Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Světově uníkátní muzemum kočárů Čechy pod Kosířem

Od: rentier odpovědí: 4 změna:

Musím zde nadhodit opravdu krásné muzeum kočárů v Čechách pod Kosířem mezi Holomoocoo a Prostějovem. Protože tohle muzeum není jen klasickým muzem, ale hlavně restauratérská manufaktura pod vedením Mistra Řemeslníka pana Obra. Je to takové velmi milé pohlazení a vzpomínka na jistou noblesu "Starých dobrých časů". Časů kdy jsme měli ještě řemeslníky světové úrovně "na každém rohu", co vlastníma rukama dokázali vyrobit překrásné věci co přetrvaly staletí. V překrásném soukromém muzeu je vidět, že tu práci skutečně milují a dělají s láskou. Mají zde také naprosté světové unikáty jako největšěí existující provozuschopný pohřební kočár nebo zapůjčený obrovských zlatý korunovační kočár. (oba se účastní bud pohřbů nebo natáčení historických filmů) Naprosto úžasný je taky odborný a detailní výklad majitelů muzea o každém exponátu a jeho restauraci. Sama budova muzea je nová a útulná, zvenku historizujícího vzhledu, možná trochu nepatřičně jižanského vzhledu, ale to je věc názoru. Na tomto muzeu a jeho lidech je vidět obrovská láska k zaniklým řemeslům a krásným uměleckým věcem, protože tam nejsou jen kočáry ale i široká plaeta funkčních doplnků a historických kočárků atd. Asi jsem zatím podobné profesionální a tak útulné, vlídné muzeum nenavštívil "a přitom taková maličkost" řeklo by se kočár...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No jo, asi by bylo fajn, ale já mám poněkud smolíka. Do Čech p. Kosířem jsem jel asi před patnácti lety, bylo to zamčené, i když nemělo. Podruhé jsem jejich kočár potkal dnes a zase se mi to nelíbilo. Někdy tam asi nahlédnu, mám to kousek...

tomaso
hodnocení

0x
Je to asi strašně krásný, ale mě to třeba vůbec neláká se dívat na kočáry. Ale určitě se najdou fanoušci...

hanavod
hodnocení

0x

Ach te stary čase, dež Morava nebela pod Čechama, a dež se tam mlovilo hanácke. Pěkná dědina hneďka pod jednym z nejduležiťéšich kopcu pro Moravane, člověk vi gde to nande. Pěkny zámek, volně přistupné park. O negdá, tam bela fajn véstava s Kukym, nevim estle eščě běži, ale bela super pro děcka!

007cz
hodnocení

0x
Véna Obrů je můj kamoš, má to tam krásné, doporučuji navštívit. Je ten Kosíř nám sežral kůrovec.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]