Nejste přihlášen/a.
Tak od konce - nejste chráněn 95% proti covidu, ale proti úmrtí na covid.
Byť jsem také po 3. dávce, testování vítám - protože i očkovaný může covid získat a dál jej šířit. Konečně to je tedy logické nařízení.
A jsi živá a zdravá? Jsi. Tak neremcej a buď v klidu.
Mmch, proč jsem jen přesvědčená, že celý ten tvůj příspěvek je jen trollí fejk, abys rozjela další nekonečnou kecárnu? Aha, protože se to imrvére opakuje
Nejspíše jde o další odvedení pozornosti od novely pandemického zákona který se má v nejbližší době projednávat...aby se lidé zaměstnali "vděčnými nedůležitostmi"...tato novela je totiž docela ,,výživná"
Magoři to určitě nejsou, ale nemají na vybranou. Jsou to zdravotníci a i když je mezi nima určitě velké procento těch, co si o tom očkování myslí své, tak jsou k tomu očkování morálně i příkazem donuceni.
A mnohem větší procento očkování velmi chtělo, vyžadovalo a je rádo, že ho dostalo, dokonce přednostně. To se ale nehodí, že?
Vy pracujete ve zdravotnictví? Pochybuji, v tom prostředí to velmi dobře znám, stejně jako názory těch, co tam pracují...samozřejmě ne všech, ale rozhodně vypovídajícího vzorku.
Očkování dobře chrání před tím, že někdo skončí v nemocnici. Ale nechrání před tím, že bude vir šířit. Proto je dobré, aby každý věděl, že je nakažený, aby chránil ostatní.
Aby jste nepropadli omylu: očkování nechrání vůbec tak, jak si myslíte. Kolega z práce dostal Covid hned v počátku. Po spuštění šílené akce očkování šel okamžitě na aplikaci všech vakcín v nebližších termínech. Od minulého týdne má opět Covid-19 a není na tom nijak skvěle. Tak zapomeňte na nesmysl, že 4 dávky očkování někoho nějak ochrání. Je to jen zbožné přání a o zbytek se stará příroda. Někomu očkování nijak nepomůže, někdo je po infekci v pohodě a neví o ní.
Neexistuje žádné pravidlo a žvásty o posilující dávce jsou už naprosté lži. 2. dávka posiluje, třetí dávka posiluje, 4. dávka posiluje a pořád nic. Samé žvásty. A v nemocnici končí i očkovaní. J jich méně ale jsou. A mělo jich být NULA ! Ale co funguje je popření práva na svůj názor, právo na neslouhlas s jediným názorem a právo na odpor proti omezování osobní svobody. Zásahy do svoboj nesnižují výskyt viru ale snižují možnost to sdělit veřejně.
jendo - kdybyste nebyl tydýt, zjistil byste si aspoň něco málo, o tom, jak očkování funguje. A že je to taky o statistice. Než začnete se svalnatými žvásty o lžích.
Vždyť říkám, je to o úhlu pohledu.Navíc mi nesedí absolutní počty s počty na 100 tis. obyvatel.
Prostě se díváte na špatnou statistiku
Já myslel že po 2.očkování bude tečka..Očkovat se abych zvýšil pravděpodobnost onemocnění je normální?
Při 75% procentní proočkovanosti a 85% účinnosti očkování (když teda neberu v úvahu že očkovaný by se do nemocnice neměl dostat) by na 400 neočkovaných mělo být 180 očkovaných.. Je jich cca 6x víc - proč když očkování tak skvěle funguje?
S použitím všech statistických konstatnt pravděpodobnosti je účinnost očkování kolik podle vás?
tomaso: Ohledně dánské studie tam snad někdo odkazy dával.
Osobně jsem riziková skupina s autoimunitním onemocněním a můžu říct, že z provozu mě skoro vždy spolehlivě vyřadí jakékoliv běžné onemocnění, které jiní bez nejmenšího problému přechází. Ale covid jsme si s přítelkyní prodělali přes Vánoce. Ona asi týden lehké nachlazení a já jeden den zvýšená teplota a únava, po pár dnech velmi slabá rýma. Jediný následek, který z toho mám, je přesvědčení, že tohle probůh nemůže být důvod, proč někomu upírat právo na základní služby nebo společenské aktivity. Ale dlouhodobé následky budou asi vážné, protože jinak nechápu, proč na tom každý hledá, co může, aby to vše mohlo dál pokračovat. Máte nejspíš tu nejlepší ochranu, buďte rád.
