Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jde to zvrátit, vyléčit?

Od: 1267 odpovědí: 19 změna:

Dobrý den,

diagnostikovali mi prediabetes. Můžu to ještě zvrátit dříve, než mi propukne cukrovka a čím?
Máte s tím někdo zkušenosti?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tabletka*
hodnocení

2x

Ano, můžete a jistě vám lékař řekl, že pokud začnete se změnami, tak k diabetu ani nedojde. Jistě je řeč o diabetu II, který převážně vzniká v důsledku špatné životosprávy. Léčba vypadá jako jednoduchá, ale opak je pravdou. Je třeba skutečně změnit svůj život, začít jíst zdravěji, čímž nemyslím držet vysloveně nějakou dietu nebo pít bylinkové čaje, ale skončit s prasením. Přiměřeně cukrů, kalorií, minimum alkoholu (doslova, jednou za čas dvě deci vína a na Štědrý den pivko). Tím vším zhubnete. Spousta pohybu ve formě sportu. Je to neuvěřitelné, ale dostatek zdravého pohybu vám skutečně sníží hodnoty glykémie velmi výrazně. Sledovat cvrkot na dia diskusních forech, tam se dozvíte spoustu příběhů podobných vašemu, povzbuzení a hlavně rady, jak ty změny uskutečnit.

Možná vám zde bude někdo radit vyslovené přísné diety a přípravky, ale to nejspíš zatím není třeba. Stačí si srovnat priority, stravování, aktivity a samozřejmě psychiku, nedřepět moc u kompu, žít pravidelnějším, klidným rytmem. A pak vše dobře dopadne a cukrovku nedostanete. Což bych vám přála, skutečně je to hnusná nemoc se spoustou nepěkných důsledků a těžkých zdravotních problémů.

1267
hodnocení

Děkuji moc za radu

1267
hodnocení

A jak je to se sladkým, mohu alespoň dva zákusky za týden?

tabletka*

Tak nevím, zda si ze mě děláte prd..l. Asi jo a mrzí mě, že jsem se namáhala s dlouhou odpovědí. Dva zákusky za týden, pokud jeden bude rajče a druhý kedlubna je v pohodě. A na narozeniny rakvičku a věneček, abyste si připomněl, že nejste nesmrtelný,.

1267
hodnocení

*smich* Dobrá. Rozkaz. Tak jednou za čas. Já vím, cukrovka nenís sranda. Děkuji.

Dnes lékař poradí raději než umělá sladidla omezeně třeba kousek čokolády, dnes striktně není zakázané sladké, pouze hodně omezit.

asd1
hodnocení

2x

Vhodná dieta a dostatek pohybu udělá hodně... = Zhubnout a být v kondici. Pokud je pohyb tak můžeš i žrát dorty a cukr v krvi bude OK, rovnou ho spálíš.. Takže lehká procházka k cukrárně, pak svižnější procházka na vyhlídku za městem a je to v pohodě.

pb®
hodnocení

0x
Dá se to zvrátit zhubnutím, zdravější stravou a pravidelným pohybem. On pohyb ideálně v přírodě je lékem na mnoho civilizačních nemocí. Nepíšete nic o věku a váze. No já mám krev v pořádku, vážím 60kg a přesto si půjdu teď po večeři trošinku zaběhat, tak na půl třičtvrtě hodiny. V televizi je stejně prd a mám snad radši doma uklízet?

liska5
hodnocení

0x

Půjčte si brožuru : Karel Kubát: Jak se vyhnout cukrovce?

A ještě víc pokynů je knížce MUDr Dagmar Vránová: Chronická onemocnění a doporučená výživová opatření.

nickw
hodnocení

0x

Nedávno jsem slyšel o člověku, kolem 40, který se během lokdaunu přejídal uzeným, a to byl začátek diabetu.

Tak ono uzené není prvotní důvod diabetu,ale je to jen jeden z vícero důvodů, po dědičné dispozici až po nezdravý životní styl atd!

tyler
hodnocení

0x

Pokud by vás zajímalo více info o cukrovce a dalších nemocí s ní spojených/na ni navazujících, doporučuji videa na kanálech YouTube: Dr. Eric Berg a Dr. Sten Ekberg. Dozvíte se zajímavé věci. Většina videí dostupná s CZ titulky.

tabletka*

jo, scientologie ho vyléčí. Já to tušila, že lovci dušiček a prodavači iluzí naběhnou...

tyler

Moc nerozumím vaší reakci, cítím z ní sarkazmus či ironii. Vzdělání se v tématech, které dotyčného zajímají/mohou zajímat, berete jako něco nevhodného?

liska5
hodnocení

0x

Pokud je sklon k diabetu a dáte si něco sladkého, tak následující hodinu nesportujte a odpočívejte! Cukr se z krve uklízí do orgánů k využití pomaleji a v tu dobu by leptal cévy. Nejhorší je bílý rafinovaný cukr, co je v nápojích a laciných čokoládkách a tyčinkách. Když už musíte něco smlsnout, tak hned po hlavním jídle a něco, co Vám dodá minerály, jako sušenou švestku, meruňku, datli, kousek vysokoprocentní hořké čokoládky, k tomu pár ořechů a je to jako zákusek, ale přijatelný, plný užitečných látek. Kupte si v lékárně kvasnicové tabletky Diastabil, čaje pro diabetiky, někdo chválí tablety s chromem. Nejsou na škodu ani kapky Žilní směs, protože cukrem v krvi trpí právě ty nejjemnější cévky - vlásečnice. To se nejdříve projeví v citlivých orgánech oko a ucho, ale i v kůži nad kotníkama.

S tím se nedá než souhlasit. Jen bych upravil tu větu /Nejhorší je bílý rafinovaný cukr/ Neexistuje asi ani jediná vědecká studie která by potvrdila že bílý je horší než hnědý. Chemicky je to stejná látka a v žaludku je tma takže tam jsou oba černé takže štěpící enzymy si nemůžou vybírat podle barvy.
liska5

O hnědém jsem nic nepsala. Myslela jsem ten nejčastější z obchodu, abych mohla zmínit ten přirozenější v ovoci.

farm
hodnocení

0x

Změnou životního stylu se dosáhne mnohého - třeba nákupem a stálým užíváním bicyklu, máte-li vhodné podmínky. Pohyb je důležitý - čím víc, tím líp. A baštit málo, ale pravidelně. Víc než sladké prý vadí tuky = ► vepřový bůček.

V bytě moc nezabere skládačka Tern alternativni-cyklistika.c/...

liska5

Metabolizmus cukrů i tuků probíhá v játech, a tak tuky taky vadí. Hlavně tuky živočišné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]