Nejste přihlášen/a.
Sestra je nyní v evidenci na pracáku.Předtím rok po škole pracovala jako servírka u našeho známého,který měl horskou chatu-restauraci s ubytováním a kvůli vládním restrikcím, kdy měl šéf omezenou klientelu, též velmi nízké tržby, musel proto ukončit svojí činnost vyhlášením osobního bankrotu a propustil své zaměstnance po 16 letech svého podnikání.Též jsem tam jako studentka vypomáhala s úklidem jen o víkendu, kdy jsem měla ke svému studiu více času, ale starší ségra to měla na HPP. Na pracáku ji zprostředkovatelka objednává v intervalu 2x do týdne a dává jen dvě doporučenky.Je to běžný interval objednávání u většiny nezaměstnaných na ÚP.kdo má nějaké zkušenosti nebo by schůzky měly být více častější kvůli větší šanci získání na trhu práce třeba každý druhý den?
Tj. nějaký šikanozní interval ! Běžné je třeba jednou za měsíc nebo i jednou za dva měsíce. Asi nemají na pracáku klienty a tak jen extra častými pozvánkami vykazují činnost, aby nebyly panmámy taky brzo na místě vaší sestry.
Jak pro koho-vím o úřednici z ÚP, která mne objednávala 1x měsíčně a mého kolegu od krachnuvší firmy pak 1x týdně. Jedna a táž úřednice,ale -jestli to u něj bylo prot , že byl OBZP nebo ID? nwn vímjen že měl ale zkrácenou prac dobu a další rozdíl -už při registraci jsem ji doložil místa kde jsem již byl a kam se chystám-nedala mi žádnou doručenku a dokonce jsem ani nemusel na "motivační sezení".Jinak on tam byl delší dobu a já jen asi 2 měsíce (bral jsem to jako dovču a na dodělání restů co jsem měl naslíbené meloušky!
To je správný interval, když je někdo na pracáku, je za něj placeno zdrav.pojištění, případně dostává podporu z rozpočtu, měl by hledat práci velmi intenzivně a to denně, ne jít na jeden pohovor měsíčně a zbytek leháro.
K2, pracuji osm hodin denně, takže v pohodě. Dopoledne pracák, odpoledne hledání, případně obráceně. A vzhledem k tomu, jak všude zoufale hledají jakékoliv zaměstnance, tak by to trvalo tak tejden, než bych našla něco, kde bych mohla pracovat.
Re.:tabletka:Tj. závist, závist, nemůže snést pomyšlení, že musí tolik roků do nenáviděné práce a pořád ji ještě nevyhodili pro nadbytečnost, zatímco "flákači" na ÚP si dovolili pobrat X měsíční odstupné a ještě berou tučné podpory v nezaměstnanosti ! Co si to vůbec dovolují, vždy pracovali jen desítky let a za tu dobu si z těch statisíců stržených z mezd na sociální pojištění (spadá do toho i příspěvky na "politiku zaměstnanosti" ) zcela, ale zcela určitě nevydělalli ! Tj. na udání !
re: nktd
Nu, je pravda, že jsem nikdy nebyla na ÚP, jak jsem sem již psala, nikoliv proto, že bych si nikdy nemusela hledat novou práci, občas nějaká firma skončila a podobně, ale pokládám tento úřad za zcela neschopný najít komukoliv zaměstnání, je to jen rozdavatel dávek. Takže ani tak nezávidím, to fakt není co, ale spíš mne štve, že tuto zcela zbytečnou instituci musím živit.
A nejspíš jste si všiml (i když, s tím jednoduchým myšlením, co jste předvedl asi ne), že nikdy nekomentuji osudy těch, co "celý život dřeli a v padesátipěti je někdo vyhodil na dlažbu), ale vyčůraných slečen a mladíků, co od školy nehrábli, ale chodí se ptát na rady, jak se práci vyhnout i nadále, odchází z práce, protože "je to nebaví a šéf po nich chce, aby něco dělali", ale než půjdou do nové, musí si dávat "pauzu" a podobně. Ale ani těm nezávidím, není co, jsou to zoufalci.
Každý zdravý člověk, který se o sebe dokáže sám postarat má mou úctu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.