S tím důvěryhodným zdrojem je to ale dobrá připomínka. Protože někteří jedinci tu neustále potřebují 100% pravdivé zdroje tvrzení nebo domněnky toho druhého, přestože zaručená informace snad neexistuje ani v odborných kruzích. Je to jako s jinými zprávami. Na něco vznikla studie, že to třeba škodí zdraví, pak vyšla další, že v malém množství neškodí, pak že i malé množství škodí, pak že neškodí ani větší. A teď si vybrat tu jedinou správnou. Stejně je to i tady a stojí to za zmínku už jen proto, že třeba Slovensko uvažovalo o přísných trestech pro šíření dezinformací a u nás se také chystá nějaká kampaň zaměřená na dezinformace. Jenže kdo rozhodne o tom, co je a co není? Protože i samotné ministerstvo zdravotnictví na svém webu uvádí vyvrácení dezinformací, které ovšem samy o sobě desinformace jsou (například, že vakcíny mají stejnou účinnost, že antigenní testy jsou vysoce spolehlivé nebo že vakcína bude sloužit jako totalitní nástroj). Takže komu věřit? Obdorníci na konkrétní problematiku si kolikrát také protiřečí, na druhou stranu, mohou mít 100% pravdu, ale vidí jen svůj obor, svůj problém a ten může být v reálném světě a provozu naprosto neakceptovatelný (jak už se mnohokrát ukázalo v praxi, třeba totální lockdown opravdu velice efektivně zamezí šíření viru, v reálných podmínkách je to ale absolutní nesmysl a na populaci udělá podstatně větší škody jak nemoc samotná), další odborník na problematiku s vidinou trochu reálného světa pak řekne jiný názor, který ale hází vidle do aktivit jiné skupiny, které se to nehodí a která má větší hlas, je tedy zdiskreditován, přestože jeho názor může být správný. Nebo věřit vládám, které to s námi určitě myslí dobře a to až tak, že obětují naše práva a svobody, zatímco si na pozadí provádí milionové kšefty za pochybných okolností? Či se přizpůsobit svému okolí, uvažovat racionálně, používat svoji hlavu, zkušenosti, jelikož v médiích poslední rok prochází armagedon, zatímco v reálném světě život funguje tak, jako by se v podstatě nikde nic nedělo? Tak komu tedy věřit, co je ten nejdůvěryhodnější zdroj?
S osobním uvědoměním že jde o nefér hru máte takřka 2 roky zpoždění. Kdyby vám nenabulíkovali platnost dvou vpichů až do roku 25, dostali by na očkování o významné procento méně lidí - proto na vás vytvořili léčku abyste se nechala. A vidíte že uspěli. Další dávky pak vymýšlejí proto že když poznali že se necháte podrazit jednou, necháte na sobě pravděpodobně páchat sprosté podrazy i nadále. Tedy proto. Nicméně můžete být úplně v klidu - očkovaní i neočkovaní jsou na stejné lodi: ani jedna skupina totiž nebude mít nikdy dokončené očkování proti kovidu. Jedni dali přednost restauraci s riskem nové vakcínky, druzí zase osobní svobodě bez elektronického covid vodítka v mobilu s riskem spoléhání se na vlastní imunitu. Každému co jeho vlastní.
Protože očkování nefunguje jako očkování.
Jsi stále přenašeč a stále to můžeš dostat. Akorát prý s menším průběhem.
Kdyby to řekli narovinu, tak si to půlka očkovanců rozmyslí, že do toho nejde. Byla to tedy "svým způsobem" oblbovací kampaň a vakcína (pokud se tomu dá takto říkat), vznikla velice rychle a pokusně, kdy se testovalo rovnou na lidech během "pandemie".
