Nejste přihlášen/a.
U mých kamarádek co jsem vypozoroval záleželo na tom zda berou to chemické svinstvo (hormonální antikoncepci) a nebo jestli používaly(i?) jenom šprcky. V prvním případě to může být až na léta než se tělo dá dohromady, v druhém (pokud není tělo zdegenerované jinými svinstvy od gynekologa) hned nebo cca měsíce. Výjimka potvrzuje pravidlo.
1. dceru ani nevíme jak, 2. syna pak delší dobu-pže šlo o císaře, tak jsem dostali doporučení aspoň 2 roky vydržet než by přišlo druhé. .Když jsme se pak rozhodli, že přijde druhé , tak půl roku jsme se pokoušeli a nic, pak jsme se na radu gynekologa na toto vykašlali,, přestali na to myslet a pak po nějaké době to už šlo. Máme mezi nima rozdíl 4 roky.
Podle lidové slovesnosti to bylo tak, že po svatbě do roka byl potomek. Tedy 3 cykly. Taky se říká, že když to ani po roce nevyjde, tak se obrátit na lékaře. U starších partnerů bych šla dříve. Já to první měla hned, na konci VŠ. Ani jsem nezula běžky. Ale nebrala jsem antikoncepci, tenkrát byly ty hormony v tabletkách o dost silnější a mnoho žen HA nesnášelo, tloustlo se po tom, byly nevolnosti. Tak se holt měřily teploty a vypočítávaly plodné dny. Mluvím o přelomu 60. a 70. let. Která si ty křivky teplot dokázala vyhodnotit,uměla se vnímat, tak nejen dokázala dřív cíleně otěhotně, ale docela zvládala se otěhotnění vyhnout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.