Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se vysílalo dříve o Vánocích

Od: ama odpovědí: 13 změna:

Ahoj, zajímalo by mě, jaké pořady se vysílaly na Štedrý večer v 80. letech. Byla vysílána taky pohádka, nebo něco jiného...?

Díky za odpovědi.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tabletka*
hodnocení

2x

Ty samé co nyní.

Letošní Silvestr byl katastrofální.Zlaté Silvestry v minulých časech.Byly pohádky, zábavný program ..písničky. O tom si dneska můžeme jen zdát.Dneska se to odbude filmem,který jsme viděli několikrát a je to.

Není pravda, že to bylo stejné, od odpoledne byl program, kabaret, scénky, bývalo to vtipné, mezitím nějaká pohádka, komedie, aby poslední den a večer byl pohodový. Letos jsem se nakonec dívala tak napůl na krimi, přestože jsem to již viděla. Pamatuji si, jak estrády apod. byly výpravné, program míval spád, letos jsem se nedonutila podívat se na jedničku. Asi jsem o nic nepřišla, jak jsem druhý den četla. Je ale pravda, že dřív nebylo tolik programů, tak asi na vystoupení bylo víc financí. Nevím, když dnes některé Silvestry opakují,zase se změnila doba, už to vidím zase trochu jinak.

Zavináč a Lenula-tazatel-ka se neptala na silvestra ale na štědrý večer!

Co si pamatuji tak večer obligátní Mrazík, v průběhi dne pohádky v podstatě jako dnes-Popelka s L.Šafránkovou,Zlatovláska s J.Kotrbovou...

Ono to přijide na stejno,,,pořád to samé,,

hodnocení

2x

Nepamatuji si už rok vysílání, ale vzpomínám na kouzelnou Popelku s Evou Hruškovou a Jiřím Štědroněm. Byla černobílá a strašně krásná.*srdce* Zpíval tam Jan Tříska.

Nebyly to přímo Vánoce, ale z mládí vzpomínám na rovněž černobílý seriál Kamarádi. Vzpomínáte na neohrabaného buclatého Válečka v podání Marka Ebena?

Stejně napínavý byl seriál Záhada hlavolamu podle J. Foglara. My děti to úplně prožívaly.

Když naši koupili první televizi, bylo to asi v roce 1962 /krásný Ametyst, v leštěném dřevě/, dávali na pokračování seriál o robotu Emilovi. Vzpomínáte? Robota hrál Václav Šašek, byla tam i pisklavá "holčička" Aťka Janoušková. Tím seriálem jsem doslova žila. A hrozně mě tehdy mrzelo, že robot Emil jedl nejraději brusličky. Co bych já za ně dala, neměla jsem tehdy žádné a takový robot je sbaští k obědu! Věřila jsem tomu. :-D

Stejně tak vzpomínám na černobílý loutkový film na pokračování o Ferdovi Mravencovi, brouku Pytlíkovi a krásné Berušce. Žádné přiblblé reklamy, žádný sex, žádné střílení, žádné litry krve tehdy v TV nebyly. A pokud snad něco z toho večer ano, hvězdička v rohu nám nedovolila se dívat. *smich* Dnešní děti by se tomu pohrdavě smály. Pro nás to bylo ale něco, bylo to naše dětství. Naše vzpomínky. Jaga.

My měli TV Mánes .. vzpomenete si i na Pavlínu Filipovskou s panem malířem (Milošem Nesvadbou)?

Vzpomínám, o těch jsem se zapomněla zmínit. Pan Nesvatba kreslil pro děti veselé obrázky. Třeba Baculka a Kubík. A v neděli dopoledne bylo pásmo pro děti. Myslím, že se to jmenovalo Kolotoč. Začínalo to takovým kolotočem se zvířátky, vzpomínám na prasátko. Uprostřed byl sloup, na něm ptačí budka a na budce televizní anténa. Na bidýlku seděl špaček. Tu znělku si pamatuji dodnes. A vzpomínám na dětmi milovanou Štěpánku. Haničincovou. Začínala s maňáskem Kačenkou, později pak měla loutku čertíka.

Jako kapánek větší jsem se ráda dívala na Vlaštovku s hlasatelkou paní Olgou Čuříkovou. Jo, jo, když člověk vzpomíná. Manžel mi vždycky říká: Ty nejsi ještě stará, ale hodně si už pamatuješ. :-D Jaga.

Dětské písničky nám zpívávala v televizi Magda Hrnčířová či Laďka Kozderková. Ztratila Lucinka bačkorku když na dvorku si hrála...umím ještě dnes.

Ten čertík se jmenoval Bertík. A nevysílalo se každý den, Večerníček zpočátku taky nebyl každý den. A před vznikem Večerníčku bylo Stříbrné zrcátko a snad Pohádky na dobrou noc, ale to už nevím.

A večerníček z NDR, kde znělka "Skřítku, milý skřítku, kam stále pospícháš .." byla delší a hezčí, než vlastní pořad.

nov

Pohádkové dívánky

prik
hodnocení

0x

Nevím co Vánoce, ale na Nový rok ve 20 hodin bývala na ČT1 nějaká opera. Tentokrát vysílali estrádu, či spíše komedii.

hodnocení

0x
Pamatuji si, že dávali Mrazíka, Kočičí princ, Chobotnice z druhého patra. Toho Kočičího prince už zřejmě nedávají. Tam hrála mladičká Tereza Brodská.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]