Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vtipné české názvy

Od: hoblih odpovědí: 36 změna:

Znáte nějaké české názvy, které se Vám zdají vtipné? Možná je to, protože su z Moravy. Třeba Formalinka, rohlík.cz, Tichovy Dobroty, Boubelka.

36 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

Mně se líbí jídelny /Kolín, ale i jinde/ s názvem KRMELEC

A tabule u jedné malé horské hospody na Bruntálsku, kde měli zabíjačku TÝDEN NEZDRAVÉ VÝŽIVY.

inspa*
hodnocení

4x

Moc se mi také líbí v Praze v Horních Počernicích ulice "U Úlů"- ukažte mi jiný jazyk, kde smysluplné slovní spojení 4 písmen obsahuje 3x U :-D mapy.cz/...

A ještě každé jiné :)

liska5
hodnocení

2x

Mně se líbí ty úžasné staré názvy obcí a vesniček, jako např. Defurovy Lažany, Kostelní Hlavno, Kostomlaty, Soběchleby, Dymokury, Všechlapy, Tlustovousy, Mokrovraty, Křeč, Škrle, Hajany, Krty, Paštiky, Kurojedy, Trpnouze, Čepřovice, Měkynec, Mokrosuky, Škůdra, Pšovlky, Číchořice, Hrob, Komňátka, Třtěno, Vrskmaň, Svinčice, Býčkovice, Solopysky, Kozojedy, Mrtník, Břvany, Pnětluky, Pětipsy, Žihle, Potvorov, Neškaredice, Štrampouch, Brloh, Chrčice, Volárna...

Jsou jich další stovky..

Ano, názvy vesniček jsou užasné. Ten Brloh máme 5 km od nás, hned vedle Brloha leží Pelechov. V obojím jsme měli příbuzné, děti se mi smály, když jsem se chlubila, že pojedeme na kolách na návštěvu do Pelechova. Nebo do Brloha. I přes Volárnu občas jezdím, je na Kolínsku. Kousek od nás jsou i Svinčany.

Na Slapech v přístavu u restaurace byl TOI TOI záchod a na něm velký nápis /promiňte, cituji doslova:/ VAŠE SRAČKY - NAŠE KAČKY. A pod tím název firmy. ;) Jaga.

stella
02.01.22 13:52
Super
Na učňáku nás učitel železničního zeměpisu s oblibou nechával hledat spojení ze stanice Malá Máňa. Je to kdesi na jihu Moravy co pamatuju. Říkal jsem si že to musí být ideální bydliště pro paní která se jmenuje Marie Malá :)
inspa*

... Buzice mapy.cz/... , Onen Svět mapy.cz/... , Šukačka mapy.cz/... , Smraďavka mapy.cz/... , Kokotín mapy.cz/... ...

@totak: Malá Maňa je na Slovensku poblíž Nitry, co jsem tak nahlédl do mapy.cz. Ale jinak ten učitel byl vtipný !

hodnocení

0x

Nejvíce se mi líbila firma na autě bosse cikánských kopáčů. www.Romchev

hodnocení

0x

Vzpomínám si na jednoho kolegu studenta *afro*odkudsi z Afriky. Probírali jsme názvy zvířat. On anglicky, my česky. V jednom okamžiku se zarazil a povídá: Wellbloud, wellbloud, to je hezký, to zní tak anglicky :-D.

liska5
hodnocení

0x

K nám na gympl přijel v 90. letech učit mladý Angličan - rodilý mluvčí. Zároveň vstřebával češtinu. Brali jsme ho všude. Tentokrát jel s námi do Prahy do Národního divadla. A v autobuse mu vypadl notýsek pod mou sedačku. Když jsem mu ho podávala, měl tam zápis: HOVĚZÍ NA PEPŘI, HRADEC KRÁLOVÉ. Povídám, sorry, ale co to má znamenat? A on že takhle cítí češtinu, to že je takový vzorek - koncentrát naší řeči.

stella
hodnocení

0x
Vesnice Praskolesy,Rpety.Slovo dožínky.Zdrobneliny koťátko, kočičky, šištičky...

bratzmoravy
hodnocení

0x

Zdravím bratra z Moravy, chtěle bechom na dědině #moravexit

hodnocení

0x

Na obrázku - chtěl jsem tu hospodu uprostřed dole, kdysi tam otrávili celou svatbu. Vpravo nahoře kouzlo nechtěného, viděl jsem to, když jsem dělal screen...*zed**haha*

Vtipné české názvy
liska5

Jestli maj u Traviče kafe od Žida a obsluhuje Maryša,*smich* tak bych jsem na vštívyla spíže tu vi hlídku.

minsk
hodnocení

0x

Mě se líbil název obce - Onen Svět.

