Oloupu a rozeberu na dílky. Zásadně takto. Důvod je jednoduchý. Ty hnusné kubánské předrevoluční pomeranče loupat nešly a muselo se to krájet a vykusovat. Hnus, brrr!
Revolucí myslím tu sametovou. Kubánskou revoluci nepamatuju .
Na to, jak se správně jí pomeranč, není žádný předpis ani nařízení. Když už bych ho měla jíst, tak oloupu a budu jíst jednotlivé měsíčky. Také se mi stalo, že mi nešel dělit, tak jsem ho ostrým nožem rozřezala na kousky.
Dle okolností-někdy správně oloupu , nekdy správně rozkrojím na půlky, vymačkám a zbytek obrátím naruby a okoušu. V hluboké minulosti kubánské (vinikající štavnaté a slaďoučké,ovšem dužnina spíše jakoby dřevnatější) jen rozpůlit a vymačkat.
uz nijak, ale ke konci jsem ho jedl tak, ze skrojil vrch a spodek pryc, a kuru shora dolu par tahy okrajel, pri sikovnosti je odpad naprosto minimalni a do 15-30s jite
Také je nekupuji. Nevím proč, ale je mi po nich hrozně těžko. Snad proto, že jsou utrženy v podstatě nezralé a potom se válí kdesi ve skladech... Brrr, hnus...Stejně tak, jako banány. Zajímavý postřeh... Takový ananas je přímo vynikající, plný šťávy a chemii tam necítím. Jo, ještě kiwi, také výborné
belus
Jedol ste ananas priamo kde rastie? Ten u nas predavany sa neda s nim ani prirovnat.Preto tu u nas ani nekupujem.
A kiwi - tvrde ako kamen a ked mozno dozrieva citit kysnutim.
Oloupu a jím tak, jak se mi to uloupne, měsíčky nepočítám, dva nebo čtyři, prostě si dám do pusy nějaké odtržené sousto, protože narvat si do pusy celý pomeranč je blbost, a abych se s tím piplala a dělila na jednotlivé měsíčky, tak než bych to rozdělila, přešla by mne chuť. Ale hlasovat nebudu, nevidím v tom nutnost.
Jak jím pomeranče? Po článcích a po tunách, překračuji denní dávku. (Jeden středně velký pomeranč obsahuje zhruba 60 mg vitamínu C. Doporučená denní dávka vitamínu C je 60–120 mg/den. Jeden velký pomeranč tedy splní požadované množství vitamínu C.)
Další varianta, částá (chybí): Smoothie. jidlo.cz/... Vymačkaná šťáva.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.