Ahojte, ráda bych se zeptala, jestli je dnes běžné, že se všude pracuje pod tlakem a za dva. Na podzim jsem měla práci, kde jsem skončila na konci zkušebky. Měla jsem 60 hodin přesčasů za 3 měsíce. V práci jsem se ani neměla čas naobědvat. Teď jsem nastoupila do nové práce a to samé. Je to v dnešní době normální nebo je problém ve mě? Třeba že nestíhám ve 45 letech. Jedná se o administrativní pozice. Děkuji za vaše zkušenosti.
Záleží, kde pracujete - státní vs. soukromá sféra, velké město vs. malé město... Taky tam, kde je velká konkurence, bývá i větší tlak na lidi. Znám ovšem i pár lidí, kteří se v práci vyloženě nudí.
Jistou roli může hrát i to, jak jste šikovná - když vám to jde a když se vyloženě neohradíte proti množství práce, dostanete přidáno (myslím práce, ne peněz)
Jasně že ne. Ale nikdy předtím to nebylo tak extrémní. Tak si říkám, jestli to je věkem, smůlou či covidem.
nooo
A koho jste volila? To se nesmíte divit, pokud většina národa volí bud Bureše nebo jiné Zloděje pětikolky tak to pak dopadá na zaměstnace jako nejnižší kastu, která v tomto režimu nemá již žádné zastání.
@martinas - Měla jsem 60 hodin přesčasů za 3 měsíce. Tři měsíce je cca 60 pracovních dnů - to je hodina denně. Možná, by si to časem sedlo, až byste se zaběhla a získala zkušenosti a rutinu. Souidím podle toho, že v novém místě si stěžujete na "to samé".
Celý život jsem dělala pro firmy, které mají obchody (ne tedy přímo za kasou) a vždy to byla otročina. Plno práce, děsnej fofr, holka pro všechno, žádné pauzy na jídlo.. loni jsem našla místo u mezinárodní firmy ve fabrice a většinu času se kopu do zadku. Je pár týdnů v roce které jsou hektické, v každém měsíci třeba 2 dny kdy toho mám víc a nejdu úplně na čas... ale vesměs mám pohodu. Chodím na 2 směny, ranní je horší, protože je barák plný lidí a tedy dělám že dělám, na odpolce okolo 17 už nikde nikdo není a každému je fuk jestli koukám třeba na seriály, když mám hotovo. Je teda fakt, že se o mně vždycky říkalo, že jsem moc rychlá a tedy hotovo mám v cuku letu, ale té práce fakt není moc. Na začátku mi to vadilo a chtěla jsem skončit, pak jsem si řekla že nebudu blbá a teď jsem spokojená. Chovají se k nám hezky, máme všechno - erární pressovač, kvalitní kafe, čaje, odpočinkové místnosti, ergonomické židle, vše úplně nové, moderní... platí nám výuku angličtiny v pracovní době, různá online školení (PC, sebevzdělávání)... Za 7.5h denně od pondělí do pátku 32tis. čistého. Nic jiného nehledám a jsem v pohodě. To co popisujete znám a je to běžné, ale existují i jiné firmy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.