Za celou dobu v mém okolí neměl nikdo těžký průběh. Jen bezpříznaků nebo obyčejná chřipka a nachlazení.
No, že to můžu dostat, s tím jsem smířena, ale oceňuji ten "menší průběh". A dost dobře nechápu tu logiku..."půlka očkovaných do toho nejde, kdyby to věděla". Proč by to nevěděla? Tohle bylo známé od první chvíle. A to by ti, co by do toho nešli dali přednost horšímu průběhu? Jako fakt? Kvůli nějakým strašákům z ru. webů?
Zdravím. I očkovaní se testují proto, že se už provalilo, že mnozí z nich mají kovid-19, a tedy ho roznášejí dál. Za ty 2 roky už všichni víme, že očkování tuto nemoc nevymýtilo. A jelikož se zároveň odhalilo, že se fůra lidí nechala "napíchat" ne kvůli zdraví, ale kvůli výhodám, či aby měla pokoj, začalo se volat po zamezení dalšího a dalšího šíření. Tedy se děje to, čím se mělo před 2 lety začít. Vyhledat, izolovat a vyléčit nemocné a nenechat je nemoc šířit mezi zdravými. Tím skončí nesmyslné štvaní očkovaných proti neočkovaným, a k nemoci se začne přistupovat jako ke zdravotnímu problému, a ne jako k příležitosti získávat nějaké výhody a bonusy. To, že vám to neřekli, berte jako trest za to, že vám bylo jedno, zda se někdo zbytečně nakazil (a třeba jste ho nakazila přímo vy sama) a důležité pro vás byly jen výhody za cenu znevýhodnění těch 2. Bylo na čase, abyste pochopila, že kovid není žádná hra na vyčuránky a hlupáky, ale "svinstvo", při kterém jde o "kejhák", a při kterém bychom měli držet všichni pospolu. Ida
tuhle falešnou moralitu ste si mohla odpustit, koneckonců kdoví, kolik jste jich nakazila vy a proč...taky do vás nikdo nevandruje. Divím se, proč nejste ministr zdravotnictví, vy byste to vyřešila levou zadní, jak vidím.
Protože když přišli s první vakcínou, tak vůbec nikdo netušil, že nebude mít 100% pozitivní ýsledek. Na to se pak přicházelo časem a sledováním účinků na lidech a zjistilo se, že i ti očkovaní jsou znova nakažení. Tak se přišlo s druhou dávkou a výsledek stejný. No a teď jsme tam kde jsme a už se v tom nikdo nevyzná a už jsme asi všichni úplně zblblí. A to včetně odborníků. Prostě nikdo neví co se s tím virem bude dít, jak bude mutovat a jestli má opravdu smysl nutit lidi do očkování, když to nezabírá. Protože to, že to nezabírá, to už víme všichni. Sice se tvrdí, že ti očkovaní mají slabý průběh té nemoci, ale to můžou mít i ti neočkovaní, pokud mají vlastní silnou imunitu. Jenomže ke zjištění toho, jak to opravdu je, jsou potřeba obsáhlé a dlouhodobé porovnávací studie. A k tomu sice dojde, ale určitě ne v tuto chvíli. Ten virus napadl lidstvo teprve před dvěma roky a to je strašně krátká doba na dělání nějakých závěrů, které mají opravdové opodstatnění v praxi. Takže jsme pořád ve stádiu "laborování", odhadů a předpokladů. A když to celosvětově nabralo tak kolosální obrátky, tak je naprosto vyloučeno, aby se teď zase celý svět dohodl na tom, že vlastně nikdo nic neví, že si prozatím neví rady ani odborníci a že teda se všemi opatřeními končí. Na tohle je bohužel už naše civilizace příliš vyspělá. Kdyby se tohle stalo před sto lety, tak je docela možné, že by měl tento virus úplně jiný průběh a dopad.
Tak toto pokládám za nejlepší komentář nejen zde, ale asi na celém netu od severu k jihu, od východu k západu. Jen bych podotkla jedno, možná podstatné. Cituji: "Sice se tvrdí, že ti očkovaní mají slabý průběh té nemoci, ale to můžou mít i ti neočkovaní, pokud mají vlastní silnou imunitu.
