Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přítel je na blondýny

Od: arika odpovědí: 27 změna:
Co mám dělat:(
S přítelem nám to poslední dobou skřípe..
Před půlrokem se mi zmínil, že je na blondýny a upřímně si představoval jinou holku. Mě říká, ze mu ani o vlasy nejde, ale o tvář, tvrdí mi jak mě miluje že mám úžasné vlastnosti, že jsem i pěkná, ale vadi mi, že nejsem to, co chtěl.. jsme spolu 5 rok :( já ho miluju, ale přijde mi že on mě moc ne. Přijde z práce a je neustále u počítače a nechce se mi věnovat, jen zřídka. Už jsem nejspíš stereotyp, přijde mi, že ho zajímá jen, co jsem navařila a co uvařím. Jsem bruneta a mám nízké sebevědomí a vadí mi, jak se on dokáže bavit s ostatnímy holky tak otevřeně a semnou vůbec. Jsem smutná

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

6x

Přechozenej vztah. Mně říct přítel, že nejsem to, co by chtěl, tak obratem mu dám šanci, aby šel hledat své štěstí.

id

Po doplnění dotazu si nejsem jistá, zda by neměl prchat přítel sám od sebe nebo spíš od Vás.

Naposled jste byli společně venku před 4 lety, to vám bylo 18 let, 3 roky sedíte doma a v loni v létě jste onemocněla, moc nemůžete chodit ven. Tak se přestaňte vymlouvat, ven chodí či jezdí i vozíčkáři. Chápu přítele, že sedí u PC, co si s vámi má povídat? Sedíte v koutě, jste smutná. Vzpamatujte se. Co dělat vám odpověděla @liska5

arika
hodnocení

Já jsem s ním rok v domácnosti! Před tím jsem dodělala střední školu, nejsem doma 5 let!
id

Sama píšete Když nebyl covid tak mě nikam nebral naposledy jsme spolu někde byli sami před 4 lety. a jste s přítelem 5 rok.

hodnocení

3x

To je právě to. Dneska je to samej přítel - přítelkyně. Za našich mladých let se tomu říkalo, že žijou spolu na psí knížku a byla to dost hanba. Z toho se postupem času stává přednost, svatbu má málokdo, záleží asi na rodině, jak je k tomu vede.

Mně se to nelíbí, ale ať si každej dělá co chce, je to jejich věc.

Bobo, také se mi to nelíbí. Taťka třeba Vokurka, maminka Vomáčková, jedno dítě z předchozího stavu Novákovo, druhé společné Vokurkovo. Je v tom guláš.

Jenže život "na hromádce" má určité výhody. Matka je brána jako samoživitelka, i když druha má a vše funguje jako rodina. Ona má ovšem jako ta samoživitelka nárok na různé příspěvky, na které rodina nárok nemá. A když to stát poskytne, byla by určitě škoda toho nevyužít a svatbou o to přijít. Byli by sami proti sobě.

Druhá věc je, bohužel, úmrtí. Pokud se nejedná o manžele, není nárok na dědictví. Všechno má svá pro i proti. Jaga.

Pravda je ta, že za mého mládí bylo podobných vztahů jen velice málo a bylo to považováno za hanbu. Stejně jako svobodná matka. Ale časy se holt mění.

arika
hodnocení

My děti ještě nemáme

Jaga, napsala jste to přesně. Taky to tak vidím*palec*

Jo, to je přesně ono. Matka samoživitelka a všelijaké příspěvky a přitom spolu ti dva žijí jako manželé, jenom "na papíru" to není. A pak že využívat systému umí jenom romové.

hodnocení

2x

Váš vztah je přechozený. Stačí chodit s chlapcem rok či dva a svatba. A hotovo. Takhle se k Vám chová jako znuděný manžel po svatbě, prostě jste se mu už okoukala, rád by vyzkoušel nějakou jinou. V tom neporadím. Po tolika letech buď svatba nebo rozchod. Není nic mezi tím. Jaga.

