měření neshodnou a je jen na tobě kterému budeš víc věřit. Z mého pohledu bych věřil víc doktorovi který to studuje 6 let a ještě obhajuje atestaci než optikovi, který může mít prakticky jen vyšší odbornou školu. Optika navíc zajímá jen počet dioptrií a vůbec nemusí řešit příčinu zhoršení zraku.

Oční lékař řeší nemoci, optometrista dioptrické a související korekce zraku. Prosté a funkční.

hodnocení

0x

Z vlastní zkušenosti změřené dioptrie optikem bylo špatně. Vyhodila jsem za multifokální hodně tisíc a když píšu vyhodila, tak byly nepoužitelné. Objednejte se k očnímu.

hodnocení

0x

Asi jak kde. Ale optometrista by to měl umět lépe než lékař a měl by být lépe vybaven.

id

Souhlas. Manželovi nesedly brýle od oční lékařky a v optice jej přeměřili a u jednoho oka měl o 1,5 dioprie méně. Brýle má již dva roky a je spokojen.

liska5
hodnocení

0x

Asi jaká Optika. To dejte na reference. Mně dělali multifokální brýle v soukromé Optice. Mají vevnitř ordinaci vybavenou přístrojema a tam mi proměřili zrak - parametry, co se jen dá... U očního si se mnou tak nehráli.

dioptrie
hodnocení

Díky

A "optometrista" je v každé optice...? Nebo to je ještě nějaká pokročilejší profese než normální "optik" v optice...?

A ještě dotaz, jak dlouho BTW tak čekám na brýle než budou hotovy...? V případě že nechci nic exta, jen normal brýle...?

Díky

Třeba vyhlášená Optika Doubrava ti brýle udělá podle papíru od očaře do 5 pracovních dnů ale když chceš konzultaci optometra, musíš se domluvit kdy má čas tě vyšetřit. Asi dělá pro víc prodejen najednou a není u nich na stálo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]