A to je myslím podstatné, neboť to POKUD je klíčová podmínka. A očkování, byť ne ve 100%, ale to snad neočekává nikdo normální, je schopno zmírnit průběh i u těch, co vlastní silnou imunitu nemají, ať už z jakéhokoliv důvodu.
Ale jinak suzymon
Pb a přesně tohle jsem měla na mysli. A může to být dokonce ještě horší, ale v tuto chvíli by bylo předčasné o tom psát a stejně by mi nikdo nevěřil a určitě by se na mne snesla vlna nesouhlasu od těch, co se museli nechat očkovat, a co se ne vlastní vinou dostali do toho příšerného očkovacího a testovacího mechanizmu, ze kterého pro některé, už asi není úniku.
pb, to si myslete. Já si zas myslím, že je to blbost. Vakcíny byly koncipované na virus s určitými vlastnostmi, od té doby jsou různé, výrazně jiné mutace. To je jak kdybyste vyžadovala od bot na surfování, že vás mají chránit před sněhem. Oboje je voda...Takže za mne nezájem o nesmyslné diskuze.
Tak svou chválu beru zpět, zjevně to bylo jen okecávání opět oblíbených manter o tom, jak nic nezabírá a kdo na covid umře, může si za to sám. Mějte se pěkně.
A já zase koukám jako puk, kam až se ta debata za tak malou chvíli stočila. O ničem takovém jsem přece nepsala, nebo že bych se vyjadřovala nějak nesrozumitelně? Jediné co jsem k té imunitě podotkla je, že je příliš brzy tvrdit i to, že místo očkování stačí ta osobní přirozená imunita, protože ani na to nejsou zatím udělány žádné dlouhodobé výzkumy. Nebyl ještě čas a je docela možné, že tohle ještě ani nikdo nijak neporovnává, protože zatím ani není žádná možnost jak to udělat. To všechno podle mne ukáže až čas. Ale nemyslím měsíce, mohou to být i roky, než všechno vyjde najevo.
Zajímalo by mne, jak se takové studie o počtu nakažení provádí a jestli se berou jako ultimátní. Protože třeba ze svého okolí znám případ uzavřeného pracovního kolektivu, který měl 100% proočkovanost (dvě dávky). Jedné z kolegyň nebylo dobře a vyšel jí pozitivní test, načež do týdne zalehla polovina kanceláře (asi osm lidí).
je to proto že COVID neni virus ale teroristická organizace a jejich cílem neni tě ochránit. Oni ti ty výhody dali, ale to bylo v době kdy ještě většina lidí nebyla zaočkovaná, ted když je většina zaočkovaná, tak utahujou dál smyčku i vám... jediný co se změnilo že potřebuješ k návštěvě holiče nebo kina jakýsi digitální certifikát kterej ti neříká nic o tom že jsi bezinfekční, neříká ti ani že nemůžeš skončit na jipce ani ti neříká že nemůžeš nikoho nakazit... jediný co ti říká je že jsi nabodaná... a v austrálii se přemnožili myši... co udělali? Vědci pár těch myší odhcytili dali jim samošířitelnou vakcínu, která ty mši steriliizovala a poté je pustili mezi ostatní... oni to řetězově roznesli dál a bylo vymalováno... ale dneska už víme že v těch injekcích je i grafen, kterej se dostává do mozku a postupně nahrazuje mozkové bunky kde tvoří svojí vlastní neurální síť + si v těle vytváří nanočipy, dekodery,... tohle víme díky skupině multioborových vědců la casa columna. Grafen sám o sobě je toxickej a naše tělo ho vylučuje proto je potřeba neustálé přeočkování dokud to s tebou nesekne... a potom ti udělaji pcr test, napíšou pozitivní, odmítnou udělat pitvu a zemřeš s covidem, kde budeš zpopolněna... oni se už neštítí ničeho... je tam látka v té vakcíně - jako pomocná která tudíš neni uváděna ve složení, která v tělu ve výsledku způsobuje extrémní zvíšení angiotenzinu2, kterej se ukládá ve varletech a vaječních a způsobuje sterilitu a u mužů nulovou spermiogenezi... Také tim přeočkováním oni dobře skryjou úmrtí na vakcínu protože aby jsi měla status naočkován tak musíš být 14 dní po třetí dávce a ti co se naočkuj a zemřou tak zenřou jako neočkovaní, popříapdě když se ti něco stane tak se ti to stane jako neočkované... a pokud uběhne těch 14 dnů tak si to záměrně nedaji do spojitosti... koukni na projekt hrdinové s tečkou
Tak, tak a bude to ještě horší, až se všichni naočkování spojí v jedno společné vědomí, tak udělají zátah na neočkované a všechny vás asimilují.