joudic*
prechozeni je nesmysl, mozna navazany na vasi generaci. Hledame si prece zivotniho partnera, a ne co maji zrovna v jednom krame skladem a ber nebo nech byt, abys nebyl sam.. pak nema byt takova rozvodovost. Po 5-7ti letech uz oba vi, zda je partner celozivotni... a ne nasilim se cpat do svatby a jeste hur do decek a znicit jim rozvodem detstvi. Pokud lidi spolu nedokazou byt spokojeni uz jen par let sami, jak asi budou spokojeni se stresovymi faktory jako jsou haranti, atd..
Vy vlastne rikate rychle do chomoutu nez si vsimnou veci a charakterovych vad neslucitelnych se vztahem :) kdybych vasi myslenku prijal, uz mam nejmin po 4 rozvodech a vydelavam jen na alimenty.
smode2

To řekněte mojí dívce se kterou jsem před pár dny 16 let*smich*a neměnil bych...a to jsme celou dobu na "psí knížku"..ona i já si uvědomujeme že svatba = smlouva. A co je smlouva? To je dohoda pro ty co si říkají "já ti nevěřím, ty mě taky ne - pojďme si sepsat papír s pravidly!" Jenže ani svatba nic nemění. Stejně nikdy nemůžu vědět jestli ona zítra odpoledne nepotká někoho dalšího a já pak abych si koupil dělo na sníh abych se moh klouzat*smich* teď ale řešíme jak bude žít potomek a co bude dělat v 5, v 10, 20 letech, kde pak bude bydlet atd...to je důležitější a na tom se shodneme...vedlejší věci až později (v tom se odlišujeme od 90% jiných rodičů co žijí z ruky do huby - hlavně že svatba za jmění a už mají třetí mimino + druhý rozvod na krku - ale to že to vypadá že za 10let nebudou mít děti ani co jíst je nezajímá a mají to na háku*frajer*)...dříve byla svatba aspoň k něčemu (chudačka si vzala boháče, za socíků bezúročné půjčky atd)...dnes? Je svatba pouze 100% zátěž pro oba a nemá žádné skutečné opodstatnění nebo výhody jako tomu bylo v minulosti...takže ano, dříve musím souhlasit..dnes už je to ale jinak a je to i víc o štěstí - stát nebo církev už pár nezachrání:)

liska5
hodnocení

1x

Kolik Vám je let? Za nás se zpravidla po dvou letech chození konala svatba a do roka bylo na cestě miminko...Prostě posouvalo se to. Byly nové starosti...Vztah, který se nerozvíjí, nijak neposouvá, tak se přechodí a hyne. Pokud jen můžeš, tak neseď a neužírej se. Měj své zájmy, koníčky, cvičení, akce, kurzy, výlety, cokoliv. Musíš se vzdálit, neviset tak na něm. On si je Tebou natolik jistý, že Ti říká i to, co bolí. A Ty si to necháš líbit, a on Tě zrańuje dál. Odjeď někam k rodičům nebo příbuzným, ať máš odstup. Jeď na výlet s kámoškama...Zatím ať mu vaří blondýnky!

arika
hodnocení

Bude mi 22 :( je tady ten problém, který jsem zminovala vejš, problém který mi moc nedovolí chodit ven.. bydlím daleko od rodičů a kamarádu, neznám nikoho nezbývá mi než telefonovat
liska5

To jsi na samotě u lesa? Ani v práci nikoho nemáš? Pak si vyhledat, kde se co koná, jaké jsou v okolí oddíly, sbory,kurzy, kroužky, soubory, prostě něco zájmového, kde si kamarádky najdeš. Sedět od 22 let doma stěžovat si, že nikoho neznám a tak nemohu ven, to přece nejde. Z toho by jeden onemocněl. To je jak ptáče v kleci. To bych si třeba i brigádu kvůli tomu našla, abych nezůstavala sama doma zavřená. Možná by si ani nevšiml, že jsi pryč...Tyhle první vztahy nebývají napořád.

arika
hodnocení

Na Slovensku na vesnici, pro mě práce jedine home office.. ještě mě čeká vyšetření se strevy protože musím obíhat každých 15-30 min na toaletu .. dopravu nezvladam
liska5

