Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přišla faktura elektřiny průměrná cena 8 Kč/kW ! ! !

Od: watt odpovědí: 21 změna:

Dnes jsem nahlédl do vyúčtování elektřiny od ČEZ a málem mě omývaly. Mám sníženou hodnotu jističe už pouze na 16A, abych neplatil vysoké pevné poplatky "za jistič. Přesto... Cena průměrné kW české, v česku vyrobené elektřiny pro čechy, vychází na 8Kč a to ještě za minulý rok. (Celková cena faktury/celkové kW) Čili z prokazatelné výrobní ceny české elektřiny mezi 0,25-0,50Kč/kW dokážou politicko-podniktelští lichváři pod praporem EU, vykouzlit "lidový" až 30x NÁSOBEK výrobní ceny. To je na jasnou defenestraci a povstání...

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Poděkujte Zeleným. Bursík zařídil, že výrobce energie ji musí nabídnout na burze a nesmí ji prodávat sám. Něco jako Kalousek, když zakázal armádě nakupovat cokoli bez překupníků.

A dnešní němečtí rudozelení zajistí další zdražování a kolapsy ..

watt
hodnocení

To je jednoznačně, jednoznačně na lidové povstání a defenestraci...já jsem z toho ještě vybruslil relativně levně, díky nízkému celkovému kW náběhu a sekundárním relativně, relativně příznivým smlouvám za ještě sice vysoké ceny, ale v dnešní šílené LICHVÁŘSKÉ energetické cenotvorbě přijatelné ceny září 2021. Tedy před říjnovým EXTRA LICHVA skokem. Lituji lidi kterým přijde faktura již tento rok po zimě na 60 000 - 80 000Kč za topení. Vrhnou se na ně exekutorští pacholci... která pak vláda byla u Koryt v době schválení poplatku OZE 600Kč/kW na každé faktuře? ODS...samozřejmě další vlády svou ignorancí nebo aktivním podpisem pod další regulace fanatiků EU mají další podíl na růstu cen elektřinyi plynu...

tabletka*
hodnocení

2x

Tak tu defenestraci běž provést, to za tebe tady odsud nejspíš nikdo neudělá, i když revolucionáři by se tu jistě nějací našli, aspoň podle řečí. Prostě se seber a jdi ty, co ti zdražili elektřinu nebo na co si to stěžuješ vyházet z oken.

watt
hodnocení

Že by "revolucionáři" byli i při těch předchozích českých defenestracích !? Nikoliv, jde o prosté vyjádření vůle občanů k totálně odtrženým "elitám"... stejně dojde k masivní vlně nepokojů v celé slavné EU a pevně doufám, že to smete tu novodobou šlechtu, jen dohlédnout aby nenastoupila hnědá NAZI či černá KLERO totalita...

hodnocení

1x

Teraz je škoda plakať nad rozliatým mliekom. V minulosti ste sa nepostavili proti voľnému trhu s energiami a teraz je tu výsledok.

watt
hodnocení

A to mám fakturu osvobozenou od DPH, jinak by dokonce průměrná kW vycházela na 9,6Kč ! ! ! ! ! ! !

watt
hodnocení

A dále jsem pro žádné členství v Eu Rajchu nehlasoval a už tehdy v době toho referenda jsem se tázal na oficiálních info kanálech doslova: "Jakým způsobem jde z EU vystoupit a půjde to vůbec bez ekomomického vydírání česka?"

max*
Tak do te burzy nas prece vehnal streec Klausu a ten je prece ten nejchytrejsi ze vsech, tak musime byt radi.
Rikal, ze nam to zlevni energie, hehe.

smode2
hodnocení

0x
Očekávám v nejbližších letech nárůst na cca 25 Kč/kWh. Cena bude navázána mj. na cenu pohonných hmot a dlouhodobý průměr cen fotovoltaických řešení. Dá se očekávat i masivní odpojování českých domácností od tradiční energetické sítě tepelných a jaderných elektráren, což zajistí pro zbývající připojené další strmý nárůst ceny za kWh. P.S. u nás nikdy nikdo protestovat nebude, "zlými komunisty" jsme z minulosti vychováni že protestovat=vězení. Navíc dnešní kluky ženy vychovaly často jako slabochy. Není tedy ani kdo by protestoval.
watt
hodnocení

K tomu nedojde, celou slavnou EU se přežene vlna lidových nepokojů a smete tu pseudo-zelenou agendu. U nás bude muset dojít k národnímu očištění od EU kolaborantů zprofanovaných spoluprácí s EU fanatiky GD na úkor peněženek dolních 9,5 milionů čechů.

tomaso
hodnocení

0x
To děláš asi něco blbě, já mám cca 4kc/kwh s DPH. Nějaký normální tarif od PRE...
watt
hodnocení

Celková fakturovaná částka s DPH/celkové kW? To rozhodně nebude pravda co píšeš!

Celkem dobrý tarif mám to podobně

id
hodnocení

0x

Spotřebováno 2 888 kWh, zaplaceno 13649,- Kč = 4,73 kWh s DPH od ČEZu

watt
hodnocení

Možná, ale loni a za notně starý FIX ceník zřejmě. Já to mám měsíční DPI vyúčtování.

id

Žádný fix, roční vyúčtování v 11/21, zálohy zatím zůstaly i letos stejné, že půjdou nahoru je jasné.

karel556*
No a jsme doma! DPI, to jste měl napsat hned.

hodnocení

0x
"Já to mám měsíční DPI vyúčtování." - tohle chtělo napsat hned ze startu. Měl jste pofiderního dodavatele a možná jste ročně pár stovek ušetřil. Teď platíte jako nový zákazník čezu, který jim dlouho nevydrží, tak proč by ho neškubli? Mám u čezu topenářskou sazbu a platím násobně méně. Loni se mi sousedé, co byli u BE chechtali, už je to přešlo.
watt
hodnocení

No jak jsem tu psal, nakonec jsem i ten slavný ČEZ alespon trochu očůral a kličkou si zařídil ještě relativně sice vysoké (o 60% dražší než Kolobřík), ale na tu lichvu ted, ještě horko těžko přijatelné ceny. Elektřina bez DPH kolem 2kč/kW cena ale úplný základ bez distribuce a vyděračských plateb za jistič a OZE apod. A plyn je tedy taky o 60% dražší než v září u Kolibříka, tedy ČEZ plyn 0,839Kč/kW bez DPH a distribuce apod. Nu ale podle těch 1,5Kč a více co mají někteří ted od ledna za plyn na topení...

hodnocení

0x
Protektorát, rajch, název otázky tak titulek v novinách. O co se tu snažíš?

Rozeštvávat pracující, kteří potřebují klid na práci? Rozdmýchávat vášně?

Když přitom dobře víme, že je to potřeba, "protože abychom se všichni měli dobře".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]