Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jak na Vás působí barva písma oproti pozadí při čtení různých stránek na internetu - tedy, která varianta je příjemnější pro Vaše oko a šetrnější ke zraku. Děkuji za odpovědi nebo jen za kliknutí v anketě. Zdravím!
Za předpokladu, že to není bílá na černé, nebo ještě hůř, jakákoli na bílé, mi to je trochu jedno. Nejraději asi černou na šedé.
Můžete zkusit snook.ca/... , pro správné varianty barev by v prvních dvou řádcích měla být dostatečně velká čísla, ve spodních čtyřech YES a u compliant buď YES, nebo sort of.
doplněno 04.03.13 07:51: Aha, tak compliant nemusíte řešit, ono to u černobílých barev ukazuje jinak, než jsem si myslel
Mimochodem, wave.webaim.org/... prezentuje velmi zajímavé informace a souhrny.
- světlé písmo na tmavém pozadí
Dobrý den, děkuji Vám za ty odkazy - určitě jsou to užitečné nástroje pro tvůrce webu. Zdravím!
- tmavé písmo na světlém pozadí
Při čtení přes den je ideální asi opravdu černá na bílé. Aplikaci co mám na čtení knih v mobilu a často používám večer v úplné tmě, tak mám černou na šedé, protože tolik nesvítí a čtení je příjemnější.
Rozhodně né nějaké "hravé" barvy na jiných barvách, jak to mají v oblíbě někteří Blogeři, nebo ještě hůř barevné písmo přes různobarevný obrázek
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.