To jsi jako od 17 let s ním někde na slovenské dědině? To nejde vrátit se domů? Doléčit ten zánět, ke kterému přispívá právě tato bezradnost? Komunikuj s rodinou. Takhle to nejde do nekonečna. Lepší už to nebude.

hodnocení

0x
Váš vztah vyhořel a dřív nebo později se stejně rozejdete a vás to bude asi bolet mnohem vic než přítele
Zkuste se občas hezky oblíct a nekam večer na chvíli zmizet bez toho aniž byste řekla kam no a pokud ho ani todle neprobudí tak uz pude jen o to kdy vam dojde že je to konec
arika
hodnocení

No ja se někdy namaluju a když mě vidí tak se usměje řekne, že jsem krásná ale i tak zůstane u pc. Když nebyl covid tak mě nikam nebral naposledy jsme spolu někde byli sami před 4 lety.. nemá vůbec fantazi a já jsem onemocněla minule léto vazneji a nemohu ani chodit ven :( stále sedím v koute a dívám se na něj nemám vůbec serotonin abych byla šťastná

joudic*
hodnocení

0x
ten je divny, ja bych vas nejmin 2x denne riznul, kdyz uz jste teda porad doma *vtip* *andel*
arika
hodnocení

:D on má radši počítačové hry

Má raději počítačové hry.Víte proč? protože si je spustí kdy chce, vypne kdy chce, nebrečí mu, neříkají nemůžu-bolí mne hlava, je mi špatně...

hodnocení

0x

lotte 17.01.22 19:32 odpovědí: 13 změna: 19.01.22 10:41Zdroj: poradte.cz/...

Napiš lotte ve Vnitřní poště, dejte si na sebe kontakt a zkuste se setkat, má stejný problém,je taky přestěhovaná na Slovensku a má asi stejné zdravotní problémy. Můžete si volat a navzájem se povzbuzovat.

liska5

To ale vypadá, že je to jedna a ta samá!

Je to jedna a ta sama. Můj názor je, že by se tazatelka měla co nejdřív vrátit domů, na tohoto "přítele" zapomenout a konečně se postavit na vlastní nohy. Dát si do pořádku zdravotní stav a najít si normální práci. Uvízla kdesi ve vzduchoprázdnu, není jí rady ani pomoci, nikdo z nás jí nenajde práci, nezačne ji vozit k lékařům a nepřiměje toho jejího bambulu, aby neztrácel čas hrami, je snad dospělý. Oba se chovají jako opravdu hloupé děti.

Co na ten stav říkají tazatelčini rodiče? To je jim jedno, co se děje s jejich dcerou? Nebo ji nechávají padnout na hubu, aby se konečně vzpamatovala, protože se od 17 let uvázala na troubu, navíc z jiného státu? Nic proti Slovákům, ale když to nemá v hlavě mozek, nestojí to za pohled.

smode2
Když má tazatelka kde spát a co jíst tak to bych ty rodiče co by je zajímalo cokoliv dalšího teda rád viděl*smich*

minsk
hodnocení

0x

Nedávno tady byl dotaz, kdy děvče žijící na Slovensku, hledá práci a kvůli nemoci se ptá, jaká by asi byla možná. Už si přesně nepamatuji.

Pokud jste to Vy, tak radím - máte-li se kam vrátit, tak zpět k rodičům, prarodičům a hledat štěstí, zdraví, práci tady v Čechách.

Nic Vás tam nedrží, a myslím, že stylem takového života, už tak budete mít málo vitamínu D a melatoninu.

A to všechno se projeví na zdraví a radosti ze života.

Znáte tu Pohádku o princezně Solimánské a ,,dr.Voštěpovi,,?

Nelze žít zavřená doma, bez pobytu na vzduchu.

Možná jsem odpovídala, že dobrá péče o lidi se špatnou funkcí střívek je v Nemocnici na Bulovce.

Koukejte na svoje zdraví, na sebe, vypadá to, že tam kde jste, Vás už nic dobrého nečeká.

Stačí to hezky probrat s přítelem, seznámit ho s tím, ať Vám dá požehnání.

------------

Teď vidím až po vložení, že už rádce nade mnou, dal odkaz na ten dřívější dotaz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]