Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypršelo 5 měsíců od očkování na covid. Co teď?

Od: slaisa® odpovědí: 8 změna:

Chci se zeptat

Mám za sebou 2 očkování na covid a chtěla jsem jít na 3., ale už mi nejde se zaregistrovat na tu 3. dodatkovou vakcínu, protože mi vypršel čas 5 měsíců. Co teď, když chci normálně fungovat, v létě na dovolenou, chodit do kina apod.?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

monarc
hodnocení

5x
Ono to určitě půjde, to nemějte strach. Jen mě dost zarazila jedna věc, tak si trochu rýpnu. Vy si tu šmakuládu nepícháte kvůli zdravotním důvodům, ale kvůli tomu, abyste mohla jít do kina a jet na dovču? Nebylo by teda lepší se pokusit o prosazení takového stavu věci, abyste do kina a na dovču mohla jet bez nutnosti se nechat opíchat? :)
Je to fakt mazec. Perte to do me, jen at si muzu uzivat. Sef z kraje prosince treti davka a ted lezi rozplacly v posteli s kovidem uplne stejne jako neockovani kolegove. Mozna jeate hur. Znami leti do turecka na dovolenou. Tam se to neresi. Kdyz poletite z polska tak staci antigen. Do restaurace muzete do volnych zon. Kina se daji snad prezit. Budou letni.

hodnocení

3x

Normalne si zajdete do ockovaciho centra, pokud vas obvodak neockuje, a tam Vam s radosti pichnou a potvrdi vakcinu...

hodnocení

2x

těch 5 měíců funguje (logicky) přesně naopak, tj. jde o minimální, nikoliv maximální možnou dobu pro 3. dávku..., neboli teď teprve můžete na očkování zas zamířit...

asi tak...

mathew
hodnocení

2x

A jste ochotná si píchnout i 4.? Protože do léta ta 3. nevydrží:-P*smich*

hodnocení

0x
Najdete si na netu ockovaci mista bez registrace, existuji

na místě bez registace neoprávněného žadatele vyrazí... (předpokládám (a skoro jistě správně), že i u cizinců se dle jejich data narození kontroluje, co u nás už dřív dostali) - bez registrace neznamená bez kontroly databáze očkovanců na místě, to se pěkně kouknou, taky jestli máte oprávnění to zadarmo dostat (máte pojištění)
(jediná možnost nechat si píchnout vakcinu zcela bez kontroly byla, když se očkovali (na vybranejch lokalitách) bezdomovci - tam to šlo snad úplně bez dokladů, pochopitelně bez pojištění, ale takovejch akcí bylo jen pár a co vím dávno skončily)

ale k očk. místům bez registrace (platí jistě i pro smíšená místa s registrací i bez) je důležitá jedna informace - zavírají fakticky půl hodiny před koncem oficiální očkovací doby
(je to vlastně logický - nějakou dobu trvá procedura (právě kvůli kontrole v databázi a taky vyplňování dotazníku zabere výrazně víc času než vlastní očkování včetně případnýho svlíknutí), a pak máte setrvat na místě 15-20 minut kvůli případný reakci, s čimž se oficielně musí počítat, i když odejdete dřív)
- některý místa na tohle někde v poznámce upozorňujou, některý asi ne, ale zavřou půl hodinu před koncem stejně...

mimochodem, jen bez registrace - Pha Wilsoňák (Hlav. nádraží) levá strana začátku haly, Spikevax (=Moderna)
t.č. po-ne 7-19 (tj. fakticky do 18,30!) polední pauza 12-12,30
- 19.1. po šestý večer bez fronty, lidí akorát na okamžitý odbavení
(poměr 3 administrátoři : 1 doktor (ten vlastně nedělá nic, i když s nějakym cizincem celkem živě diskutoval, moc jsem neposlouchal o čem, asi odpovídal na zvídavý dotazy) : 1 sestra - kdyby administrátorů bylo i 2x víc, sestra by to pořád v pohodě stíhala (nevim teda, kolik času zabere příprava jednotlivejch dávek z ampule))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]