Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik peněz vám zbývá z výplaty

Od: vysokoskolak odpovědí: 16 změna:

Ahoj, jsem 29 letý vysokoškolák, žijící sám, a mám dobře placenou práci. Spousta lidí mi řiká, že musím mít "peněz jak želez", když nemám prej rodinu. Myslíte si, že když mi zbývá jako single chlapovi cca 6 tisíc z výplaty, po zaplacení "Mám dáti" a takové to pravidelné spoření na povinné učení, dárky na vánoce, je to hodně?

Jak jste na tom vy?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Špatně položená otázka a nelze na ni odpovědět zda je to málo nebo hodně protože nevíme to hlavní Vaší výplatu..(ale chápu že to nechchete říct) a co a v jakých částkách máte za výdaje.

Pokud máte 100 000 tis měsíčně zustane Vám 6 tis je to málo a spořit neumíte.

Pokud máte 15 000 tis měsičně je to ok a zustatek 6 tis je super.

Vidíte že opravdu odpovedet nelze.

desetina
hodnocení

2x

Čili vám zbývá asi desetina z platu nebo mzdy. Asi by jste měl absolovat ještě lepší Vš ekonomku, když vám zůstane jedna desetina příjmu a ptáte se zda je to ok. Pokud takto s úmyslem šetřit, šetříte tak potěš koště, zřejmě jste na platu, čili státní zaměstnanec. To by tak asi odpovídalo.

hodnocení

2x

S rodinou a hypo mi po jeziskovi zbylo asi 60% cisteho prijmu.

Rekl bych, ze jako dobre vydelavajici 29 lety vysokoskolak delas neco spatne a nebo nevis, co znamena mit dobre placenou praci.

Ale kdo vi. Treba mas extra draheho konicka...

smode2

Axus a HYPO? To je snad *vtip*, ne? Teda pokud to není investiční hypo..

Pěkný skrblík. *smich*

hodnocení

1x

Záleží na výšce platu, každý to má jinak. Někomu nestačí třeba 80 000,-, jiný je vděčný, když si vydělá 15 000,-. Já osobně myslím, že to není špatné, v 29 letech, když to spočítám, tak ročně ušetříte 72 000 + úroky, i pokud byste měl rodinu, zase jsou výdaje jiné a jste na to dva. Není špatné mít třeba stavebko, případně třeba i jen 2 000,- měsíčně dávat na nějaký zajištěný účet. Šikovný poradce vám poradí.

hodnocení

0x

Těch 6 tisíc vám zbývá i po odečtení jídla, drogerky, lékárny atd. nebo zaplatíte bydlení vč. energií, pojištění atd... a máte 6 tisíc na jídlo?

smode2
hodnocení

0x

Když píšete že máte dobře placenou práci tak jsem si nejprve myslel že u té 6ky omylem chybí nula. Nicméně to co se považuje za "hodně" se v naší stále rychleji se rozvíjející zemi směrem k rozvojovým neustále snižuje a když se podívám na některé kamarády tak ano, 6 by bylo ještě před 10 lety obrovské zoufalství, dnes už je to super ;) ale nic s tím patrně nevybudujete..

tomaso
hodnocení

0x
Tak polovina...a je to teda nasobne víc než to co zbývá vám...

id
hodnocení

0x

Ušetřit 6tis z dobře placné práce je směšné. To zvládne i důchodce se slušným důchodem. Jen odhadem, na své bydlení v hodnotě 3 mil si ušetříte za 40 let a to už budete v důchodu.

Co to je slušný důchod?jen se ptám.

id

Slušný důchod má ten,co se za života snažil a ne jen plnil příkazy svého nadřízeného. Ten kdo nepracoval pouze 8 hodin denně, ten co něco uměl a uměl svou práci prodat. Třeba ten, co měl dvě zaměstnání, jedno z nutností a druhé jako koníčka. Nemyslím tím politiky a jejich financích nic nevím ani nechci vědět. Už je vám to jasné @zavinaci?

tabletka*

Id, podle vaší logiky by například vědec v universitní knihovně měl malý důchod, protože se flákal a nefáral? Máte tedy jednoduchý pohled na život, to vám řeknu.

id

Ano, v jednoduchosti je krása. Je dobré když člověk umí i číst. Vašeho vědce bych zařadila do mé uvedené věty

ten co něco uměl a uměl svou práci prodat

.Můžete ten můj výčet doplnit - tedy dle vás, kdo má slušný důchod?

agent*

Jak přesně se to na takovém důchodu projeví, že někdo neplnil jen příkazy? Asi moc ne? A že někdo měl 2 práce? To už možná nějakou tisícovku navrch hodí, ale 6 asi spíš ne.

id : že píšete, že důchodce se slušným důchodem musí ušetřit 6 000,- lehce. Napište,prosím, kolik je slušný důchod. 15 000,-? To pro mě je už slušný důchod. A teď zkuste počítat : Nájem i ve vlastním , elektřina, plyn, vodné a stočné, odpady, pojistka, nějaká režie - žárovka, vodovodní baterie a různé drobné opravy, revize plynu, úklidové prostředky, léky atd, atd...nějaké jídlo, pokud máte zahrádku, tak semena, postřiky, hnojiva atd. Z toho 6 000,- dokážete ušetřit? Já mám důchod 13000,- a podle vás bych snad měla ušetřit 4 000,-? Ani náhodou ! A on přece píše i o nějakém spoření, ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]