Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Barva písma vs barva pozadí na webu

Od: ben® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jak na Vás působí barva písma oproti pozadí při čtení různých stránek na internetu - tedy, která varianta je příjemnější pro Vaše oko a šetrnější ke zraku. Děkuji za odpovědi nebo jen za kliknutí v anketě. Zdravím!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Dobré jsou obě možnosti, pokud je zachován dostatečný kontrast.

Lidem, kteří mají problémy se zrakem se poměrně často lépe čte světlé písmo na černém (hodně tmavém) pozadí.

dzordz*
hodnocení

0x

Za předpokladu, že to není bílá na černé, nebo ještě hůř, jakákoli na bílé, mi to je trochu jedno. Nejraději asi černou na šedé.

Můžete zkusit snook.ca/... , pro správné varianty barev by v prvních dvou řádcích měla být dostatečně velká čísla, ve spodních čtyřech YES a u compliant buď YES, nebo sort of.

doplněno 04.03.13 07:51:

Aha, tak compliant nemusíte řešit, ono to u černobílých barev ukazuje jinak, než jsem si myslel :)

doplněno 04.03.13 13:17:

Mimochodem, wave.webaim.org/... prezentuje velmi zajímavé informace a souhrny.

ben®
hodnocení

- světlé písmo na tmavém pozadí

Dobrý den, děkuji Vám za ty odkazy - určitě jsou to užitečné nástroje pro tvůrce webu. Zdravím!

hodnocení

0x

- tmavé písmo na světlém pozadí

Při čtení přes den je ideální asi opravdu černá na bílé. Aplikaci co mám na čtení knih v mobilu a často používám večer v úplné tmě, tak mám černou na šedé, protože tolik nesvítí a čtení je příjemnější.

Rozhodně né nějaké "hravé" barvy na jiných barvách, jak to mají v oblíbě někteří Blogeři, nebo ještě hůř barevné písmo přes různobarevný obrázek *blee*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]