liska5

Mně Zbožíčko, Milosti, Cítoliby, Lkáň, Kryry, Mory a Podkozí

Liško, ve Zbožíčku měli v jedné zahradě /už po roce 1989/ veliké sochy Gottwalda a Lenina. Celé postavy, ne jen hlavy. Pánové stáli u plotu v zahradě a koukali přísně na silnici, jak řidiči dodržují vyhlášku. Moc ráda jsem tamtudy jezdila, vždycky přibrzdila a zamávala jim. Ne proto, že bych byla jejich fanouškem, ale proto, že se všude podobné sochy rychle odstraňovaly. A tady si je někdo naopak provokativně postavil až k samé silnici. *smich* Jaga.

liska5

Jaguš, byla jsem tam kdysi v rámci našich cyklodovolených. To proto, že tam žije Jiří Dědeček, folkový písničkář, který se obouval do komančů. On se na folkových pódiích o tom občas zmínil. / Žije vůbec? Byl dost marod./

liska5

Žije! Uf! Musela jsem si to ověřit. Býval velký sympaťák, vzdělaný a vtipný. Ty verše zvedaly lidi ze židlí. Taky překládal z francouzštiny. Do Svojšic jezdil, kousek od Vás...Album: Už jde rudoch od válu...

Na letní Slunovraty i podzimní Letorosty ve Svojšicích vzpomínám hrozně ráda. Dělávala jsem tam s ostatními i pořadatele. Bylo to v době, kdy tam trempíci chodili opravdu za písničkou, ne se ožrat. V té době se o některých věcech nesmělo nahlas mluvit a kdo si dal dobrý pozor, ten z těch textů leccos pochopil.

Mívala jsem doma o Slunovratu třeba 10 podnájemníků, všechno kamarádi, kteří se mnou jezdili na tábor. Všude se válely spacáky. A vařilo se v ohromném hrnci. Moc ráda na ty doby vzpomínám. Jaga.

Jinak, lištičko, psala jsem Vám vnitřní poštou ohledně vysavače. 19. PROSINCE. Ale dodnes jste si to nepřečetla. Ony také mají lišky zimní spánek? *smich*

liska5

Tak to jsme se možná viděly, někde na svahu pod břízama u brány. My /parta/ spali pokaždé na louce z pohledu od jeviště vpravo nahoře.Teda spali.Seděli jsme v maskáčích před stanama u ohně, odchytli si někoho, naposledy K.Plíhala, prolévali ho čajem z kotlíku a fesťák pokračoval až do rána. Jedny Svojšice hodně lilo. My si ale vezli v Avii suché dřevo posbírané cestou z hor. Lesy kolem areálu byly totiž totálně vybrakované. Nedávno jsem Plíhala potkala na Lázních, vzpomínali jsme na to v cukrárně. On ze zdrav.důvodů změnil život.styl a je z něj štíhlý horal. Piš na: emu397@seznam.cz. U mne už vnitřní pošta nefunguje, jsemť opět neregistrovaná.

hodnocení

0x

Vzpomněla jsem si na YOYO Band. Rybitví, Rybitví...je to součást Pardubic. A ty další obce: Pičín, Kozomín, Řitka taky doopravdy existují. :-D Jaga.

liska5

Richard Tesařík je správnej. Škoda toho jeho bráchy... A v Řitce žije Helena Vondráčková

Další ves se super názvem: Těně

hodnocení

0x

Mě se moc líbí jedna část obce Košťálov, zvaná Pupíkov. Jen tři chaloupky, krátká, že vidíte z jednoho konce obce na druhý konec, vlastní dopravní značky, prostě idyla.

Vtipné české názvy #2

rafm
hodnocení

0x

Nějaká bouračka se stala u obce Hnojník, hlásili v rádiu. Bydliště: Hnojník č. 54 - v zimě zahřívá..:-D

hodnocení

0x

Víte, že je obec s ryze českým názvem, která má na ceduli dvě C po sobě?

liska5

Může to být i takhle? Konecchlumí

No jo. Dnes jsem tam jel a netrklo mě to.

liska5

Já ale nevím, jestli ten ra252 myslel zrovna tohle.

To nejsou dvě c. To je c + ch.*nevi*

Ano, Konecchlumí *palec*- na ceduli vidíme CC .. ;)

Vtipné české názvy #3
Vtipné české názvy #4

hodnocení

0x

Mě třeba přijdou vtipné názvy některých obcí, jako Pivín, Pitín, Pičín a Viničné Šumice, nebo třeba Hostivař.

liska5

No tak, pivo po paprikáši bodne:-D

minsk
hodnocení

0x

Projíždím web, abych zjistila, kde je v Uhříněvsi vlastně ta ,,Hospůdka Na Lišce,, která se postavila hygieně, kde je zákazník vítán a nemusí se představovat, a na mapě mě potrkal jiný název:

Československá ŘÍZKOVNA!

No nedali byste si? Doufám, že mě nikdo neoznačí za starého kádra ,,soudruha,,!

Tak tohle sem musím dát.

google.com/...

hodnocení

0x

V devadesátých letech jsem párkrát viděl autodopravu "Megera a zeť". To musela být úžasná tchýně...:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]