Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak jíte pomeranče

Od: requied® odpovědí: 13 změna:
Zdravím,
Máme doma diskuzi o tom jak se správně jí pomeranč.
A jelikož je závažný problém, tak se musím zeptat více lidí. Díky za hlasování.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

Pomeranče téměř nekupuju. Nějak mi tohle ovoce nesedí. Pokud, tak ho umeju kvůli chemickému ošetření, pak totálně oloupu a jím po stroužcích.

hodnocení

3x

Oloupu ho a jím jednotlivé měsíčky

Oloupu a rozeberu na dílky. Zásadně takto. Důvod je jednoduchý. Ty hnusné kubánské předrevoluční pomeranče loupat nešly a muselo se to krájet a vykusovat. Hnus, brrr!

Revolucí myslím tu sametovou. Kubánskou revoluci nepamatuju *haha*.

smode2
hodnocení

0x
Zásadně měsíčky a v dřevostavbě :) to je zásada ;)

hodnocení

0x

Na to, jak se správně jí pomeranč, není žádný předpis ani nařízení. Když už bych ho měla jíst, tak oloupu a budu jíst jednotlivé měsíčky. Také se mi stalo, že mi nešel dělit, tak jsem ho ostrým nožem rozřezala na kousky.

hodnocení

0x

Dle okolností-někdy správně oloupu , nekdy správně rozkrojím na půlky, vymačkám a zbytek obrátím naruby a okoušu. V hluboké minulosti kubánské (vinikající štavnaté a slaďoučké,ovšem dužnina spíše jakoby dřevnatější) jen rozpůlit a vymačkat.

joudic*
hodnocení

0x
uz nijak, ale ke konci jsem ho jedl tak, ze skrojil vrch a spodek pryc, a kuru shora dolu par tahy okrajel, pri sikovnosti je odpad naprosto minimalni a do 15-30s jite

hodnocení

0x

Také je nekupuji.
Nevím proč, ale je mi po nich hrozně těžko.
Snad proto, že jsou utrženy v podstatě nezralé a potom se válí kdesi ve skladech...
Brrr, hnus...Stejně tak, jako banány.
Zajímavý postřeh...
Takový ananas je přímo vynikající, plný šťávy a chemii tam necítím.
Jo, ještě kiwi, také výborné *mnam*

belus

Jedol ste ananas priamo kde rastie? Ten u nas predavany sa neda s nim ani prirovnat.Preto tu u nas ani nekupujem.

A kiwi - tvrde ako kamen a ked mozno dozrieva citit kysnutim.

Mozno iba ja nemam stastie :))

hodnocení

0x

Ja je jen odstavnuju

hodnocení

0x

Prakticky nekupuji, ale když už náhodou, tak oloupat a rozporcovat na měsíčky.

Nicméně mě fascinoval záběr z filmu Das Boot. Tam ponorkový kapitán jedl pomeranč tak jak je, tedy včetně slupky. Prostě do toho kousl jako do jablka.

hodnocení

0x

Oloupu a jím tak, jak se mi to uloupne, měsíčky nepočítám, dva nebo čtyři, prostě si dám do pusy nějaké odtržené sousto, protože narvat si do pusy celý pomeranč je blbost, a abych se s tím piplala a dělila na jednotlivé měsíčky, tak než bych to rozdělila, přešla by mne chuť. :-D Ale hlasovat nebudu, nevidím v tom nutnost.

hodnocení

0x

No ja ho osobne jem ústami.

fram
hodnocení

0x

Jak jím pomeranče? Po článcích a po tunách, překračuji denní dávku. (Jeden středně velký pomeranč obsahuje zhruba 60 mg vitamínu C. Doporučená denní dávka vitamínu C je 60–120 mg/den. Jeden velký pomeranč tedy splní požadované množství vitamínu C.)

Další varianta, částá (chybí): Smoothie. jidlo.cz/... Vymačkaná šťáva.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]