Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás. Chci se zeptat jake mate zkušenosti s nakupem na Aliex.. Jedna se mi o zasilku přimo z Činy. Plati se nějake clo nebo daně. Hodnota zboží do 15 dolaru.
Kepak milá zlatá ted kupovat na AE, to jste měla před více jak půl rokem, když ještě neplatilo to totalitní EU výpalné a zejména tučné výpalné České poště. Ted máte ve hvězdách jak bude nebo nebude proclena zásilka z AE. Jsou na to rozsáhlé diskuze na netu s otřesnými zkušenostmi zejména s ČP. Já se marně snažím ČP vypovědět Plnou moc pro celní zastoupení, ale mají smůlu nakonec jsem poslal přes datovou schránku. Nicméně ČP když si zamane tak vám zásilku stejně proclí v tzv "zvláštním režimu" a napočítá druhé DPH i když už jste zaplatila rovnou AE, jak je pravidlem, že "VAT" (DPH) se na AE zaplatí rovnou. Já jsem se zásobil s předstihem za asi tisíc USD z AE a ještě jsem na tom vydělal. Čínan skřípal zuby.
Můžete zkusit i čínana AE s "VAT" zaplacením u zboží a přímo "AE standard shipping", tam údajně AE garantuje že to neprojde znovu zadržením na celnici s dalším sekundárním vymáháním již jednou zaplaceného DPH. Jen je tato doprava dražší než "Cainiao super economy". Obecně od čínanan to jde třeba týden, ale "cirkus ČP" to zadrží v česko a vyhnije třeba na 4 týdny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.