Zdravím zítra máme jít s rodinou do nákupního centra a tam jsou eskalátory, jenže se jich bojím protože před rokem mi to sebralo boty a rodiče říkají že se to nemusí stát. Tak se vás ptám jak bojovat proti strachu?
Zdravím. Než nastoupíte na eskalátor, nechte "odjet" 5-6 schodů, abyste měl/a dostatečný odstup od lidí před vámi, aby vám nepřekáželi při výstupu ani nástupu. Nebo ať vás někdo z rodiny uchopí za loket, a na povel s ním nastupte i vystupte (oba na stejném schodu). A uvidíte, že na tom nic není. Ida
Myslete na to, že zimní pevné boty eskalátor jen tak nezuje. Nejdřív si zkuste nastoupit - pokud možno tam, kde nebude moc lidí a uvidíte. Kdyby to opravdu nešlo, jeďte výtahem.
Sovětské eskalátory v pražské stanici metra Náměstí Míru na vás. To byl fičák. Nebo páternoster. Na eskelátoru to chce stát na stupínku, koukat pod nohy, nestrkat nic do žádné škvíry, včas vystoupit a nastoupit. Pokud jste vybaven průměrnou inteligencí a průměrně pohybově vybaven, zvládnete to.
Když se mi v gymnastice nepovede cvik, který už jsem uměla a namelu si, musím včas onen cvik opakovat. Znovu a znovu, jinak si v hlavě vytvořím blok... Takže pod dozorem si běž s někým zajezdit na pojízdných schodech. Pevnou obuv a postřeh, a zvládneš to v pohodě! Miliony lidí se tak denně přepravují. Děti i kulhavé babky.
groot*
Já ale nemám pevné boty pouze vansky
liska5
Já nevím, co jsou vansky. Hlavně, že bota nepadá. Soustřeďte se, a nahoře vykročte včas ven.
Liška, není to žádná legrace pro někoho. Moje kamarádka v metru špatně našlápla při jízdě nahoru, padla dolu na záda a celou cestu jí eskalátor vyvážel hlavou dolů a na zádech. Zmazaná jak šmírák, ale hlavně, že jí to třeba neskalpovalo, ale dobitá byla jako kůň. Až nahoře ji zvedli, eskalátor nikdo nezastavil. Nechtěla bych to zažít.
Vansky jsou tenisky Vans.
liska5
To chápu, že takový pád je malér. Může to chytit za oděv, prsty, vlasy, ..no brrr. Proto píšu trénovat s někým, soustředit se na ty kroky. A lidi by měli být poučeni, kde se mačká stopka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.