Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak umět nedělat nic a být s tím v pohodě

Od: veronikanejsem odpovědí: 12 změna:

Ahoj, ráda bych se vám svěřila s něčím, co mě již dlouho trápí. Nemám nejspíš v okolí nikoho, kdo by to pochopil anebo se s tím nechci svěřovat nikomu známému, protože by to mohl pochopit tak, že se například vychloubám, i když mě to ve skutečnosti ze vnitř užírá.

Neumím nic nedělat. Pořád si hledám informace, pořád něco čtu, studuji, investuji, snažím se dosahovat cílů, cvičím, jím zdravě a mmilion dalšího a každý den musím být lepší, než jsem byla včera. Zní to jako asi ideální život směřující k úspěchu, ale problém je ten, že vůbec není. Pokud si chci odpočinout, nejde to. Neumím si prostě pustit film, aniž bych v něm sledovala něco, co mi pomůže na mé cestě. Je to v pořádku, nebo s tím mám něco dělat? Jsem poslední dobou zmatená z mých pocitů a nevím, co je správné. Neumím si prostě jen tak odpočinout a zároveň se cítit dobře. Chtěla bych prostě aspoň jeden den strávit nic neděláním a zároveň se cítit dobře. Jakmile nic nedělám, tak se necítím dobře a přicházejí až depresivní stavy. Mám pocit, že nedělám dostatek, že se flákám, že mohu dělat více a více a mám pocit, že nikdy toho nebude dost, nikdy nebudu spokojená a to mě přivádí k nekonečnému běhu za štěstím, které nikdy nedokážu chytit. Jak se mám tedy zastavit? Potřebovala bych s tím prosím pomoct, nebo mě to dožene do stavů, kterých se chci vyvarovat.

Ráda bych prosím slyšela jakýkoliv názor. I kritiku, pokud bude ovšem objektivní a nepůjde jen o hloupé odsouzení.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dada*
hodnocení

2x
Dobrý den, níže posílám odkaz, snad Vám alespoň trochu pomůže.
jogadnes.cz/...
veronikanejsem
hodnocení

super, děkuju

veronikanejsem
hodnocení

Teď ho čtu a moc mi to pomohlo, skvělej článek. jestě jednou díky

joudic*
hodnocení

0x
take odpocivam praci a jakoukoli cinnosti, vzdelavani se atd, u filmu pracuju, casto mi jede i naraz film/tv a youtube tutorial, a je fuk, ze obe audia jsou odlisnych jazycich.. narozdil od vas si odpocivat nepotrebuju, uz jsem prece zrelaxovany oblibenou cinnosti. Dokonce i jim vetsinu zivota ve stoje, naposledy jsem jedl u stolu nekdy v lete jeste pred coronou. Zadne stavy nemam, jsem nadmiru spokojeny a po probuzeni uz premyslim do ceho se ten den vrhnu.. kdyz nic nedelam, jen se nudim.
veronikanejsem
hodnocení

Dííky, aspoň vím, že v tom nejsem sama a jak to tady čtu, je to nejspíš uplně v pořádku.

nickw
hodnocení

0x

Je to tak odjakživa nebo to začalo v určitou dobu?

V prvním případě jde o vrozenou povahu lpějící na vnějších činnostech, v pracovním prostředí zvanou workoholismus. Člověk sice vytvoří mnoho více či méně užitečných věcí, ale "štěstí" zůstává omezeno na činnost. V případě jejího znemožnění, např. nemocí či úrazem, takový člověk dost trpí. Tělo se samozřejmě dřív opotřebuje. Lze to do jisté míry omezit vhodnou stravou, duševní hygienou apod.

veronikanejsem
hodnocení

Super, díky za komentář. Mám to odjakživa. Na ten workoholismus se podívám a budu o sebe pečovat víc hlavně o nějaký ten vědomý odpočinek.

liska5
hodnocení

0x

Každý jsme nastavený jinak. Nelze říct, co je v pořádku. Někdo je holt víc flegoš...Jste v důchodu nebo studujete? Hodně Vám přenastaví děti, rodina...

liska5

Jen upozornění: Do ankety nemohou přispět neregistrovaní.

veronikanejsem
hodnocení

Studuji a moc děkuji za komentář :)

id
hodnocení

0x

Nemohu přispět do ankety a tak sděluji - je to normální, jste tak nastavená a obyčejně jsou to lidé ve znamení Panny.

Já to mám také tak. Dokáži si odpočinout přes den 20 minut s knížkou, v leže s nohama nahoře, uleví se mi. Nedokáži si pustit film a na klín si nevzít jakoukoliv práci, zvládnu film i pracovat. Co opravdu chci vidět, tak to zládnu u vaření.

Ráno v 7.00 hod. po labužnické snídani mám jasno co udělám a v jakém pořadí , denně jsem několik hodin mimo domov. Ve 23.00 hodin odcházím spokojena do koupelny a spát.

veronikanejsem
hodnocení

Děkuju, aspoň že vím, že v tom nejsem sama. Ascendent mám v paně, ale jinak jsem vodnář :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]