Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řidičský oprávnění D

Od: ondra23 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

Uvažuji o změně zaměatnání a narazil jsem na nabídku řidiče autobusu s rekfalifikací, ale všude jsem našel, že ŘO sk. D se může udělovat osobám starším 24 let. Ovšem u tohoto inzerátu žádný potřebný věk neuvádí jak to tedy je? ŘO sk. C mám, ale ještě mi není 24. Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak ono všeobecně platí, že pokud jde něco pod rámec zákona= je to neplatné, takže nemusí v reklamě uveřejnit že jde o starší 24 roků. Jinak jako mladší pokud máte předchozí skupinu a praxi=můžete udělat AŠ dříve, ale oprávnění na D Vám bude platit až pouději.

Takto nějak jsme to kdysi měli na ZDŠ kdy jsme si skoro všichni žáci 9 tříd dělali ŘP na tehdejší skupinu na malé moto. co jsem dosáhli 15let věku do 30.6 , dostali jsme ŘP v den 30.6 spolu s vysvědčením dne 30.6. Ti co dosáhli podzději si museli osobně v den 15.narozenin osobně vyzvednout na příslušném odd.VB

007cz
Já to měl také tak, ale dnes to již nefunguje, dcera musela čekat se závěrečnou zkouškou na 18 narozeniny.

S námi to dlěšl učitel (branná, tělocvik a ještě něco což ale nwn) a externí autoškolák- Bylo to na Palacké v Prostějově..Jízdy nekoukal na věk-ty jsme tehdy odjezdili bez rozdílu na cestě mezi kolejemi do Kostelce a hřištěm? stadionem? někde naproti velodromu. Jinak s tou pozn. o věku jsem si jaski neuvědomil, že nemůžou závěrečné jízdy dříve. i když rozšíření v C na D? nevím

007cz
Autoškola byla naproti zemědělky, nám. Spojenců. Já také dělal "c" v 17 a měl v růžovce omezení věkem. :)

Do AŠ v PV jsem nikdy nechodil a co pamatuji tak byla na dnešním nám.Spojencu,ale to bylo až po 90, předtím nwn.Meli jsme výuku a testy včetně zkoušek mimo jízd v naší třídě na ZDŠ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]