Bože můj, už sem myslel že sem četl vše ale tenhle ten blábol je unikát. .
Bože můj, tohle přece nikdo nemůže myslet vážně! Zamyslel jste se alespoň na pár vteřin, a položil jste jednoduchou otázku proč by to dělali ? Koho myslíte tím "oni"? Podle toho jak to píšete, si myslíte, že existuje nějaká utajená skupina lidí, která je složená z příslušníků všech světových států, kteří se mezi sebou tajně dohodli na masové a celosvětové genocidě, neboli systematickému hubení lidstva napříč světem? Takže já Vám položím jednoduchou otázku. Co budou ti "vyvolení" dělat pak a hlavně, kolik si myslíte, že těch utajených teroristů asi tak je? Můžete mi nějak vysvětlit, jaký by to mělo pro ně prospěch, kdyby vyhubili většinu populace a zbyli by tady sami? Protože spolu s lidmi by přece zaniklo úplně všechno a nic by už nefungovalo! Dovede si představit, co by asi tak dělala ta teroristická skupina v liduprázdném světě?
Nad takovýmto šíleným blábolem by se dalo přemýšlet pouze v tom případě, že by to očkování bylo cílené pouze na určité skupiny obyvatel. Třeba na ty "nepřizpůsobivé", nebo na tělesně postižené, nebo na mentálně postižené. A v tom posledním případě byste se možná mohl o svůj život obávat i Vy. Tím se Vás nechci dotknout, ale zapřemýšlejte si trochu, to zvládnete.
Tak jsem si to poslechla, ale nijak mne to nepřesvědčilo a svůj názor jsem nezměnila. A určitě to není proto, že bych patřila do toho zmiňovaného stáda, které se nechá manipulovat, protože zrovna já nejsem očkovaná ani jednou, a očkování nemám v plánu! Ale ne kvůli takovýmto konspiračním teoriím, ale proto, že i když patřím mezi "ohrožené jedince", protože je mi 73 let, tak se těším dobrému zdraví a nemám žádné zdravotní problémy a myslím si, že mám silnou přirozenou imunitu. Covid jsem prodělala loni v březnu s velmi lehkým průběhem. Nechodím ani na čkování proti chřipkám a chřipku jsem měla naposledy asi před 40 lety, jestli to vůbec chřipka byla, protože nemám na tu nemoc žádné vzpomínky. Vlastně si vůbec nepamatuji, kdy jsem byla naposledy tak nemocná, že bych musela navštívit lékaře, nebo musela brát nějaké léky a proto si myslím, že u mne by bylo kontraproduktivní, abych si do sebe nechala dobrovolně napíchat nějaké látky, o kterých zatím nikdo nic pořádně neví a neví se, jaké mohou mít vedlejší účinky, které se mohou projevit třeba až za pár let. Ani nelítám po všech čertech a netestuji se, jestli jsem pozitivní, nebo ne, protože na sobě žádné příznaky onemocnění nepozoruji. Na žádném testu jsem nikdy nebyla a ani si ho sama nedělala. A jelikož žiji docela normálně a stýkám se s lidmi, tak je docela i možné, že už jsem dokonce prodělala i ten "omikron", když všude čtu a poslouchám, jak nesmírně je to nakažlivá mutace, a že to hlavně napadá ty starší a neočkované lidi. S lidmi, které znám se stýkám bez roušek. A to i přesto, že i když jsou všichni co znám už naočkovaní 3x, tak přece ti očkovaní sice nemají žádné příznaky, ale tu nemoc mohou přenášet na jiné. Tak proto si myslím, že už jsem to od někoho z nich klidně mohla chytit, jenom o tom vůbec nevím. To mi připadá pravděpodobné kvůli tomu, že jsem i ten prvotní Covid 19" chytila od jedněch mých známých, kteří ale měli oba velmi těžký průběh té nemoci. Zatím co já jsem jenom ztratila čich a chuť, tak oni měli průjmy, zvraceli a lezli doma po čtyřech, protože je prý bolelo všechno svalstvo a dostávali se z toho asi týden. No a jelikož nerada cestuji, tak nejezdím po dovolených, ani po horách, do kin a divadel také nechodím a do restaurací už dávno ne. Vlasy si stříhám sama už pět let a tudíž se nikde nemusím prokazovat žádným "covid pasem", nebo něčím podobným a proto se očkovat nenechám, pokud mne k tomu někdo nepřinutí. A to si myslím už nehrozí, potože tohle "davové očkovací šílenství", bude muset samovolně zaniknout a nakonec musí logicky zvítězit obyčejný "zdravý rozum", protože jinak se všechno zhroutí a lidstvo se z toho bude dostávat, jakobychom prodělali ne nějakou nemoc, ale nějakou podivnou, vše devastující celosvětovou válku.
Zkuste více číst, dostanete odpovědi, ne které čekáte.
Páč znáte v okolí někoho, kdo po třetí dávce měl těžký průběh? Věděl pan Vojtěch o omikronu a jeho šíření? Proč jste se vůbec nechala očkovat?
diesel, jen jednoho? I na zdejší poradně je taky, co skončil na ventilátoru.
Vždy a u všeho se najde vyjímka.
Ano p.Milane jen jednoho z asi celkem 7 lidí co znám a vím , že mělo covida. Z toho 3 očkovaní a jeden na JIP, 4 neočkovaní a lehký a velmi lehký průběh! Jo znám ještě další dva lidi-sestru a švagra-ale to jsem se dozvěděl po tlf od nich jen jako oznámení-prodělali jsme jej. nic víc (bydlí na rozdíl od mne stejně jako 007 a Gumidek -na Hané.
PS ono jich je víc , ale ty o nichž jsem to psal mám z první ruky-přímo od nich , těch dalších pár 8? osob z doslechu- že prý prodělali covid! takže-bez záruky!
Kubek je zajímavá osobnost. Ještě před lety neviditelný podprůměrný doktůrek, který to dotáhl až na prezidenta lékařské komory. Co jsem měl tu čest hovořit i s několika lidmi z oboru, kteří ho znají, nikdy jsem neslyšel nic, co by zapůsobilo. Takže bych to viděl nejspíš na takovou správnou figurku, která se do této funkce náramně hodí. V současnosti se ale jeho charakter projevuje velice negativně, hlavně svým útočným a nenávistným postojem nejen vůči zkušeným odborníkům, ale i proti obyčejným lidem. Osobně se divím, že si lékaři nechají takovou reklamu líbit a Kubek zůstává nadále na své pozici. Psychopaté by neměli mít možnost zastávat tak odpovědné zaměstnání. Pan Flegr je tak trochu podivný mužíček. Je velmi chytrý, vzdělaný a bez pochyby přínosem pro vědu. Ale zřejmě žije v trochu jiné realitě nebo bublině, kde jeho názory sice mají naprostou pravdu a opodstatnění, v reálném světě je to totálně neakceptovatelné. Určitě se také nabízí varianta, kdy se spousta lidí pokouší prosadit jako známá osoba, ať už díky negativní emocí nebo nevědomostí. Stačí se podívat, kolik najednou naše země má různých epidemiologů, vakcinologů, a všelijakých počítačových grafiků, kteří přesně ví, jak bojovat s "pandemií". Každý si snaží ukrojit si svůj krajíc, někdo na veřejnosti, někdo v pozadí machinacemi a pochybným jednáním. Pro televizi je to výhra -> sledovanost -> peníze.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.